Reklama

Reklama

Transformers: Monštrá sa prebúdzajú

  • Česko Transformers: Probuzení monster (viac)
Trailer 6

Autoboti a Deceptikoni nie sú jediní Transformeri, ktorí sa skrývajú medzi nami. V hlbinách amazonského dažďového pralesa už tisíce rokov potichu prežíva druh Maximalov, ktorí si za svoje pozemské útočisko zvolili zvieraciu ríšu. Nanešťastie sa v našej slnečnej sústave objavila hrozba, ktorá ich vyhnala z ich domoviny v podobe Unicronu, nemilosrdných požieračov všetkého živého. Príbeh nových Transformerov sa odohráva v 90. rokoch minulého storočia v čase, keď Optimus Prime ešte nebol skutočným vodcom, ostrieľaným početnými bitkami na život a na smrť. Aby dokázal po boku Maximalov čeliť existenčnej hrozbe, bude musieť najprv skrotiť svoje ego a rešpektovať vodcu “zvieracích botov”, Optimusa Primea. Okrem toho sa Transformeri budú musieť vyrovnať s tým, že sa o ich existencii dozvedeli dvaja obyčajní smrteľníci, Noah a Elena. Obaja sú dostatočne šialení na to, aby im pomohli bojovať s oveľa silnejším nepriateľom, hoci na to nemajú predpoklady. Ide predsa o ich planétu. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (12)

Trailer 6

Recenzie (243)

maddy 

všetky recenzie používateľa

Transformers: Rise of the Beasts síce nie je taká sračka ako posledné kúsky od Michaela Baya (The Last Knight), ale pokiaľ chcel Paramount týmto v roku 2023 reštartovať sériu, tak bože chráň! Rise of the Beasts totiž pôsobí ako absolútne neambiciózny, neinovatívny hollywoodsky blockbuster, ktorý zaspal dobu o 20 rokov ... a vlastne ani vtedy by poriadne nebavil. Nový režisér rozhodne nepriniesol do série nový vietor a Rise of the Beasts je prakticky zameniteľný s akýmikoľvek inými Transformers po roku 2009. Nemá to žiadnu hravosť, ani zábavnosť, tobôž zaujímavé postavy, nápady (pokiaľ vám nie je deväť rokov a za neskutočne kulervúci nápad považujete, že tu je robo-opica), nič. Navyše je to aj vizuálne chabé a príbehovo úplne nijaké. Rise of the Beasts síce nie je vyslovene otravným filmom, ale tie dve hodiny divákovi absolútne nič nedajú, len pocit premárneného času. Celé to pôsobí len ako dojná krava, vyrobená čisto z dôvodu, aby naplnila vrecká hollywoodskych producentov, prežmýkali sa tie isté nápady a hľa vzniklo ďalších 127 minút, ktoré by v dnešnej dobe vygenerovala s hravosťou aj AI. Transformers je fakt séria, ktorá do dnešnej doby už nepatrí, minimálne nie v tejto podobe. CELKOVO: 4/10 ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Príbeh: Na zemi sa ukryje tajný kľúč, ktorého majiteľ dostane moc na zničenie sveta. V ceste mu však stojí skupinka Autobotov, Maximalov a ľudí. Boj o záchranu sveta sa môže začať. Herecké obsadenie: To čo ma lákalo na tejto sérií paradoxne neboli robotí bojovníci ale precízne vybraná hlavná protagonistka, ktorá bola vždy neskutočne sexi a keď jej olej z deceptikonov stekal po obaženom tele moja dušička pookriala. A tak sme dnes v korektne liberálnom svete nahradili Megan Fox - Dominique Fishback, čím sme si splnili rasové kvóty ale ja sa pýtam prečo? Prevedenie: V podstate od prvého filmu sa točíme stále v jednom kruhu a poviem vám, že ho mám celkom rád akurát tu sme zle obsadili hlavných hercov, hlavného zloducha v podstate nevidno lebo je to veľká guľa a na konci sme nezničili žiadne mesto do základov. Takže to čo bolo na predchodcoch zábavné sme jednoducho hodili do koša a urobili túto rasovo vyrovnanú chujovinu. Pocity: Som vytočený. Dobre sa na to pozerá a vyložene tam nie je nič zlé. Ale ak už viete že sa to dá robiť aj inak a lepšie tak prečo toto muselo uzrieť svetlo sveta. Pridaná hodnota: Letný akčný blockbooster, ktorý mi dúfam rýchlo vyšumí z hlavy. 29% ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Mám 41 a pozerať sa na takéto blbosti by ma asi až urazilo, nebyť nostalgie, keďže si dobre pamätám na moje detstvo v 9O. rokoch, keď som sa hrával s G.I. Joe a rodičia mi kupovali komiksy/hračky Transformers. Asi je dobre, že od toho dal ruky preč Bay, ale pravdupovediac ani bez neho na režisérskej stoličke to nie je o veľa lepšie. Triky ma nebavili, akčné scény nudili a scenár, no, to je asi silné slovo nazývať to scenárom, aj keď áno, samozrejme to BOL scenár... ale aký??? Nie dobrý. Zatiaľ katastrofa. A nezmyslená viac ako dvojhodinová dĺžka tomu na kráse taktiež nepridá. Mnohé veci ma ale naopak potešili, takže napokon to azda je „až“ na 3*. Páčili sa mi civilnejšie (ľudské) postavy, Peru, zvierací roboti, i koncovka, z ktorej by mohol byť fajnový crossover. Naopak, palec dole za prakticky nulovo vystihnutú deväťdesiatkovú atmosféru (až na pár detailov to vyzerá ako film zo súčasnosti). ()

Vyhy 

všetky recenzie používateľa

Je to vlastně zbytečný film, který ocení asi jen ryzí fandové značky, nebo menší diváci. Už to nemá přesah toho velkofilmu od Michaela Baye. Tím nechci říci, že první Transformers byly oscarové filmy, ale měly něco do sebe - velkolepost, skvělé (ucházející) CGI, fajn postavy a známé herce, přinesly něco nového. Tady se šetřilo - občas efekty byly pofidérní, neznámí herci (vlastně jen dva), málo lokací a finále digi bordel na "louce", aby se nemusely dávat dolárky za destrukci města. Dle mého všichni za chvilku na tento díl zapomenou. Možná je čas přestat značku ždímat. ()

DragonnCZ 

všetky recenzie používateľa

5-6/10. - Co si budem film měl skvělý napumpovaný začátek, který výborně šlapal na plné obrátky, měl plno nápadů. Film nám představoval sympatické postavy, ale během 2 aktu se to tvůrcům tak nějak rozpadlo celé pod rukami. Nevyužití zápletky s Unicronem. Nudné a suché dialogy. Film naštěstí zachraňovala skvělá hudba a ozvučení, která sice nemá na původního epického Steva Jablonskyho, ale i přesto přece jen obstála a fungovala a když ve filmu znělo Arrival To Earth měl jsem znovu husinu a skvěle do filmu zapadalo. Film i přes změnu designu autobotů má pěkný audiovizuál a studio do filmu nacpal dost peněz, má to zábavnou akci a bitky, ale to zcela nezachraňuje film. Když jsem čekal film s Unicronem s podnázvem Rise of The Beast čekal jsem, že tu dostaneme slibný návrat na vrchol v podání filmové 3 série mého milovaného seriálu Transformers Prime, ale záporák Unicron funguje jako obyčejný trapný záporák co má být náhražkou Megatrona a není vůbec nebezpečný jako v původním seriálu a naše hlavní postavy vyváznou ke konci filmu bez šrámů jakoby se nic nestalo. Celkově vypadá to i na druhou část podle konce a já se na něj i možná těším, protože tím tento film ještě víc zachrání. Film možná z části se snažil vykrádat i vztah Bumblebeeho a Sama z původních dílů a nahradit ho novým hrdinou společně s Miragem. Neříkám nic, oba jsou skvělá zajímavá a sympatická dvojka. Hlavní hrdina má své cíle, má rodinu a scénáristi se snažili ho plně prokreslit a dát mu duši, ale mě jako divákovi za celý film nijak nepřirostl k srdci a nevybudoval si ke mně ten vztah co by měl. I přesto, jak film vypadal z trailerů katastrofálně a kvůli tomu jsem na něj nechtěl jít ani do kina, tak z toho vylezl obstojný výsledek, který mne překvapil, nenadchl ani neuchvátil natolik, abych si řekl, že to je dobrý film. ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (26)

  • Film představuje debut Apelinq, velmi neznámého Transformers charakteru, který byl vytvořen jako speciální edice hračky pro Transformers fanouškovskou konvenci BotCon v roce 2000 organizátorem události Glenem Hallitem. Postava byla také částečně inspirována samotným Hallitem a v komiksech byla zobrazena jako inženýr. Původní hračka Apelinq byla přebarvenou verzí Optimus Primala v podobě Transmetalu. V souladu s tím je i CGI model Apelinqa v tomto filmu pouze mírně upravený Optimus Primal. (mikki089)

Súvisiace novinky

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (viac)

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (viac)

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (viac)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené