Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V situačnej veselohre sa mladý muž po niekoľkých neúspechoch u žien zaprisahal, že bude žiť len pre seba a pre svoje zamilované cukrárske remeslo. No život je silnejší než jeho predsavzatia - cukrár sa zaľúbi do svojej kolegyne, peknej servírky a opäť prežíva tragikomickú kalváriu. V jeho súperení s hlavným čašníkom sa popri ľúbostnej rivalite prejavuje aj zápas dvoch protichodných životných koncepcií: na jednej strane snaha byť užitočným, vytvárať krásne veci ,hoci aj z cukru, a na druhej strane zase koristníctvo a egoizmus. (RTVS)

(viac)

Recenzie (67)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Mladý Horváth sa v tejto role neskúseného nezadaného mladíka nechtiac si hľadajúci známosť dokonale našiel. O vtipné situácie v reštaurácii vysokej cenovej skupiny a pochybnej kvality nie je núdza. Pár holých zadkov, tortová scéna, miešaný drink, jednoducho dokonalá rodinná zábava. Herz vie natočiť aj ľahkú komédiu, nielen ťažké drámy, ale tými sa určite preslávil viac. Nedokončený záver ponecháva divákovu zvedavosť napnutú a bol by hodný takmer Hanekeho. –––– A koho si to vlastne berieš? – Pssst, už berú. ()

Hombre8 

všetky recenzie používateľa

Půvabná slovenská veselohra, neprávem v Čechách opomíjená a právem patřící do zlatého fondu slovenského filmu tohoto žánru. Málo platné. Sedmdesátky a osmdesátky byly na tyhle člověčinky nejlepší. Tohle se opravdu může nelíbit jenom zarputilému škarohlídovi. Po úvaze nakonec hodnocení změněno na plný počet. Andy, bravo! ()

Reklama

zette 

všetky recenzie používateľa

Andrej Hryc v roli vrchniho se svym konakem nema chybu. Neurazi ani hlavni postava cukrare Simona, kterou slusne ztvarnil Emil Horvath. Par vtipnych situaci se ve filmu najde, myslim si vsak, ze restauracni zarizeni ma potencial k vetsi zabave. Mozna, ze se jedna o nadprumernou slovenskou komedii, v ceskoslovenskem meritku je vsak jen prumerna... ()

HonzaBez 

všetky recenzie používateľa

„Čo si to dovoľujete! To je môj muž, toho si budem biť sama! " Tak tato Herzova komedie mi moc nesedla. Film je postaven především na kontrastu mezi postavou poctivého cukráře Šimona, který si nemůže najít holku, a postavou číšníka Fera, který je "pěkný" sukničkář a podvodník. Neříkám, že tu není pár docela vtipných momentů (např. výroba koňaku Debucher), ale jako celek to podle mě moc nefunguje. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Sladké starosti po takmer štyridsiatich rokoch vnímam ako Sladké trápnosti. Až som bol prekvapený tým, čo sme si v tej dobe nevšímali, lebo nám to pripadalo takmer normálne. Juraja Herza mám rád, ale v tomto filme sa nevyznamenal a je mi jedno, či to mal byť odpustok za Straku v hrsti alebo iba odfláknutá práca. A už vyložene neznášam filmy, ktoré sa po krátkej dobe v diváckych hlavách zredukujú na šambrovaný bisquit de Bouché. Filmu, ako obyčajne, nepomohla importovaná česká ekipa a neoslnil ani štyridsiatnik Šimon. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (41)

  • Slovenský filmový ústav vydal tematický nástenný Filmový kalendár 2020 z názvom "Zlatý fond slovenskej komédie". Je zostavený zo záberov z trinástich filmov, reprezentujúcich výber z komediálneho žánru naprieč celou históriou slovenskej kinematografie. Mesiacu október je venovaný záberom z filmu Sladké starosti. (Raccoon.city)
  • Film Sladké starosti sa natáčal v Bratislave, Piešťanoch a Orechovej Potôni. Filmovalo sa od 19.9. do 3.11.1983. Premiéru mal 31.5.1984 v Martine, kde otváral 35. ročník FFP. (dyfur)

Reklama

Reklama