Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď sa vozy kupca (Václav Voska) zrútia do priepasti, musí predať všetok majetok, dokonca aj obraz matky jeho tretej dcéry, láskavej Krásky (Zdena Studénková). Cestou do mesta sa oddýchne v pustom zámku a ráno nájde namiesto obrazu hromadu šperkov a peňazí. Pri odchode ešte odtrhne v záhrade ružu. Objaví sa rozzúrený Netvor (Vlastimil Harapes) a daruje mu život pod podmienkou, že mu pošle Krásku ako spoločníčku. Je taká krásna a dobrá, že Netvor zabudne na jej záhubu a zaľúbi sa do nej. Dievča sa spočiatku všetkého bojí, ale časom si zvykne a čoraz silnejšie si uvedomuje, akú nežnú a citlivú dušu ukrýva desivá podoba jej hostiteľa. Až návšteva u hašterivých, závistlivých a zlých sestier Gábinky a Málinky (Jana Brejchová, Zuzana Kocúriková) jej však otvoria oči natoľko, aby sa vrátila a vyznaním lásky Netvora zomierajúceho od zármutku zachránila. Čaká ju však ešte jedno prekvapenie... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (444)

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Horrorová pohádka, které dominuje dokonale depresivní hudba varhan. Výprava a kulisy jsou patřičně temné, maska netvora správně děsivá, Harapes dostal dobrý hlas, atmosféra skutečně nemá chybu. Příběh by ovšem vydal stěží na hodinku a tak mi těch 88 minut přišlo přespříliš naaataaaahooovaaaanýýýýýých - dlouhé scény bloumání hradem, tanec ve snu atd., důvod sestřelit hvězdičku. Kromě toho: Zdena Studenková se mi nejevila jako srdcervoucí krasavice a Harapes měl taky hezčí zobák než ten přeslazený ksicht;-). 79% ()

Tom_Lachtan 

všetky recenzie používateľa

Bylo nebylo, zvěř se vyvrhávala, temno bylo a Harapes se snažil tvářit jako dobrý herec a vůbec mu to nešlo. A jetli má tenhle film nějaký problém, tak je to ten, že ačkoliv se Herz snaží jako prasopes (pozor, to je agilní kříženec ohaře a paní prasátkové, nedělám humory na Harapese), tak námět prostě nestačí na 88 minut, možná by pomohlo víc dialogů, možná méně vaty, ale je to jediná vada na jinak výborně broušeném horor... Pohádce, temné pohádce. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Tvoja tvár ťa vylúčila zo spoločenstva ľudí. Tvoje ruky ťa dnes vyčlenili už aj zo spoločenstva šeliem. Až TERAZ si sám.“ O tom, akú má Herzova PANNA A NETVOR takmer až hororovú atmosféru, som počúval roky. Neveril som tomu. A bola to pravda. V prvej polovici je atmosféra taká ponurá, až by som sa chcel vrátiť v čase a priestore a zistiť, ako bola v čase premiéry vedená reklamná kampaň. Aká skupina divákov bola pre tvorcov cieľovkou? Deti s rodinami? Tomu sa nechce veriť, je to asi taký rodinný film, ako Burtonov BATMAN SA VRACIA. Pravda, v druhej polovici, kedy sa začína vzťah medzi pannou a netvorom otepľovať, hororové ingrediencie ustupujú do úzadia. No i tak nič pre deti. ()

Ištván87 

všetky recenzie používateľa

Až neskutečně děsivé pojetí již tak dosti děsivé předlohy. Juraj Herz tenhle žánr vždycky zvládal s přehledem. Vlastimil Harapes je vzhledem ke svému povolání a tělesné stavbě ideální představitel netvora a je podpořen geniálním dabingem Jiřího Zahajského.... Tenhle žánr pohádek pro dospělé, to je moc pěkná věc.... Mělo by to vznikat častějí... ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Základom úspechu je výprava, Hapkova hudba, obsadenie, kostýmy atď. Scenár je až niekde vzadu. Ale na tomto notoricky známom príbehu nebolo toho veľa čo pokaziť, takže fokus na výtvarnú a hudbnú stránku dáva zmysel. Tým pádom aj Herzovo rozhodnutie, že rozprávkový scenár nakoniec vezme, bolo veľmi rozumné rozhodnutie a film tak získal neopakovateľnú atmosféru. Či to je alebo nie je film určený aj pre deti je otázne, pretože ako dieťa som ho mal tiež rád a nemal som z neho nočné mory, skôr som si ho zaradil niekde po bok Nekonečného príbehu, ale predsa len o triedu nižšie. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (25)

  • Ve scéně, kdy Netvor (Vlastimil Harapes) ze šílenství zapaluje zámek, téměř shořely ateliéry Barrandov. (skinny)
  • Natáčení probíhalo v zámecké zahradě Mnichovo Hradiště, v pražských Havlíčkových sadech, na faře u kostela sv. Vojtěcha v Praze-Novém městě a u Trojanova mlýnu v pražském Suchdole. (Cucina_Rc)

Súvisiace novinky

Juraj Herz 1934 - 2018

Juraj Herz 1934 - 2018

09.04.2018

V neděli zemřel režisér, scénárista a herec Juraj Herz. Jeden z hlavních představitelů československé nové vlny vystudoval fotografii na bratislavské UMPRUM, následně režii a herectví na loutkářské… (viac)

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

15.02.2012

Včera jsme se divili nad soubojem tří různých Sněhurek. Inu, je tady další pohádka na roztrhání. Tentokrát Kráska a zvíře. Loni jsme viděli (nebo spíš neviděli) zmodernizovanou verzi Beastly, nedávno… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené