Reklama

Reklama

Zaklínač - Série 1

(séria)
Trailer 4
USA / Poľsko, 2019, 7 h 57 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvorcovia:

Lauren Schmidt

Predloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrajú:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Geralt z Rivie, zaklínač, ktorý loví príšery za peniaze sa stretáva s čarodejnicou Yennefer a princeznou Ciri. Ich osudy sú prepletené cez zákon prekvapenia a spoločné dobrodružstvá. Yennefer sa mení z deformovanej ženy na mocnú čarodejnicu, zatiaľ čo Ciri uniká pred dobyvateľmi z Nilfgaardu. (Filmaris)

Videá (4)

Trailer 4

Recenzie (225)

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Nedávno jsem si dopřál celou Hru o trůny a tak mi Zaklínač přišel jako dobrá volba k dalšímu mlsání nějakého povedeného fantasy světa. Ale ouha, kdepak, tohle je úplně jiná káva, kde ani tak nejde o nějaký komplexní svět v němž se odehrává velkolepý příběh, ale podivně sestrojenou soustavu drobných příběhů v klasické a unifikované Říši pohádek, která zřejmě měla být originální svým zmatečným flashbackovým způsobem vyprávění. Za mě tedy rozhodně ne.  Nevyvážené jsou i atrakce, striga versus drak a jediným povedeným, na což jsem se vlastně ( a někdy marně) u každého dílu těšil, byly souboje, choreografovi letí velký dík! Druhou řadu asi nechám nějakou dobu odležet. ()

V.Silver 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Komplikované, pomalé - ale skvěle vystavěné a zahrané. Užíval jsem si každou chvíli s Geraltem, velmi dobrá byla "geneze" Yennefer i krkolomná cesta Ciri. Jako fanoušek knížky i her jsem byl z první řady Zaklínače nadšen, protože tato sága konečně dostala herce i rozpočet na to, aby mohla být převedena na filmové plátno v odpovídající podobě. 89 %, přičemž ty 4 % jsou za Toss a coin to your witcher :-) ()

Reklama

Motinski 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

1.séria zobrala najlepšie poviedky z prvých kníh, pridala aj prequel story k niektorým postavám a ajkeď občas vidieť nižší budget, funguje to. Niektoré veci ma oproti knihám bavili menej, musím ale priznať že som občas dobrovoľne prehliadal chyby lebo ma to proste bavilo. Henry Cavill bol dobrá voľba ktorej som ako jeden z mála veril hneď po ohlásení. Skákanie v deji je zo začiatku určite problém pre neznalcov, ale zas tak zle to nevidím, veľmi rýchlo si zvyknete. Najväčšie mínus teda ostáva že cítiť produkčné rezervy. Zo súčasnych fantasy seriálov ide ajtak o nadštandart.  8/10 ()

BrooksW.Here 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"If I have to choose between one evil and another, then I prefer not to choose at all." _____________ Strašne rád by som tomu dal aspoň o jednu hviezdu viac, ale ja proste nemôžem... Úvodné epizódy boli síce veľmi slušné, atmosférou mi miestami aspoň trochu pripomínali knižnú sériu a dokonca aj Henry Cavill si to dáva na pána a podáva skutočne solídny výkon, pri ktorom som mu toho Geralta naozaj veril... Avšak s knihami sa to naozaj nedá porovnávať... Nikto iný spomedzi hercov ma už nedokázal osloviť tak ako on – predstaviteľky Ciri a Yennefer boli celkom priemerné (no nie úplne hrozné) a mohli byť vybraté oveľa lepšie... To isté môžem povedať aj o spracovaní príšer a vlastne aj o CGI ako takom – miestami je to naozaj bieda (napríklad taký drak v šiestej epizóde mi prišiel hrozne vtipný 😂) a vidno, že o trochu vyšší rozpočet určite neuškodil... Okrem toho, oproti knihám je to miestami aj mierne uponáhľané a inokedy zase až moc pomalé a zdĺhavé... Veci, ktoré sa od kníh líšili úplne najviac radšej ani nekomentujem (napr. to, že Geralt má iba jeden meč alebo to, že sa neúspešné študentky Arethusy menili na úhory...). Avšak prvá, tretia (poviedka s Wyzimskou strigou je jednou z mojich najobľúbenejších) a štvrtá časť boli naozaj parádne a skutočne som si ich užil. Ak by Zaklínačské knihy neboli mojou srdcovkou, tak by som určite dal prvej sérii aspoň tie štyri hviezdy... Takto dávam iba 6,5 zaklínačských elixírov z 10... PS: Marigoldova skladba je perfektná! ()

BROKEN_ 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Velice povedený rozjezd seriálu Witcher, který má velký potenciál. Henry Cavill si Geralta užívá, a nedovedu si představit někoho jiného, jeho "fuck" a "hmm" nikdy neomrzí. CGI není dokonalé, to rozhodně ne, ale není to takový průser, abychom obraceli oči, jen je to zkrátka jasně vyditelný. O to více očekávám, že po úspěchu přidá Netflix na rozpočet, seriál si to zaslouží. Časově se každá epizoda odehrává v jinačím časovém pásmu, a někdy to může být zmatené, ale ke konci to všechno do sebe zapadne, je to zajímavý, jakým stylem vyprávění se tvůrci vydali. Jsem spokojený, a na druhou sérii se těším, jsem na to zvědavý. :) ()

Galéria (76)

Zaujímavosti (67)

  • Při natáčení bojových scén v Blavikenu používal Henry Cavill meč poloviční délky, který mu umožňoval lepší manipulaci se zbraní. Meč byl následně softwarově dodělán do podoby, kterou vidíme na obrazovkách. (Luicy)
  • Na vtip „Jaký je rozdíl mezi zaklínačem a vanou plnou hoven?“ odpoví Geralt (Henry Cavill): „Ah, tenhle znám“, avšak odpověď zůstane nevyřčena. Správná odpověď je „ta vana“. (NiWi)

Reklama

Reklama