Reklama

Reklama

Bůh žehnej tomuto nádhernému světu

(festivalový názov) (seriál)
  • Japonsko Kono subaraší sekai ni šukufuku o! (viac)
Trailer 4
Japonsko, (2016–2024), 12 h 44 min (Minutáž: 23–28 min)

Série(3) / Epizódy(33)

Obsahy(1)

Kazuma Satō je mladý chlapec, který už delší dobu nechodí do školy a svůj pokoj opouští pouze tehdy, když si jde koupit novou počítačovou hru. Jednoho dne se takto vydá na nákup a cestou z obchodu vidí dívku, která se zrovna chystá vstoupit do vozovky přímo pod kola jedoucího vozidla. Kazuma se zachová impulzivně a dívku odstrčí, což vede k tomu, že je sám sražen. Kazuma umírá, jeho životní cesta definitivně končí... Každý konec je však začátkem něčeho nového, a tak se Kazuma dostává do místnosti, kam přijdou všichni ti, kteří opustili tento svět příliš mladí. Zde se setkává s bohyní jménem Aqua a dozvídá se od ní nejen pravdu o svém hrdinském činu, ale také to, že má na vybranou. Buď může jít do nebe, které mu však bohyně vylíčí jako poměrně nudné místo, a nebo jeho cesta může pokračovat v jiném paralelním světě. A jelikož je Kazuma vášnivým hráčem, může svůj nový život prožít ve světě fantasy RPG, kde bude jeho úkolem zničit samotného vládce démonů. Aby toho nebylo málo, může si vzít do nového života jednu jakoukoli věc. Kazuma se rozhodne poměrně rychle a jeho rozhodnutí, co si vezme s sebou, je asi tím jediným, s čím bohyně Aqua nepočítala... (Jeoffrey)

(viac)

Recenzie používateľa Hees k tomuto seriálu (3)

Bůh žehnej tomuto nádhernému světu (2016) 

Kazuma sa ocitá v novom svete a preto je Konosuba (ako sa v skratke volá toto anime) zaujímavé a vtipné anime, lebo si so sebou zoberie aj ešte niekoho iného. Síce ona s tým nesúhlasí, ale čo sa dá robiť. Anime Konosuba teda je v skutku isekai anime s vtipným dejom a ide tu hlavne o komediálnu časť stránky a tu sa nikto nehrá na to, že sa tu deje niečo vážne. Postavy sú v skutku nenadané, čo sa týka ich schopností, až parodujú iné isekai anime. Ale pozor v konosube sa vyskituje jedna svetlá postava a to Lalatina lepšie povedané Darkness jej BDSM chútky ma naozaj zaujali a podobnou postavou je akurát tak Ayame Sarutobi z Gintamy, takže ak by bolo viac takýchto postáv v anime, bol by som naozaj veľmi spokojný hehe. Inak kvalitatívne občas nuda a občas ani nevychádzajú nejaké vtipné situácie tak, aby sa divák reálne rehotal a o to by tu malo ísť v prvom rade v anime typu isekai + comedy + parody. ()

Série 1 (2016) (S01) 

Zoberme si hrdinu, ktorý je babrák a dajme k nemu Aqua hrdinku, ktorá je tak trocha čo? Áno babráčka len v iných veciach potom do toho zamiešame ďalšiu hrdinku Megumin, ktorá je konečne nejaká dobrá? Nie sorry je tiež babráčka... A nakoniec pridáme BDSM výbornú postavu Darkness, ale žial svojimi schopnosťami je tiež trošku babráčka. Čo nám niečím takýmto vznikne? Hm vtipné anime parodujúce iné kúsky, kde sa hlavný hrdinovia vydávajú na cestu nie za sebazlepšovaním, ale za tým aby sa divák čo najviac zasmial a nič iné tu netreba hľadať. A Kazuma sa naučí neuveriteľnú schopnosť dokáže zabiť ...hops iné anime pardon, dokáže ehm ukradnúť iným hrdinkám ich nohavičky :D. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Druhá sezóna je úplne to isté ako prvá a nedostanete nič naviac, ani nič menej a tak tí čo ich bavila prvá prečo by neskúsili aj druhú? Občas tu chýbajú nejaké nápady, ako by sa dal daný svet či dané situácie hlavných hrdinov spestriť okrem teda vtipnej stránky tá zostáva zachovaná približne na úrovni prvej sezóny. Iné aspekty idú trochu do úzadia, lebo ak ste čakali niečo lepšie, ako bola prvá sezóna bohužiaľ toho sa nedočkáte. ()

Reklama

Reklama