Reklama

Reklama

Cudzinec

  • Česko Stopy spravedlnosti (viac)
Trailer 1

Quan (Jackie Chan) je majiteľom čínskej reštaurácie a tragicky prišiel o svoju dcéru. Jeho dcéra Fan (Katie Leung) si išla vyzdvihnúť šaty na maturitný ples, keď došlo v obchodíku k výbuchu. K výbuchu sa prihlásila Írska republikánska armáda IRA. Quan sa snaží najskôr získať mená atentátnikov od veliteľa protiteroristickej jednotky, ale nepochodí. Potom uvidí v televízii rozhovor s írskym námestníkom ministra Liamom Hennessym (Pierce Brosnan) a rozhodne sa ho kontaktovať. Keď u neho tiež nepochodí, rozhodne sa mu dať varovanie ako bývalý príslušník špeciálnych síl. Obaja sa snažia o jediné, získať zoznam teroristov. Začína tak hra, kto z koho. (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (342)

choze 

všetky recenzie používateľa

Sympaticky rychlý rozjezd sice působí béčkově přímočaře a Jackieho následné smutnění dost depresivně, ale scenárista postupně slušně zamotá vztahy na záporácké straně a Jackieho brzy vyšle podomácku vyrábět bomby a na útěku nakopávat zadky. A celou dobu to pěkně šlape, i když režijně a audiovizuálně to nic moc nenabídne, a akční scény jsou krátké (většinou exploze). Místo Jackieho by možná byl lepší nějaký no name Asiat, přece jen si těžko odmyslet tu hromadu jeho komediálních rolí, ale pokud někoho zrovna nemlátí, působí záměrně zákeřně neškodně (podobně jako Neeson ve scénách s dcerou v 96 HODINÁCH, ale Neeson je aspoň čahoun), Brosnan si dává svého záporáka s veteránským přehledem. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Podla traileru som ocakaval, ze to bude klasicky pribeh o tom, ze nie je dobre drazdit stareho cinskeho MacGyvera bosou nohou, lebo si vyrobi bombu, ktorou vám tu haksňu odfakli desiatky metrov daleko. Ale na moje prekvapenie je Jackieho linia o pomste vedlajsia a film by sa bez nej kludne zaobišiel. Jackie sa pravidelne raz za par minut objaví. Nieco vyhodi do vzduchu a pritom má cely cas kamenný smutný vyraz, pretoze v kolonke zaner si precital, ze to je drama. V najvypätejsej chvili sa premohne a dostane zo seba jednu slzu. Kto nema rad Jackieho komedialne prehravanie, tak asi bude spokojny, ale ja by som bol rad, keby niekto Jackiemu vysvetlil, ze vazne herectvo sa nerovna jeden minimalisticky kamenný vyraz. Jeho postava mi ani nebola prilis sympaticka, kedze v jednu chvilu mu je uplne ukradnute, ze Brosnan pripravil plan behom ktoreho musia zomriet dalsi nevinní. Jediné co jeho postavu zaujimalo su mena atentatnikov, takze pôsobi skôr ako fanatik. Pochvalu si Jackie zasluzi za spickovo prevedene bitky. Po dlhsej dobe sa snazil ponamahat svoje stare kosti a predvedie niekolko solidnych drsnych hmatov a tvrdych padov bez otravnych CGI alebo ocividnych dablerov. Bohuzial drvivu väcsinu stopaze sa film venuje Brosnanovej postave a politickemu zakulisiu medzi britskou vladou a IRA. Extra putave mi to nepripadalo. Ocenujem len nekompromisne rozuzlenie osudu viacerych postav. Takze vysledkom je taka tuctova jednohubka v ktorej Jackie dokazuje, ze este na to fyzicky ma. S hereckym prejavom to je slabsie. 5/10. ()

Reklama

pepo 

všetky recenzie používateľa

Dva uplne odlisne filmy v jednom. A strasne sa biju. Mohla to byt epicka a komplexna dvapolhodinova epicka mozaika alebo si tvorcovia mali vybrat. Bud mali tocit becko s Jackie Chanom v Rambo mode (nekecam) alebo politicky thriller o znovuzrodeni IRA. Obe su fajn, no dohromady je to bordel. Vyborny Brosnan ale milo prekvapil. 6/10 ()

Lima 

všetky recenzie používateľa

Ta politická rovina je tu dost přitažena za vlasy, byť nádherně odehrána přesvědčivým Brosnanem. Ale Jackie Chan je frajer, o tom žádná. Já, když ve své blížící se padesátce nesu tašku s nákupem, a zrovna v baráku nejede výtah, propadám panické hrůze při představě, že musím šlapat do šestého patra :o) a Jackie, ten ve svém požehnaném věku tady metá roznožky a skáče po střechách jako mladík. Je to borec, musím se zeptat na jeho kardiologa :o) ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Slušný thriller, v ktorom zaujímavejšou postavou než Chanov pomstiteľ je Brosnanov politik. Brosnan je britským Kevinom Costnerom - charizmatický sympaťák, ktorému ale sadne parádne aj temná rola, keď už na ňu výnimočne kývne. Chanovských bitiek veľa nečakajte, sú skôr korením na špinavom politikárení s tónmi IRA terorizmu, ktoré film podáva divácky atraktívne, s gradujúcim napätím a hnaním postáv do kúta. A častým explóziami. Bavilo ma to, hlavne vďaka skvelému Brosnanovi a jeho írskemu prízvuku, a tiež vďaka v danom žánri netypickému elektro-soundtracku Cliffa Martineza. ()

Galéria (75)

Zaujímavosti (8)

  • Postava Liama Hennessyho (Pierce Brosnan) odkazuje na írskeho politika menom Gerry Adams. Brosnan sa svojím výzorom vo filme na spomínaného politika podobá aj výzorovo. (MikaelSVK)
  • Pri natáčaní výbuchu autobusu na Lambert Bridge v Londýne bol policajtom dvakrát nahlásený teroristický útok, keďže nie všetci v okolí o natáčaní vedeli. (Astonko)

Reklama

Reklama