Reklama

Reklama

Vianočný príbeh

  • Česko Vánoční příběh (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Blíži sa čas Vianoc a malý Ralph (Peter Billingsley) má veľký sen. Chcel by dostať pod stromček prekrásnu pušku Červeného jazdca komiksového hrdinu, ktorú chodí obdivovať pred výklad obchodu. Ralph nevie, ako by mohol rodičov presvedčiť, aby mu pušku kúpili. Mama je zásadne proti, bojí sa, aby si puškou neublížil a považuje ju za veľmi nebezpečnú. Vianoce sa však nezadržateľne blížia, nuž Ralph nezaváha a rozhodne sa navštíviť aj samého Santa Clausa v obchodnom dome v nádeji, že vyhovie jeho žiadosti a splní mu sen o vytúženom darčeku. Podarí sa malému Ralphovi uspieť...? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (83)

borec999 

všetky recenzie používateľa

Žáner rodinný ma mal varovať, Vianočný príbeh je cielený hlavne na deti a tých najmenších. Príbeh sa dá zhrnúť jednou vetou, dianie očami 10 ročného chlapca podporované jeho vnútornými monológmi veľa vzruchu neprinesie, podobne ako vedľajšie dejové linky. Nie je to príliš vtipné, vo filme sa nič moc nestane a navyše som ho ešte sledoval so slovenským dabingom a írečitými nadávkami typu: bodaj by to parom vzal, do šľaka, do frasa a podobne. Ako film v nedeľu o 8:30 na Markíze v poriadku a verím že na deti do 10 rokov by mohol fungovať i dnes, pre dospelých to však bude asi celkom nuda. Od Boba Clarka si radšej znova pustím túto vianočnú klasiku. 40% ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Říkal jsem si, proč má ten snímek tak vysoká hodnocení, ale on ten dětský pohled na Vánoce, navíc na Vánoce velmi specifické, kde jde o jednu dětskou hračku, která není úplně bezpečná, ale hlavně jde o rodinu, která je správně ujetá, ale ne přehnaně, stojí za to. Je to zábavné, nezastaví se to a nakonec to má i vtipné a pořád vánoční vyústění. ()

Reklama

vitekpe 

všetky recenzie používateľa

Prave se zrodil muj dalsi povinny vanocni film. Vtipna, hodna a mila komedie (nejen pro deti). Jako kdyby Woody Allen napsal "vanocku" pro deti a pomahal mu s tim Zdenek Sverak. Tak to na mne pusobilo. Plusem vynikajici "voiceover" a vseobecne libezna atmosfera. 100% bez jedine pripominky. P.S.: takhle spickovej casting jsem uz nevidel ani nepamatuju. (+ original zvuk nutny. Dabovane nikdy!) ()

BigDeal 

všetky recenzie používateľa

Komédia, ktorá ukazuje Vianoce v realistickejšom svetle, bez zbytočných prikrášľovaní a sentimentálnych žvástov. Preto môžeme vidieť hádky pri zdobení stromčeka, šikanovanie žiakov i ufrflaného Santa Clausa v obchode. Plné hodnotenie ešte dopĺňa fakt, že som sa celý čas neskutočne bavil, vďaka splynutiu dospelého komentára a výrazom malého chlapca, či scénam, ktoré sú predurčené stať kultovými, čo aj v Amerike sú...u nás sa ani nedajú zohnať titulky. ()

Firebug 

všetky recenzie používateľa

Fakt jsem nečekal, že by mě A Christmas Story (s tím nesympatickým skrčkem na obalu) mohl bavit. Naštěstí zdaleka nejde jen o tuctovou vánoční rozprávku, ale hlavně o dobrý film, který mi v několika momentech připomněl mou oblíbenou Obecnou školu a hned v několika dalších scénách mě přinutil k upřímnému hlasitému smíchu (návštěva Santa Clause v obchoďáku u mě vede). Skvělé 4* (nejen v rámci vánočních filmů) a za rok si to s chutí pustím znovu! ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (13)

  • The St. Catharine's Museum vlastní několik propriet z filmu, včetně Ralphieho brýlí a dvou scénářů. (mi-ib)
  • Exteriéry Ralphieho školy byly natáčeny u Victoria School v St. Catharines v kanadském státě Ontario. (mi-ib)

Reklama

Reklama