Reklama

Reklama

Šimon a Matúš

  • Československo Šimon a Matúš: Obchodníci s diamantmi (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Dobrodruhovia Šimon a Matúš dúfajú, že v Afrike ľahko zarobia peniaze, namiesto toho si ale narobia poriadne dlhy. Rozhodnú sa, že čierny kontinent opustia a počas úteku sa ukryjú v kláštore. Miestny farár si myslí, že sú to jeho noví pomocníci, misionári z Vatikánu. V kláštore sa cítia v bezpečí a stanú sa z nich otec Angostini a otec Compagnoni. V miestnom starožitníctve Šimona očarí socha Madony, osadená brúsenými sklíčkami. Socha je však súčasťou plánov nebezpečného mafiána Robinsona, ktorý chce sklíčka vymeniť za skutočné diamanty a prepašovať ich z krajiny. Šimon a Matúš netušia, že sa stali súčasťou Robinsonovho plánu. Ten im menom pápeža uloží, aby sa vrátili do Európy a šírili vieru medzi holandskými protestantmi. Majú vziať aj sochu Madony a odovzdať ju jeho priateľovi v Amsterdame. Na amsterdamskom letisku však nič netušiacich pašerákov odhalí jeden z colníkov. Keď na úteku Šimon a Matúš o diamanty prídu, nezostáva im teda nič iné, len rýchlo niekam zmiznúť... Napríklad späť do Afriky! (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (249)

pepo 

všetky recenzie používateľa

Pokus o napodobenie originálu padol v tomto prípade na skutočne úrodnú pôdu a v mnohom svoje vzory aj prekonáva. Bláznivá komédia o dvoch podvodníkoch vydávajúcich sa za kňazov možno trochu zostarla, no stále dokáže spoľahlivo rozvibrovať bránicu. Jediná škoda je, že sa neuchoval pôvodný český dabing, na ktorom mnoho z nás vyrastalo a obsahoval ešte väčšiu nálož humoru. ()

manonfire 

všetky recenzie používateľa

U neskutečně vymaštěné rvačky s vězeňskými uprchlíky jsem myslel, že budu potutelně vzpomínat na své dětské výtlemy, jenže chyba lávky, tlemil jsem se znovu jak retard na kolotoči. On totiž i ten nejpitomější humor může být trapný nebo naopak nápaditý, a když jde o druhou možnost, pak je ona pitomost humoru jeho žánrovou škatulkou, ovšem nemá nic společného s ohodnocením jeho kvality. Další hvězdu filmu dodal velice výrazný Dominic Barto. Příjemné zavzpomínání si na diváckou bezstarostnost mého dětství a přiznání, že kopie tentokrát trumfla originál. 80% ()

Reklama

RHK 

všetky recenzie používateľa

Další výborná "fackovací komedie" italské produkce, ale bez Buda Spencera a Terrence Hilla. Jejich o něco slabšími hereckými náhradníky jsou Antonio Cantafora a Paul L. Smith a tentokrát jde o pašování diamantů naší dvojicí v převleku za kněze. Patrně nejlepší herecký výkon ale podal a nejzábavnější postavou je šéf skupiny padouchů Dominic Barto s křivým obličejem velmi připomínající gangstersko - komické role našeho Karla Effy. "Debilové. Kdo je šéf? Kdo je šéf? Kdo je šéf?" -"Ty jsi šéf."... "Nezapomeňte na dobrmany." Celý film na: http://www.youtube.com/watch?v=GOfqgs-_7hw ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Nic se ti nemůže stát, vždyť seš málem svatej." Svatý Matouš s nesvatým Šimonem byli prvními, kdo v mém vědomí zbořil mýtus o tom, že plagiátor nemůže být lepší než originál. A ač mám velkou slabost pro Spencera s Hillem, tak tito dva pitomci dotáhli jejich léta budovanou image ve svižném rytmu k dokonalosti. Jelikož jsem rovněž zdatným nindžou, tak si na trénincích již léta nacvičuji bojovou variantu pro dvě ruce a knihu, ale stále mi ta fackovaná nějak nejde. Povalit slona již samozřejmě umím. A bitku v zastavárně považuju za vrchol komedií s tím tlustým a s tím blonďákem - https://www.youtube.com/watch?v=6Bl_ObDIzgc. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Žid Paul Lawrence Smith (Adam Eden) ako Šimon (Simone) a Talian Antonio Cantafora ako Matúš (Matteo) urputne sa snažiaci napodobniť populárne fackovacie akčné komédie svojich slávnych značkových kolegov Buda Spencera (Carlo Pedersoli) a Terence Hilla (Mario Girotti). Prekvapivo sa im to výborne podarilo. Takmer predčili originál. "Šimon a Matúš: Obchodníci s diamantami" (Il vangelo secondo Simone e Matteo). Stará bláznivá talianská komédia pri ktorej som sa ako decko zadúšal od smiechu. *** ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (6)

  • Diamanty, které v závěru filmu hodí Matouš (Paul L. Smith) Šimonovy (Antonio Cantafora), by neměly být válcem tak jednoduše rozdrceny. (miroslaf63)
  • Pod hudbu sa tu podpísala hudobná skupina JUNIPER, čo je jeden z mnohých pseudonymov bratov De Angelisovcov. Hudba k filmu vyšla oficiálne na 7" LP platni v roku 1975, avšak pod iným ich pseudonymom – Dream Bags. (Piri)

Reklama

Reklama