Reklama

Reklama

Sherlock: Ohavná nevesta

(TV film)
  • Česko Sherlock: Přízračná nevěsta (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Čo ak by sa Doktor John Watson a Sherlock Holmes tentokrát nestretli v modernom Londýne? Čo ak by to bolo vo viktoriánskej ére a po Baker street by sa premávali parné vlaky, tradičné taxíky a ľudia v cylindroch a frakoch? Vitajte v Sherlockovi v roku 1895! Niektoré veci však ostávajú s istotou rovnaké a to priateľstvo, dobrodružstvo a najmä zo všetkého ... vražda. Thomas Ricoletti bude veľmi prekvapený, keď svoju ženu uvidí v starých svadobných šatách, pretože len pár hodín pred tým, si zobrala vlastný život. Duch pani Ricolettiovej sa túla po londýnskych uliciach s nenásytnou túžbou po pomste. Preto nastupujú Sherlock a Watson a musia využiť všetok svoj um, aby konfrontovali nepriateľa zo záhrobia. Podarí sa im odhaliť pravdu o Ohavnej neveste? (RTVS)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (461)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Prvá časť super, potom sa to začne zamotávať. Ako keby si tvorcovia uvedomili, že netreba byť priamočiary a že treba nejaký riadny dejový zvrat. Ten je ale v zásade vo svojej veľkoleposti veľmi nefunkčný. Je dobré vidieť po dlhom čase staré známe postavy v prostredí ktoré ich vytvorilo. Ale mám pocit, že sa z toho všetkého vytráca nielen nadhľad ale aj zvláštne prepojenie medzi charaktermi. Odrazu mi to príde ploché a prázdne. A Moriarty tentoraz prehráva do neznesiteľnosti. ()

H34D 

všetky recenzie používateľa

Jak je Sherlock geniální, tak je i neskromný a ve stylu jeho okázalé nabubřelosti se začíná odehrávat i nová řada seriálu. Tvůrci si uvědomují, jakou ikonu na seriálovém poli stvořili a začínají tak trochu masturbovat sami nad sebou. Nejsem toho velký fanda a už vůbec nejsem fanda oživení poměrně nezajímavého a necharismatického záporáka, s kterým jsme se už jednou vypořádali. Každý ví, že, aby hrdina mohl fungovat, musí mít k sobě pořádného antihrdinu, Moriarty jím u mě rozhodně není. Je to zbohatlý pacholek, jakých je napříč seriály plno, nemám k němu respekt a už vůbec z něj nemám strach. Přijde mi, že v tomto scénáři nemůže skvělé duo Sherlock+Watson jet na plný plyn... 7/10 ()

Reklama

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Atmoška je fajn a případ pro nečtenáře opět nepředvídatelný. Ale. Už několik epizod jsem se sám sebe zpětně ptal, kdy asi mě to nablýskané, vypulírované a do očí bijící anglické pozlátko začne po boku pánů Cumberbatche a Freemana nudit. A stalo se. Nevim přesně co, něco mi tam ale holt chybělo. Anebo naopak přebejvalo? Co amíci maj a angláni ne a naopak? Víte to někdo? Nebo to možná prostě jenom úplně nevodsejpalo a Davies trpí vzácným bruckheimerovským CSI syndromem. ()

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Uctivá, zábavná a nic svým novodobým dílům nedlužící odbočka do viktoriánských časů si vybrala vše, co hýbalo tehdejší dobou: probouzející se hnutí za ženská práva, za sociální spravedlnost, mystiku, vystoupení mágů, začátky psychoanalýzy i vědecké racionality. Všechny tyhle motivy příběh unese a skvěle je dokáže propojit. Pranic mi nevadí, že vysvětlení je trochu krkolomné, to přece k Sherlockovým případům patřilo vždycky. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

"Vidím, že ste zvyknutý nedokončovať vety. Budeme si rozumieť." Vcelku príjemné oživenie. Zo súčasnosti ideme do Sherlockovej "pravej" doby a hneď je z toho sympatické, zábavné a atmosférické retro. Samotný prípad je jemne hororový (čo mám rád, viď. pes Baskervillský), ale záporne hodnotím záver, kedy sa dozvieme vec XYZ a tá vec XYZ dovtedajší prípad ukáže v úplne inom (horšom?) svetle. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (4)

  • Příběh není zfilmován podle povídky sira Arthura Conana Doyla, ale jistá spojitost tu je. V původním příběhu "The Adventure of Musgrave Ritual" se Sherlock zmíní o případu nevěsty, když s Watsnem probírají staré příběhy. Nic konkrétního ale neřekne, takže většina příběhu je od tvůrců scénáře Marka Gatisse a Stevena Moffata. (kubsov)
  • Natáčelo se od 5. ledna do 10. února 2015 v Anglii (města Wraxall, Londýn, Bristol a Bath). (Varan)
  • Ve filmu můžeme nalézt hned několik přímých referencí na původní povídky o Sherlocku Holmesovi. Jedná se například o „Modrou karbunkli“, „Pět pomerančových jadérek“ nebo „Musgraveský rituál“. (Othones)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené