Reklama

Reklama

Nočná mora v Elm Street 4: Vládca snov

  • Slovensko Nočná mora na Elm Street 4: Vládca sna (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Kristen, Kincaid a Joey se utkali s Freddym Kruegerem již v NOES 3. Tentokrát jsou zpět v normálním životě, ale Kristen znova začíná mít noční můry... V jedné z nich se prochází Freddyho domem, dojde až do kotelny a tam vtáhne do svého snu Kincaida i Joeyho. Po útoku psa se Kristen probouzí s ošklivou ránou na ruce... Během další noci se Freddy znovu "vrací k životu" a Kincaid a po něm i Joey se nedosní rána... To je však jen začátek a Freddy se už těší na další mladé maso, samozřejmě s Kristen v čele... V roli Kristen se představí Tuesday Knight, která také nazpívala titulku "Nightmare" (úvodní titulky). (5150)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (254)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Od štvrtého dielu sa vykašlali na rozvíjanie mytológie a tento diel je len bezduchou priamočiarou vykrádačkou jednotky v ktorej dominujú trikové scény úmrtí bez ladu a skladu. Zase tu Freddy po jednom zabíja teenagerov zo strednej, ktorým nikto neverí. Dokonca aj oživenie Freddyho je totálne WTF a jeho smrť je totálne nenápaditá. Holt, došli nápady, tak sa vsadilo na gore a hlášky. Našťastie na post režiséra obsadili mladého talentovaného Harlina, takže po trikovej stránke to je žrádlo a komu ide o bezduchý výplach, tak bude spokojný. Pre mňa sú najväčším sklamaním postavy. Ešte celkom fungujú tie dve z minulého dielu, ktoré hneď na začiatku zabijú. Nová predstaviteľka Kristen je ale katastrofa a prial som si, aby ju čo najskôr Freddy rozpáral. No a tie nové postavy sú úplne nezaujímavé. Novej hlavnej hrdinke príliš dlho trvá, kým sa vzchopí. Dovtedy je také strašne utiahnuté chúďatko. Snáď v ďalšom diely bude lepšia. Teda ak ju hneď nezabijú. Už si to nepamätám. Ostatní ma vôbec nezaujímali, takže o nejaké napätie tu nejde ani omylom. Toto je ako spomínali v dokumentoch, MTV Nočná mora v Elm Street. Cool a totálna zábava. Freddy celý film drží nad hladinou. Z trikových scén je najpôsobivejšie zabitie tej ženy, čo neustále posilňuje. Keď jej Freddy zlomí ruky, tak to je riadne drsný humus. Takže celkovo to je pozerateľný priemer, ale séria sa už príliš začína opakovať a potrebovalo by to nejaký nový nápad. 5/10. ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Skvělá Noční můra tentokrát v podání Rennyho Harlina, je to typický snímek konce 80. let, rocková hudba a účesy alá Lybar, Freddy ve fantastické formě a akční vyvrcholení je dokonalou pozvánkou ke sledování tohoto skvělého snímku, takže popcorn opražit, pepsi colu se slánkou do ruky, nalakovat vlasy a vzhůru do hororového světa konce 80. let ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

Myslim, ze tato cast najviac nadväzuje na trojku, ktoru som uz dlho nevidel, takze nemozem ich porovnat, avsak stale je tu pouziteho dostatok latexu na Freddyho Kruegera, aby sa mohol na svojich obetiach vysantit, na co sa aj dnes v casoch, ked uz sa vsetko upravuje cez pocitac stale dobre pozera. Myslim si, ze je to este stale dobra hororova klasika z 80-tych rokov, na ktoru sa rad z nostalgie podivam znovu. Finsky reziser Renny Harlin sa neskor v Hollywoode preslavil skor pri akcnych filmoch, napr: SMRTONOSNA PASCA 2 (1990), CLIFFHANGER (1993) so Sylvestrom Stalleneom, DLOUHY POLIBEK NA DOBROU NOC (1996) s Geenou Davis alebo UTOK Z HLUBIN (1999) s Thomasom Janeom. _________ Robert Englund - (Freddy Krueger) +++ Lisa Wilcox - (Alice Johnson) +++ Andras Jones - (Rick Johnson) +++ Danny Hassel - (Dan Jordan) +++ Rodney Eastman - (Joey Crusel) +++ Tuesday Knight - (Kristen Parker) +++ Ken Sagoes - (Roland Kincaid) +++ Produkcia: Rachel Talalay +++ Námet a scenár: Brian Helgeland +++ ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Číry synťákový rokenrol a stelesnené 80s. Štúdio doprialo Rennymu Harlinovi bohatý rozpočet a ten dokazuje, že je (resp. bol) neskutočne zručný remeselník. Atmosféra je asi najhustejšia v sérii, fantaskné kulisy sú na plátne po väčšinu času, neóny a farebné svetlá presiakajú cez popraskané trámy. Gore je klasický 80s plastelínový masaker, Freddy asi nikdy nebol taký cool a obsadenie (vrátane preobesadenej Kristen) je skvelé. Jediné veľké mínus je kostrbatý scenár, ktorý ťažkopádne dovysvetľuje trojku a snaží sa pripraviť pôdu pre nové diely, kým samotný príbeh (a postavy) idú bokom. PS: rebríček nočných mor: N1, N3, N7, N4, N5, N2, N6 ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Mně se Dream Master líbil ještě o kousek víc než Dream Warriors, a to především zásluhou sympatičtějších hrdinů. Hodinu a půl jsem si s Freddym opět užil, ale stejně mě mrzí, že opravdu strašidelná a hororová je pouze první Cravenova část. Celkově sérii A Nightmare On Elm Street tak pokládám za jeden z hororově nejméně využitých námětů vůbec - ačkoli jednotlivé filmy se mi dost líbí, šly by udělat mnohem výživněji. ()

Galéria (105)

Zaujímavosti (22)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 13 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Hrdinka předchozího dílu, Kristen, se měla objevit i v tomto filmu, ale její představitelka Patricia Arquette otěhotněla. (Karlos80)

Reklama

Reklama