Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladučký a mimoriadne talentovaný pretekár Jimmy Bly (Kip Pardue) len ťažko odoláva tlaku, ktorý so sebou prináša oslnivá kariéra nového favorita veľkých cien. Majiteľ pretekárskeho tímu (Burt Reynolds) preto povoláva späť do kokpitu skúseného Joea Tanta (Sylvester Stallone), ktorý má byť mladému kolegovi oporou, kryť mu na okruhu chrbát a doviesť ho k titulu majstra sveta. Ich hlavným súperom je šampión Beau Brandenburg (Til Schweiger). Jimmy Bly mu nebezpečne šliape na päty a navyše začal chodiť s jeho bývalou priateľkou. S Tantom má Brandenburg nevybavené účty v podobe dávnej nehody. Film sa nakrúcal osem mesiacov na deviatich veľkých cenách v piatich krajinách sveta. Okrem pohnutých osudov hrdinov a dramatických situácií na pretekárskych okruhoch ponúka aj jedinečné zábery z pohľadu pilota, rútiaceho sa cieľovou rovinou rýchlosťou 380 km/h. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (333)

mzss1 

všetky recenzie používateľa

Dost dobré sportovní drama. A opět nízké hodnocení pravděpodobně zapříčiněné tím, že lidé Stallona mají nejvíce v oblibě v akci. Přesto mě tenhle film bavil. Hlavním hrdinou byl ale Kip Pardue, který mi moc nesedl, ale nevadí. Nejlepšími scénami ve filmu jsou závody formulí + jeden zběsilý závod na ulici. Hudba se mi líbila, hlavně závěrečná písnička při finálovém zápasu. Hodnotím celkově film 81% = **** ()

tron 

všetky recenzie používateľa

To je proste Stallone. Večný bojovník, omlátená pouličná bitkárska doga raz za rok vyhlasujúca „končím“, aby sa o mesiac vrátil a udieral päsťami do stola. O svojom veľkom príbehu z prostredia formúl bohužiaľ sníval tak dlho, až nápad zjavne vyschol a stratil originalitu. Nepomáha ani béčkarský kasting (Burt Reynolds? Kip Pardue? Til Schweiger? Brent Briscoe? To ako vážne?) a sterilná, nudná réžia Renyho Harlina, ktorý bol zjavne ešte v šoku zo svojich prepadákov Ostrov hrdlorezov a Zradná hlbočina. Vzniklo uchádzajúce remeslo, ktoré od vyložene ospalej rutiny zachraňuje práve mäsitý Sly a ďalší z jeho uličných monológov na tému mužská povaha. Divákov snímka vôbec nezaujímala, stála 94 miliónov a celosvetovo ich zarobila o 40 miliónov menej (!). ()

Reklama

Boogeyman 

všetky recenzie používateľa

Našlapaný a dechberoucí film, který nám představuje skupinku pilotů Formule 1 (je to nějaká ta americká obdoba, ale měla to být pravá F1) jako partičku šablonovitých samorostů soupeřících o prvenství (teda jenom tři z nich, ostatní jsou nevýrazné pozadí vhodné k vedlejším karambolům). Film je to naprosto primitivní a předvídatelný, často trapný a naivní, přesto extrémně zábavný! Nejhorší je, když si po shlédnutí tohoto snímku plného zběsilých soubojů na trati a divokých karambolů pustíte skutečné závody F1, kde dvě hodiny zíráte jak Schumacher vyhraje stylem start cíl a jediné předjetí je jezdce s porouchaným vozem o kolo. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Dosť nudná veľkorozpočtová reklama na závody monopostov. Film sa prvoplánovane snaží byť strašne cool, ale bohužiaľ schádza do trápnosti. Zopár pekných báb a efektne natočených deštrukcií nič nezachráni. Renny Harlin vedel niekedy točiť akciu, toto však nieje ten prípad. Herci skôr pózujú ako hrajú. Film mohol byť lepši nebyť snahy sa tváriť v niečo čo nieje a vsadiť na čistokrvný adrenalín bez zbytočnej rádoby romantiky. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Sly sa mi moc ako pretekár do formule nehodí, za to jeho rola mentora mu sadla, to je niečo čo dokáže zahrať. Problém je len v tom, že je tu tak trošku na vedľajšej koľaji, kedže Til Schweiger a nevýrazný Kip Pardue to majú viac priestoru. Dalo sa na to pozerať, ale kto čaká, že si pozrie film od Slye bude sklamaný, kedže on tu veľa priestoru nemá, napriek tomu tu bol on to najlepšie s filmu. A možno par soundtrackov ešte. 50% - 2* ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (18)

  • Ve filmových závodech je mnoho odkazů na závody reálné. (Elisebah)
  • Hudbu k filmu zložil Brian Transeau (známy pod prezývkou BT), ktorý sa podieľal aj na komponovaní hudby k ďalšej snímke o automobilových závodoch - Rýchlo a zbesilo (2001). (m.a.t.o.)
  • Reportéra na tlačovej konferencii si zahral supervízor špeciálnych efektov Brian Jennings. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama