Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karibské more roku 1668 nebolo určite bezpečné pre žiadnu loď, najmä ak viezla vzácny náklad drahých kovov či vzácnych surovín. Tu sa zdržiava a svoju „prácu“ vykonáva aj odvážna a hrdá mladá pirátka Morgan Adamsová (Geena Davis), ktorá po svojom otcovi zdedila časť mapy k zlatému pokladu! Morgan však nie je jediná, kto chce poklad získať, a tak sa cesta za ním mení na smrteľne nebezpečné dobrodružstvo. Proti Morgan totiž stojí nielen jej strýko Dawg Brown (Frank Langella), ale aj chamtivý guvernér Ainslee (Patrick Malahide) - a dokonca aj časť jej vlastnej posádky! Po jej boku našťastie stojí niekoľko verných priateľov a spolubojovníkov, medzi ktorými vyniká najmä šarmantný podvodník William Shaw (Matthew Modine). ktorého Morgan kedysi vykúpila z otroctva – a ktorý je odvtedy jej oddaným obdivovateľom... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (198)

Derek 

všetky recenzie používateľa

filmy rennyho harlina mám rád, i keď točí (väčšinou) klasické akčňáky, vďaka svojmu talentu sú vždy originálne spracované a človek sa pri nich nenudí. žiaľ to sa nedá povedať o jeho pirátskom veľkofilme. nie že by akčné scény boli slabé, to vôbec nie, ale je ich tu na môj vkus dosť málo. o zábavu by sa teda mal starať klasický príbeh o hľadaní pokladu (nič originálne, ale o tom pirátske filmy sú a majú byť) avšak opak je pravdou, lebo i táto výplň je nudná a nezábavná. i keď je tu dosť hlášok, tie však nie sú vtipné a ironické, ale nudné a trápne (možno za to môže i nevýrazný modine). navyše geena davis mi ako pirátka príliš nesedí (ale to je vec vkusu). ()

vegetol.mp 

všetky recenzie používateľa

Až lidi pochopí, že komerční neúspěch nemá nic společného se samotnými kvalitami snímku jako takového, bude naše civilizace zase o kousek dál. Jinak dynamicky natočený film, plný výborných akčních scén, velkorysé výpravy, povedené hudby a přesného obsazení. Hlavně Langella je jako záporák opravdu neodolatelný. Ale ni Geena Davis není jako akční hrdinka nejhorší, jen fak nechápu, co na ní Harlin viděl. Taková kost to zase není:) Ostrov hrdlořezů je zkrátka film, který se snaží každým svým záběrem bavit a to je mi sympatické. Z mého pohledu mu průměrní Piráti z Karibiku nesahají ani po kotníky. Jinak by mě zajímalo, jak by hodnocení vypadalo, kdyby se film nestal propadákem, ale hitem. To by bylo keců o tom, jak je Davisová skvělá, jak má ten film super scénář, jaký je Harlin borec... Jo, mít vlastní názor, to dá ale práci. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Kvôli TOMUTO som sa po latinsky neučil.“ V čom je problém OSTROVA HRDLOREZOV? Pretože ak JEDEN JEDINÝ FILM ZRUINUJE KOMPLET CELÉ ŠTÚDIO, tak MÁ problém. Určite nie v bombastickej výprave. Prístavy, mega lode, tajomné ostrovy zahalené v hmle. Nechýbajú povinnosti pirátskeho žánru (mapa vedúca k pokladu). Tento film proste stál 98 miliónov, čo je fakt veľa na polovicu 9O. rokov. A predsa je to také slabé. Herecké obsadenie je vyložene nevydarené (pôvodne oslovený Michael Douglas dobre vedel, prečo odmietol), Geena Davis bije v titulnej úlohe ako päsť do oka, ešte horší je však matný Matthew Modine. Vedľajšie postavičky sú mdlé (kapucín dokonca trápny), čo je hriech pre každý dobrodružný príbeh, ktorý stavia na tíme. Hlavný zloduch je v podaní čudného Franka Langellu ako čaj, plešina nestačí. Ďalej nezaujímavé dialógy, nevydarené pokusy o včasné načasovanie gagu, akčné scény opulentné ale chaoticky zostrihané, snímke chýba tempo, napätie i vnútorná logika. Ako pre Davis, tak pre Harlina tento veľkolepý prepadák predstavoval plus mínus záver dovtedy úspešnej kariéry. Neskorší Piráti Karibiku sa zo všetkého poučili a boli super. ()

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Geena Davis by si zaslúžila Zlatú malinu. Nebyť faktu, že v tom čase bola Harlinovou manželkou myslel by som si, že rejža bol pod vplyvom ópia keď ju obsadzoval. Skrátka mi znechutila celý film.Tak príšerný casting u takého vysokorozpočtového projektu som snáď ešte ani nevidel. Niet sa čo čudovať že Ostrov hrdlorezov finančne prepadol. Film obsahuje množstvo hluchých miest, kostýmy a kulisy pôsobia vzhľadom na rozpočet dosť štúdiovo a dejovo je to akýsi nevydarený mix Múmie a Pirátov z Karibiku. Niektoré akčné pasáže sú tak zle natočené až je to zábavné. Jediná zložka, ktorá tento film drží je famózna hudba Johna Debneyho, uchádzajúca kamera a zopár efektných výbuchov. 50% mám rád dobrodružné príbehy, s lepším obsadením by to mohlo byť minimálne o * vyššie ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

Perfektní úvodní hudba ( John Debney ) a povedené kamerové záběry ( Peter Levy ) vyzvedly snímek, hned z počátku, docela vysoko. Snad to tak zůstane alespoň 50 % filmu. Dobrodružný snímek o Morganě Adamsové ( Geena Davis ), ženě, která po smrti svého otce zdědí pirátskou loď Jitřenku i z posádkou. Ve 25 minutě je strhující pasáž. Průnik Morgany a Williema Schoa přístavem a městem Port Royal je nádherný a povedený. CITÁT - S tebou vždycky byly potíže......... Morgana navštíví i Spittfieldský přístavní město a její odchod bude opět výbušný. SPOILER : CITÁT - Gratuluji, madam, právě jste zničila další město......... KONEC SPOILERU. Dobrodružný snímek plný akce a hledání pokladů, vynikající hudba a perfektní ozvučení. Film má pár chybiček, ale jinak je to slušná plavba. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (25)

  • Pri tvorbe odevu pre Dawga (Frank Langella) sa filmári inšpirovali vzhľadom pirátskeho kapitána Kita Oloarda. (beso74)
  • V jednom rozhovore Matthew Modine povedal, že ďalším faktorom, ktorý prispel k tomu, že výrobné náklady sa vymkli spod kontroly, bol, že Harlin mal vždy tri kamery v pohybe súčasne. (Arsenal83)
  • Scénář a kulisy byly dokončovány bez dohledu režiséra Rennyho Harlina. Výsledky se mu však nezamlouvaly, a tak se začalo bourat, přestavovat a přepisovat. Také to je důvodem, proč se rozpočet snímku vyšplhal až na 115 milionů amerických dolarů. V kinech jich poté ale utržil pouze 11 a půl. (Coldrex)

Súvisiace novinky

Piráti bez kostlivců a hlášek?

Piráti bez kostlivců a hlášek?

20.05.2008

Studio DreamWorks na to šlo chytře. V klidu počkalo, až dozní kanonáda z Černé perly a hromobití nad obrovským vírem na konci světa, a teď, když už se na kapitána Sparrowa a jeho kumpány začíná… (viac)

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (viac)

Reklama

Reklama