Reklama

Reklama

Obsahy(1)

On (Clovis Cornillac) je typickým workoholikom, ktorý žije a dýcha len pre svoju prácu. Nevyhľadáva spoločnosť a miluje absolútne ticho. Ona (Mélanie Bernier) je vynikajúcou klaviristkou, pripravujúcou sa na veľký koncert, ktorý by sa mohol stať významným míľnikom jej kariéry. Miluje hudbu a je pre ňu odhodlaná obetovať každú voľnú chvíľu. Keď sa tieto dve výnimočné ľudské bytosti stanú susedmi, ktorých rozdeľuje len jedna stena, príbeh plný komických situácií a nečakaných zvratov sa môže začať. (as-minor)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (17)

Anet21 

všetky recenzie používateľa

⚪Film so sľubným začiatkom, kde však záver skĺzol skôr ku komédio-paródii, pričom by filmu asi viac svedčal romantickejší a dramatickejší tón. Zaujímavo budovanú romantiku totiž často podkopávajú a narúšajú scény, ktoré akoby vypadli zo zlej grotesky (herečka pri hraní na klavíri prejde kompletnou transformáciou výzoru, a to ešte na spôsob amerických teenagerov z 90. rokov, teda sa zmení na krásku rozpustením vlasov a zložením okuliarov, rovnako zbytočne pôsobí dejová linka s jej sestrou, ktorá v dlhodobom vzťahu podvádza manžela a vo filme sa v celej dĺžke k tomuto konaniu ani raz nikto nepostaví s nejakým morálnym pohľadom, názorom, nič. Scenár akoby ešte schvaľoval a karikoval dlhodobé manželstvo a to, že si chce manželka ,,trošku užiť aj inde." Čo zase pôsobí neskutočne divne v kontraste s párom, ktorý je vo vzťahu, v ktorom sa ani nevideli.)⚪Vzťah hlavnej dvojice je vcelku uponáhľaný, aj keď sa najprv zdá, že skrz stenu budú viesť v priebehu filmu dlhé dialógy, opak je pravdou a v celom filme sa o sebe nedozvedia skoro nič, čo len podtrháva napr. to, že hlavná mužská postava je vdovec, čo ale hlavná ženská postava za celý čas nezistí a naznačené je to asi 2x, pričom to ale funkčne nemá žiadny zmysel. Takisto, o akejsi hrdinkinej traume sa divák nedozvie veľa, iba to, že lepšie hrá, keď v ňu hrdina verí, čo zase pôsobí plytko. Mnohému nepomáhajú ani herci, pričom hlavná herečka a jej schopnosti miniky a herectva naozaj nie sú na vysokej úrovni.⚪Celý film by isto mohol pôsobiť oveľa lepšie, keby ubral z občas ustrelenej situačnej komiky, keby sa ešte viac a do hĺbky zameral na postavy a ich emočné prežívanie a možno i jemne predĺžil stopáž. Takto je z filmu len priemerná romantická komédia, ktorá však miestami pôsobí skôr trápne a silene.⚪V júli 2023 vyjde i kórejská adaptácia tohto filmu, ktorá sa už podľa traileru zdá ešte viac prestrelená, bláznivá a mimo.⚪ ()

Petaxis 

všetky recenzie používateľa

Bylo by to vtipný, kdybychom neměli v baráku úplně totožnej problém, bohužel bez celýho toho romantickýho podtextu. To jen tak pro info všem, co tu v komentářích psali, že zápletka je naivní, střelená, umělá a podobně. No ale zpátky k filmu - pěkná, neotřelá romantická komedie. Francouzi znovu potvrdili, že tohle jim jde. ()

Reklama

255085349 

všetky recenzie používateľa

Fakt výborná romantická komedie, díky níž jsem si po dlouhé době mohla zas osvěžit fráninu. Dobrá zápletka a sympatičtí aktéři. Jako režijní debut je to ohromná pecka. Velká škoda, že to u nás vůbec nešlo do distribuce. P. S. Ten konec je jedna z největších romantik, co jsem kdy viděla - tak strašný klišé a přesto to člověka dokonale obměkčí. ()

TedGeorge 

všetky recenzie používateľa

Žijete si také svou fantazii, že se vedle vás nastěhuje mladá, atraktivní a submisivní pianistka s drdolem? Ne? Zapomeňte prosím, že sem to napsal. Merci beacoup za tenhle film. Jednoduchá premisa o sousedech, kteří se slyší přes mizerně postavené zdi a jsou to asociálové, úplně v pohodě stačí na svižnou devadesátiminutovou romantickou komedii. ()

Dusty56 

všetky recenzie používateľa

Začátek byl skvělý, ten mě bavil. Potom to ubralo na tempu a už to nebylo ono. Třeba to rande bez mluvení s tím neznámým, to kdyby tam nebylo, tak by mi to nevadilo (zasmál jsem se tomu jenom jednou, na začátku). Ale ke konci přece jenom film nabíral na síle a konec už byl skoro stejně dobrý jako začátek. Ve výsledku je to příjemný film se dvěma sympatickými herci v hlavních rolích, který neurazí a dlouhý večer příjemně zkrátí. ()

Galéria (22)

Reklama

Reklama