Reklama

Reklama

My Worst Neighbor

  • Južná Kórea binteum-eobsneun sai (viac)

Obsahy(1)

Romantická komedie o dvou sousedech oddělených pouze jednou tenkou stěnou. (mikki089)

Recenzie (4)

Anet21 

všetky recenzie používateľa

⚪Asi tak o polovicu horšie ako pôvodný francúzsky originál, a to už aj on bol extrémne patetický a prehrávaný.⚪Tu Kórejci zase pretavili pôvodný film s aspoň miniatúrnym presahom (zatvrdený vdovec, klavíristka s tyranským otcom) do svojej typickej triviálnej mustry, kedy jedna postava musí nutne spievať kpop a druhá pracovať ako grafický dizajnér, keďže okrem spevákov a animátorov asi v Kórei nie je iných povolaní (samozrejme, ešte chce byť každý kozmetik a vyzerať dobre).⚪Hlavné postavy sú obe extrémne nesympatické, tá mužská je nevyzretá, v 31 rokoch správajúca sa ako pubertiak, s podivnou, vyslovene typizovanou skupinou kamarátov okolo, čím ťažko vzbudí sympatie u divákov, ženská zase pôsobí ako nepríjemná harpya, ktorá v jednej scéne hovorí krajne cynické poznámky, aby v zápätí radila hrdinovi o tom, ako sa má na svet pozerať s optikou lásky a myslí to smrteľne vážne.⚪Čo krajne nevyšlo je aj chémia medzi postavami, ktorá bola lepšia už aj v pôvodnom filme, čomu nepomohol ani celý vizuál, ktorý pôsobí dosť televízne a produkčne nízko.⚪O čom skúseným divákom ani netreba hovoriť je typické kórejské zbytočné herecké prehrávanie a pitvorenie sa, ktoré je pre ich kultúru vnímané asi ako vtipné, podivné narážky na fekálny či sexuálny humor a vcelku plytký scenár, v ktorom sa v podstate nevyriešil (a sťažka nastolil) žiadny problém, iba sa manuálne na nejaký poukázalo a až do konca sa so žiadnym z nich poriadne nepracovalo. Rovnako tempo je kritické, rýchlosť, akou sa tu dvaja nenávidiaci ľudia zamilujú je tak zbesilé, že kalí oči aj v stereotypnom romantickom žánri.⚪V závere je film skôr sklamaním, ktoré si z pôvodného konceptu zobralo pomálo a potenciálny film pretavilo na zbytočnú, na dve hodiny natiahnutú blbinu, ktorej záverečné minúty pôsobia ako vyslovená paródia. To už naozaj radšej už tak bizarný originál, ktorý aspoň uveriteľne zabrdol do niektorých spoločenských motívov.⚪ ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Francúzsky originál som nevidel, takže nemám s čím porovnať. Námet bol teda pre mňa pomerne originálny a mal nábeh na zaujímavú romantickú komédiu. Avšak tie hlavné postavy boli na môj vkus poriadne teatrálne a na svoj vek pomerne nevyzreté. Scenár bol síce fajn, ale tie afektívne prejavy oboch susedov boli občas na psychiatriu. Najviac sa mi páčili tie pokojné empatické fázy, keď si k sebe našli cestu a navzájom sa otvorili. Škoda, že tam bolo týchto scén tak málo a ten teatralizmus to celé prekryl. 2* ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Zase raz jedna super mega originálna romantika o páre, ktorý spolu začne randiť cez stenu a až do záverečných titulkov sa ani raz nestretnú. Už to samo o sebe pre mňa do veľkej miery narúša chémiu. Naviac on bol idiot a ona nesympatická otrava, takže aj keby nemali medzi sebou celý čas stenu, tak by ma nebavili. Za mňa nuda s otravným párom. 4/10. ()

Galéria (33)

Reklama

Reklama