Reklama

Reklama

Vlak do Pusanu

(festivalový názov)
  • Česko Vlak do Pusanu (viac)
Trailer 4

Neustále pracujúci manažér sa rozhodne konečne splniť svojej dcére  želanie a navštíviť s ňou jej matku. Tá žije vo vzdialenom Busane, takže zvolia komfortnú cestu vlakom. Ešte pred odchodom však do neho nastúpi žena, s ktorou očividne niečo nie je v poriadku. V správach sa začnú objavovať reportáže o násilí v uliciach, ktoré by však pre cestujúcich nemali byť problémom. Oni ale netušia, že jeden obrovský problém práve nastúpil do ich vlaku. (Marceloo)

(viac)

Videá (6)

Trailer 4

Recenzie (427)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Viete čo je najhoršie pri pozeraní dobre rozbehnutého hororu? Ak namiesto napínavej jazdy alebo pobavenia, začnú zombie scény nudiť. Napríklad preto, že základný koncept sa až príliš často krát opakuje. Tak aj tu: z vozňa do vozňa, z vlaku a späť do vlaku. Dobre je vykreslená odpudivosť jednania niektorých typov, horších ako zombíci, pretože tí konajú v túžbe po krvavom zahryznutí, na základe svojej rodovej (genderovej) prirodzenosti. Naproti tomu nenakazení ľudia majú na výber. Neprekvapilo, že veľa z nich si vyberá obetovanie potenciálne nakazených a nechanie ich napospas lačným nemŕtvym. Popri opakovanej hororovej nude zaujme mix strašidelného akčného filmu a romantizujúcej melodrámy, podčiarkujúcej dôležitosť rodiny. Konanie postáv a ich nádeje sa dosť upierali na vyriešenie celospoločenského problému armádou. Zrejme ide v Kórei o nejakú tradíciu na pozadí skúseností z minulosti. ()

Asia_Power 

všetky recenzie používateľa

Ani nevim proč, ale já fakt myslela, že se u toho budu bát. Výsledek? Ani omylem, pičo ale fakt ani omylem. Korejský zombíci jsou krásně mrštní a ty jejich pohyby to je žůžo labůžo, ale co se týká inteligenčního kvo kvo kvocientu, tak tu máme nejdebilnější zombíky v dějinách filmu. Zombíci jsou tak dutí, že si neumí otevřít dveře, ve tmě se zklidní jak sokol, kterýmu prdnete na hlavu kuklu a když na vás čuměj přes sklo a chtěj vás sežrat, stačí na sklo cáknout vodu, připlácnout noviny a zombíci jsou hned jako ovečky. Kdyby tedy cestující do Pusanu nebyli úplně retardovaný, dojeli by tam v klidu a v dost hojném počtu. Jenže jsou stejně intelechtuálně zdatní jako zombíci a tak se dočkáme perliček, jako otevření kupé plnýho nakažených (2x) trnutí hrůzou na místě když můžu utíkat (274x) a hysterického řvaní na místě dokud mě nesežerou (583x) . Hlavní hero je drtivou stopáž filmu strašnej mameluk a krom malé holčičky se dalo fandit snad jen týpkovi, co udělal ukázkovej bubínek své manželce, která ho láskyplně oslovuje IDIOTE a ráda do něj mlátí, aby pak najednou zjistila, jak hrozně ho miluje , když jí chcípne. Jujky spoiler. Pardon...No alespoň dík za ten ryze korejskej konec ()

Reklama

Omnibus 

všetky recenzie používateľa

"Korejské RAF!, to mělo drajv!" Sympatičtí exotičtí zombíci jsou jako já – rádi jezdí vlakem a sežerou na co příjdou. Na rozdíl ode mě běhají jako srnky a korejská těhule v devátém měsíci lítá jak vzteklá fretka. Ovšem ve tmě tunelu jsou z nich beránci, asi proto, že trpí šedým zákalem. Celkově jsou to telata, viz srážka dvou proudů zombíků řítících se kolejištěm. Taky jsou drzí jak opice, protože mi předčasně sežrali nejsympatičtějšího hrdinu, což byl známý 한국 복서 Rocky Balboa. Jejich virus má velmi proměnlivou inkubační dobu, od pouhých pár vteřin až po mufnáct minut, jak se to zrovna hodí scenáristovi do krámu, ale budiž, ostatně koronavirus taky leze na každého z nás jinak. Jen škoda, že hned zkraje nesežrali nesympatického, neschopného a na veškeré situace opožděně reagujícího tatínka (ten dostat od zombíka facku, tak řekne Au! až za dvě minuty), ale to bychom přišli o onen slzodojný Hup z lokomotivy. Nicméně, přepravu cestujících korejským Košičanem jsem si parádně užil a to drobné zpoždění na příjezdu do Busanu určitě do nádražní haly reklamovat nepůjdu :-). ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Inšpirácia World war Z sa nezaprie, ale s tým určite nemám žiadny problém, som rád za každé kvalitnejšie zombie dobrodružstvo a tentoraz ešte k tomu v takomto celkom veľkolepejšom prevedení. Na nič tu netreba dlho čakať a tak sa už po chvíli dej presunie do vlaku a čoskoro už aj naplno rozbehne. Samotný nápad s vlakom to celkovo samozrejme trochu obmedzuje, či už obsahovo, ale aj v tej veľkoleposti, keďže dej sa odohráva výhradne tu a občas aj v blízkom okolí, ale film to neruší, prostredie vlaku som mal vždy rád, v rámci žánru to prinieslo aspoň nejaké to osvieženie a spracované je to dobre. Prvá polovica je očakávane dejovo trochu zaujímavejšia, predsa len ponúka začiatok samotnej apokalypsy, kedy postavy nevedia, čo sa deje a tak sa musia čo najskôr vyrovnať a prispôsobiť týmto novým a nebezpečným podmienkam, ale ani druhá polovica ma vôbec nesklamala a dokonca mi príde rovnako dobrá, ako aj tá prvá, dej vo vlaku ponúkne dostatok zaujímavých a nápaditých situácií. Len tá línia s mužom, ktorý robí neustále problémy mi prišla už moc samoúčelná, aby tu za každú cenu musel byť výrazný ľudský záporák, ktorý skutočne pokazí všetko, čo môže, mohli to radšej obmedziť, aby to pôsobilo dôveryhodnejšie, ale ani toto nie je najhoršie, mňa to bavilo od začiatku až do konca. Pochváliť musím aj obsadenie, nájde sa tu viacero môjich obľúbencov, ako Gong Yoo v hlavnej úlohe, jeho dcéra, sympatická Jung Yu-Mi, svalovec Ma Dong-Seok vo svojej typickej úlohe a plno ďalších sympatických postáv, ktoré mi vyhovovali, fandil som im a navyše sa na pomery žánru správali aj celkom rozumne a tak mi ich bolo ľúto. A teda ich úmrtnosť ma dosť prekvapila, čakal som, že ich prežije o niečo viac. Po akčnej stránke si tiež moc nemôžem sťažovať, aj tu pokračuje film v štýle World war Z, takže o nejaké drsné scény tu vôbec nejde, ale akcia je výborne natočená, plne využíva potenciál prostredia a občas aj dosť napínavá. Ale vôbec v nej nejde o likvidáciu zombií, postavy sa pri nej vždy musia dostať čo najskôr do bezpečia. A čo sa týka samotných zombií, jedine ma mrzí, že samostatne vôbec nevyvolávajú rešpekt, to sa im darí až vo väčších množstvách, ale zase vizuálne a pohybom sú zvládnuté perfektne, takže tie naháňačky s nimi ma veľmi bavili. Ale aj celkovo sú efekty až na pár výnimiek skvelé. Takže ja som dostatočne spokojný, určite to nie je najlepší zombie film, ale aj tak Train to Busan ponúka presne to, čo sa aj dá vzhľadom na potenciál očakávať, konečne juhokórejská produkcia vyskúšala aj tento subžáner a rozhodne si neurobila žiadnu hanbu. 77% ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

Jak kdysi prohlásil Jirka Roméro: „ Zombí jsou, kurva, mrtvoly! Nejdřív mají rigor mortis a pak hnijí. A s dekompostujícími svaly, klouby a kostmi fuckt běhat nemůžou …“ Ťamani a BredPit mají naprosto logické zdůvodnění otce žánru evidentně v ženském zevním genitálu, a tak i tato „Korejská válka 부터“ přichází s armádou tlejících žlutých turbonebožtíků, co jdou v touze po hryzání živých opiček někdy doslova přes mrtvoly. Kromě té akutní běhavky jsou však jinak dost retardovaní, protože potmě piču vidí a nedokáží vyčenichat ani úplně živou a řádně žluklou korejskou důchodkyni. Nicméně při tom ohlodávání se téměř zcela vyvarovali těch obvyklých rákosnických o-pičáren, a tak je z toho nakonec vcelku hezky udělaná a nekokotmediální, avšak ničím nevybočující kýčovitá zombijáda s patetickým hevyendem, ve které nechybí lostomiloušká holšiška Dae-si Goomoo, dramaticky těhotná samice Yoo-mam Booben, hrdinný týnejdžr Pook-mi Yebak, otylý dělnický správňák a silák Dam-jim Sodoo a bezskrupulózně zmrdský vlakvedoucí Yeboo Lee-di. ()

Galéria (68)

Zaujímavosti (10)

  • Natáčanie sa začalo 26. apríla 2015 a skončilo 19. augusta 2015. (mivr)

Súvisiace novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (viac)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (viac)

Reklama

Reklama