Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželstvo Gail (Meryl Streep) a Toma (David Stratharn) Hartmanovcov sa ocitá v ťažkej kríze. Architekt Tom totiž trávi väčšinu času v práci a nejaví záujem ani o manželku, ani o deti - syna Roarkeho (Joseph Mazzello) a dcéru Willu (Stephanie Sawyer). Posledným zúfalým pokusom zachrániť rozpadajúci sa vzťah má byť víkend strávený splavovaním rieky. Rodinný výlet spojený s oslavami Roarkeho narodenín sa však čochvíľa mení na nečakanú drámu. Cestou sa totiž stretnú s Wadeom (Kevin Bacon) a Terrym (John C. Reilly), z ktorých sa vykľujú zločinci! Celá rodina sa stáva ich rukojemníkmi na ceste za hľadaním ich komplicov. Všetkého schopní zločinci potrebujú Gail, pretože dokonale pozná rieku a splaviť nebezpečné úseky by sa im sotva podarilo bez jej skúseností. Deti sa stávajú zárukou Gailinho maximálneho nasadenia, avšak Toma a ich psa by sa zločinci najradšej zbavili. Výlet je teda nielen absolútnym fiaskom, ale čímsi oveľa horším - život rodiny je v absolútnom ohrození... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (242)

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Dovolenkové sjíždění divoké řeky se změní v thrillerový boj o holý život, když zkušená průvodkyně s rodinou (a manželstvím v krizi) natrefí na párek kriminálníků na útěku. Inteligentní a skvěle zahrané postavy nežene adekvátní scénář do pateticky hrdinských / sadistických činů, ponechává civilní uvěřitelnost. Zlatý hřeb pak představují adrenalinové, poctivě "bez triků" natočené průjezdy raftu peřejemi, dávající plně pocítit sílu vodního živlu spolu s krásou nedotčené přírody (a Goldsmithovy akční hudby). ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Průměrnému hodnocení se trošku divím. Sice to není ten typický devadesátkový biják, který by na plakátech zdobil pokoje filmových fandů, každopádně rozbouřené peřeje a pár solidních nápadů i při četných reprízách pořád baví. River Wild tak pro mě zůstává i díky netradičně obsazené Meryl Streep přesvědčivým, na nic si nehrajícím thrillerem, kterému dominují rovněž spolehlivě slizký Kevin Bacon, panenská příroda, zajímavé kulisy i zvraty a na zádi to jistí fenomenální Jerry Goldsmith. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Mnohé filmy, pri ktorých sa prírodné živly zahrávajú s osudmi hlavných postáv už v dobe vzniku tohto filmu využívali efekty na skvalitnenie zážitku z nich. Tento film však využíva ozajstné prírodné lokácie s krásnou nespútanou divokou riekou, kde scény vo vode naozaj nabudzujú občas úzkosť a napätie. Mladý slizký Bacon bol naozaj šťastná voľba, Streepová zabudla herectvo zavesené doma v skrini a aj scenár bol v podstate len obyčajný thrillerový doplnok, ktorý bol prispôsobený okolnostiam prírodných dispozícií. 75%. ()

herr_carter 

všetky recenzie používateľa

Kultovní film především mých dětských let, pamatuji si, že jsem se hodně bál Kevina Bacona, ze kterého jde (i přes fakt, že váží 50 kg i s postelí) strach. Meryl Streep zase ukázala, že je herečkou, která dokáže zahrát naprosto jakoukoliv roli, takových už se dnes moc nevidí.............moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

Agatha 

všetky recenzie používateľa

Mně to přišlo napínavý a po herecké stránce výborně zvládnutý thriller, umístěný do krásné přírody a nezkrotné řeky. Přirozená a všestranná Meryl Streep opět dokazuje, že lehce zvládne jakoukoliv roli a v tomto případě se jí to obzvlášť povedlo. Z jejího manžela Davida Strathairna se vyklube odvážný hrdina a záchránce a zdá se, že manželství v krizi bude zachráněno... To mi nijak zvlášť zajímavé nepřišlo, to bylo jasné už od začátku. Ale napínavé scény jimž vévodil psychopatický Kevin Bacon bylo něco zcela jiného. Ten je svým zjevem a hereckým podání přímo předurčen k takovýto ne příliš sympatickým postavám, kterých už má na účtě nemálo. Zato si myslím zaslouží obdiv. Místy by se dalo napětí krájet, což výborně dotvořila zvolená hudba. Každopádně nevím proč bych měl hodnit jinak, klidně se zas nato někdy s radostí podívám. ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (6)

  • Film se natáčel na řece Whitefish v Montaně. (inachisio)

Súvisiace novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (viac)

Reklama

Reklama