Reklama

Reklama

Coffy (Pam Grier) je horlivá sestrička, ktorá je unavená zo všadeprítomných narkotík. Keď hospitalizujú jej 11-ročnú sestru po aplikovaní kontaminovaného heroínu, Coffy vyráža do ulíc s nabitou pištoľou rozhodnutá zastaviť obchod s drogami raz a navždy... (matriosa)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (69)

Flego 

všetky recenzie používateľa

Viem si predstaviť zaprášené kino plné černochov ako ujúchajú blahom pri pohľade na neohrozenú sexy Pam Grier ( v úlohe zdravotnej sestry Coffy ) ako účtuje s drogovými dealermi. Blaxploitation ako vyšitý, subžáner populárny v prvej polovici 70- tych rokov medzi černošskými divákmi. Nedá sa povedať, že by film ponúkal niečo výnimočné, jeho postupy sú klasické pre akčný žáner, kde sa neohrozený bojovník postaví presile, všetkých obkľúči a pobije.:) Film treba brať ako nenáročnú zábavu plnú akcie, poloobnažených žien a postrielaných gaunerov. Postavu šéfa gangu Vitroniho stvárnil Allan Arbus známy ako major Freedman zo seriálu M.A.S.H. ()

FlyBoy 

všetky recenzie používateľa

Moja vintage srdcovka - Coffy. Žena, ktorá sa - ako pomstu za svoju nevinnú sestru - rozhodla skoncovať snáď so všetkými poprednými hlavami tuzemských drogových kartelov. Využíva svoje telo, rozum a v období plnom korupcie, štýlových afro účesov a zvučného Hayesovkého ošiaľu ničí slizkých gaunerov jedna radosť. Pure 70's. Brokovnice a pár uletených hláv, žiletky vo vlasoch a ich použitie pri hromadnej bitke s platenými spoločníčkami, nič netušiaci gangster a jeho poprava. Zhrniem to, po filmárskej stránke solídne tri hviezdy, kedže sa jedná o rutinne odkrútený blaxploitation so svetlými momentami, ale keď zoberiem do úvahy moju horlivú náklonnosť k tomuto subžánru a očarujúcu Pam Grier, tak sa nezdráham dať plný balík. ()

Reklama

Rogue 

všetky recenzie používateľa

Blaxploitation kulťák od ještě kultovnějšího Jacka Hilla, na kterém je Cormanova škola úchylnosti sakra vidět. Pam Gier, její šestky a esence sedmdesátkově teplé béčkovitosti - afra, žlutá kombinéza, brýle místo pásky přes oko (Hill má pro jednooké záporáky evidentní slabost), dřevěné pendreky, plyšový lev a fialové spodní prádlo. Přes Tarantinovu snahu nejlepší film Pam Grier. ()

ancientone 

všetky recenzie používateľa

Hubatý priesečník blaxploitation a rape and revenge filmu, prepájajúci všetky Foxy Brown, Shaftov a Blaculov so širším, drsnejším a sadistickejším svetom Thrillerov: Drsných filmov, Plutia na hroby ai. , pričom Coffy v každej komparácii a kombinácii vyjde ako definitívna jednička. A nemožno aspoň vágne nespomenúť azda najlepšiu expozíciu medzi blaxploitation snímkami. ()

Rob Roy 

všetky recenzie používateľa

Koooozy, to je oč tu kráčí :) Pam Grier pozvedá tenhle nejslavnější, ale jinak průměrný blaxploitation o úroveň výš. Protože filmařsky je to dost slabé, stejně tak herci ve vedlejších rolích. A kam se poděly pořádný hlášky? Králem u mě zůstává Truck Turner po všech stránkách - filmařsky, hudebně i herecky. Nikdo není tak cool jako Isaac Hayes. Ovšem těch koz je nejvíc rozhodně tady, to zas ne že ne :) 70% ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (6)

  • Film byl natočen za pouhých 18 dní. (Karlos80)
  • Schovat zbraň do Coffyina afra vymyslela sama představitelka Pam Grier. (Caelos)

Reklama

Reklama