Reklama

Reklama

Liečba pôstom

(TV film)
  • Česko Půst jako léčba (viac)
Francúzsko, 2011, 57 min (Special Edition: 28 min)

Obsahy(1)

Priemerná dĺžka života na Západe rastie, spolu s ňou však rastie počet civilizačných ochorení ako diabetes, vysoký krvný tlak, obezita, rakovina. Spotreba liekov rapídne stúpa. Sme odsúdení na večnú konzumáciu liečiv v záujme dosiahnutia vysokého veku? Neexistujú terapeutické alternatívy? Lekári v Rusku, Nemecku a v Spojených štátoch amerických sa už polstoročia zaoberajú liečením pomocou pôstu. Výsledky sú prekvapujúce. Liečenie pomocou pôstu otvára lekárom nové perspektívy - vrátane liečby rakoviny... (STV)

(viac)

Recenzie (8)

Marze 

všetky recenzie používateľa

To je přeci stará lidová moudrost že střídmost v jídle podporuje zdraví. Před mnoha lety jsem četl knížku německého lékaře, který léčil půstem všechno. Dokonce pacient takto vyléčil zánět slepého střeva. Tento dokument nikoho nemanipuluje, jen předkládá pozitivní příklady a statistiky. ()

Tomu.Ver 

všetky recenzie používateľa

Dokument o hladovke, ktorá má blahodárny účinok pre ľudské telo a myseľ. Lenže pôst a hladovka nie je to isté. Pôst sa viaže priamo s Bohom a ten v dokumente nie je spomenutý ani z vlaku. Preto táto hladovka (podľa nich pôst) spadá do škatuľky "alternatívna medicína", čo už nie je veľmi košér. Spájať pôst s hladovkou je dosť zavadzajúce, lebo pri oboch je úplne iný zámer a tým pádom aj výsledok. ()

Amper01 

všetky recenzie používateľa

Je jasné, že toto bude vždy jedna z nejutajovanějších zpráv, protože přináší nulové zisky a pokud se rozšíří, spousta lidí přijde o své lukrativní příjmy - a to se líbí málokomu. ()

PeterFLJilek 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý dokument, ale asi ešte viac by v ňom bolo treba sústrediť sa na reálne výsledky a taktiež dať slovo kritickému hlasu, aby to bolo vyvážené a nie jednostranné. Pristupujem dosť skeptický k niečomu, kde sa tvrdí, s akou ľahkosťou sa dajú vyliečiť vážne ochorenia ako napríklad rakovina. A to viac, keď sa v ňom vytvára ilúzia o múdrej ruskej medicíne, hoci väčšina ruskej populácie je na tom zo zdravotného hľadiska katastrofálne. Nespochybňujem niektoré terapeutické účinky vedomého hladovania, avšak azda ich treba preskúmať oveľa viac. ()

Reklama

Reklama