Reklama

Reklama

Kde rastie červené papradie

  • Česko Kde roste červené kapradí (viac)

Obsahy(1)

Vychází z jedné indiánské povídky o lásce dívky Andy a chlapce Dana, kteří se ztratí v zimě v lese a najdou je až na jaře, kde kolem jejich těl rostlo červené kapradí. Podle této povídky pojmenuje asi 12-ti letý Billy Coulmen své dvě štěnata loveckých psů, na které celé prázdniny dřel s dospělými chlapy v lese. Film je o přátelství chlapce a jeho dvou věrných psů, kteří mu v závěru filmu zachrání život, když jej v lese napadne puma. (ČSFD)

(viac)

Recenzie (32)

mi-ib 

všetky recenzie používateľa

Chápu nejsem cílovka, a tak jsem z tohoto snímku trochu rozpačitý. Hlavně proto, jak místy je ve snímku život strašně idealizovaný, někdy to je opravdu moc. Navíc doba počátku 20. stol. určitě v Americe nebyl žádný med. Ale dětem to pravděpodobně stačí, nemusíme je strašit hned od malička. A vlastně tam těch pár zádrhelů je a odkazy té doby taky, ale těch si zas všimnou asi spíš ti dospělí. Každopádně mě dostala pointa filmu a proto dávám slabé 4*. Film ovšem je především pro mladé diváky, dospělák si na něm tak nepošušňá. ()

triatlet 

všetky recenzie používateľa

Krásný příběh o Billym a jehom psích společnících Danovi a Ann byl natočený na motivy knihy Wilsona Rawlse "Where the Red Fern Grows. Plemeno redbone coonhound vzniklo křížením bloodhounda a irského setra a používá se k lovu mývalů. V roce 2003 byl natočen remake filmu, pod názvem "Where the Red Fern Grows" zaneseno na csfd, ale zatím nikým nehodnoceno. ()

Reklama

majo25 

všetky recenzie používateľa

Námet je to určite pekný. Túžba chlapca po psovi je silná a vierohodná, veď kto ako malý netúžil po psovi (za predpokladu, že ho nemal). Všetko odohrávajúce sa na staromilskom vidieku, ešte k tomu na pomedzí divočiny, a so sympatickými postavami. Srší z toho príjemná, aj keď občas naivná, atmosféra. Záver so smutným koncom a nostalgiou je tiež veľmi pekný. Len by tu nesmeli byť isté zádrhely, ktoré mi pokazili filmový zážitok. 1. Chlapec je akýsi prieberčivý, veď ak chcem psa a sused má zadarmo šteňatá, nečakám a beriem ich a nie utratím ťažko zarobený a určite nie malý obnos peňazí a čakám stovky dní, len aby som mal čistokrvných loveckých psov. 2. Puma na človeka útočí iba ak tak v telke, v reále je to veľmi ojedinelé, človeka počuje na sto honov a vyhne sa mu. 3. No a keď chlapec začal so psami loviť medvedíky čistotné - čiže klasický lov pre kožušiny a pre peniaze, či dokonca pre súťaženie, mal som dosť. V čom je takýto lov a zabíjanie inakší od napr. zabíjania slonov pre kly? A jednom prípade ešte stínanie desiatokrokov starého stromu kvôli dolapeniu koristi - čo tak vypáliť celý les? Veľmi nepekný príklad toho, ako sa človek chová k prírode, nevhodný do rodinného filmu. ()

topi 

všetky recenzie používateľa

Když jsem film viděl jako hodně hodně malý, pamatuju si, že jsme u něho brečeli celá rodina. Teď jsem si na něho vzpoměl a je to moc pěkný film o přátelství mladého chlapce a dvou psích kamarádů. Konec je fakt hodně smutný, ale o tom život je. I po těch létech mě film zkrátka dojmul a proto hodnotím plným počtem. ()

Ephemeris 

všetky recenzie používateľa

Už dávno ma niečo tak nenasralo! Zo začiatku film prezentuje "tradičné kresťanské rodinné hodnoty" až tak dôrazne, že by si pri ňom iste poplakali aj členovia Kotlebových vlakových hliadok. Potom sa to mení na detailný popis vskutku stupídnej sedliackej zábavky, na ktorú doplácajú životom úbohé mývaly a vlastne aj ľudia. Stínanie obrovského stromu, na ktorom sa mýval ukryl, možno bolo v poriadku z pohľadu tej doby. Z dnešného pohľadu je to absolútne neakceptovateľné. Hlavný chlapčenský hrdina by si za svoju zaslepenosť zaslúžil tak akurát nafackovať. A to isté si zaslúžim aj ja, že som sa na túto nepodarenú vidlácku zoofíliu pozerala až do konca. ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama