Reklama

Reklama

Neskoré leto 1942, druhý rok Veľkej vlasteneckej vojny. Ďaleko od východného frontu, v bohom zabudnutej pustatine Karelskej oblasti na severozápade Ruska pri hraniciach s Fínskom, velí desiatnik Vaskov jednotke protilietadlovej obrany. Keď mu pridelia nový oddiel dobrovoľníkov, zložený výlučne z mladých žien, Vaskov váha, či ich má brať ako naozajstných vojakov. Po správe o zoskoku dvoch nemeckých parašutistov veliteľ vyberie päť dievčat, s ktorými chce Nemcov zajať. Táto malá jednotka však čoskoro zistí, že sa nejedná o dvoch vojakov, ale o šestnástich ťažko vyzbrojených a špičkovo vycvičených elitných príslušníkov Waffen-SS, ktorí sa zaujímajú o strategickú železničnú trať a Bielomorsko-baltský kanál. Pôjde o bezvýznamný lokálny súboj, alebo je v hre dôležitý železničný vojenský transport nesmierneho významu? Dokáže desiatnik Vaskov s piatimi neskúsenými dobrovoľníčkami zastaviť presilu a zabrániť nacistickej sabotáži? A za akú cenu? (TV JOJ)

(viac)

Diskusia

 (hodnotenie, recenzie)

Výborně zpracovaný film jako obnova starého díla. Vypatlané fanatické makovice tu řvou o Putinovi (Malarkey apod)  a měli by se jít léčit,

Josko

Josko (hodnotenie, recenzie)

Hodně dobrý film, víc než důstojné zpracování původního díla. Místa vypadají stejně, ženy jsou typově podobné a velmi koukatelné, děj se drží linie a přestože je stopáž kratší, nic podstatného nechybí. Ovšem technické provedení je úchvatné, zde je odstup 40 let nejznatelnější.

radoan

radoan (hodnotenie, recenzie)

V zozname hercov chýba Sofya Lebedeva hrajúca Brichkinovu. Popisy v galérii sú popletené a chaotické. Mikulcina pod obrázkom Malachovej a naopak, aj keď pred tým je tam Mikulcina označená správne.

Reklama

Reklama