Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Privatizácia podniku Central Energy pokračuje, a to napriek tragickým úmrtiam jeho dvoch generálnych riaditeľov. O celej kauze pomáha Petrovi informovať jeho kolegyňa Mária z denníku Kontext. Spoločne sledujú dve firmy, ktoré sa zúčastňujú tendra – americkú EnergyStar zastupovanú výstredným milionárom Zpěváčkom a európsku Puissance. Peter obdrží anonymný e-mail s videonahrávkou, ktorá zachytáva podpaľačský útok. Následné pátranie po odosielateľovi e-mailu ho zavedie až na charitatívnu aukciu, kde narazí na záhadného pôvodcu videa. Ten ho nasmeruje na ďalšiu stopu siahajúcu až do ďalekej minulosti. Mária sa dozvie o vzájomnej spolupráci ministra financií Horvátha, bývalého generálneho riaditeľa Central Energy Tomana a lobbistu Zpěváčka, ktorých cieľom bolo zmanipulovať privatizáciu štátneho podielu v tomto energetickom gigante. (HBO Europe)

(viac)

Recenzie (3)

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"Ať už to diriguje, kdo chce, tak do toho nešel nepřipravenej." Zato totálně nepřipravený je investigativec Petr, který pouze běhá za tajemně našeptanými návnadami a občas se přitom potká s cizí pěstí. Mě to pátrání nijak zvlášť nebavilo, novinářské problémy mne spíše otravovaly, ale na druhou stranu si užívám podlý úsměv státní zástupkyně Skálové, vševědoucnost protikorupčníka Šrámka a vynikajícího lobbistu Zpěváčka. Takže privatizujme dál a doufejme, že to bude o něco zábavnější. ()

Reklama

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tempo příběhu ve třetí epizodě lehce pokleslo, zřejmě to bylo tím, že se vše jen tajemně naznačovalo, takže se za celou dobu vlastně nikdo nic nedozvěděl. Sice jsem jednu hvězdičku ubral, ale i tak jsem byl v zásadě spokojen, protože se děj více točil kolem politiků a lobbistů, a to já můžu. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (1)

  • Když Stella Němečková (Eva Leimbergerová) zjišťuje v registru vozidel majitele automobilu registrační značky 3AF 6364, vypíše systém i VIN kód vozidla začínající písmeny WF5, což znamená automobilku Ford v Německu. Hledaný vůz je ale Škoda Superb Combi, jejíž VIN musí začínat písmeny TMB. U vozu vyrobeného v roce 2012 by na 10. pozici VIN mělo být písmeno C, nikoliv O, které se nikdy nepoužívá. Ve výpisu je také v položce tovární značka chybně uvedeno slovo „kombi“ s malým písmenem „k“ namísto správného velkého „C“. (Martin_L)

Reklama

Reklama