Reklama

Reklama

Predtým, ako som ťa poznala

  • Česko Než jsem tě poznala (viac)
Trailer 9

Louise vie všeličo. Vie, že sa jej páči práca v bistre, a vie, že možno neľúbi svojho priateľa Patricka. Zato nevie nič o klasickej hudbe, nevie, že príde o miesto, a keby tušila, čo ju čaká, asi by prišla o rozum. Will vie, že po dopravnej nehode stratil chuť do života. Vie, čím bol kedysi, vie, že všetko sa mu teraz zdá nepodstatné, a presne vie, ako s tým skoncovať. Zato nevie, že Lou mu vtrhne do života ako náhla búrka. A ani jeden z nich nevie, že jeden druhého navzájom navždy zmenia... (Forum Film SK)

(viac)

Videá (14)

Trailer 9

Recenzie (713)

Khalesi 

všetky recenzie používateľa

Emilia Clarke vie hrať! V podstate s jej nevinnou tváričkou je dosť nemožné hrať iné než naivné, alebo dobrosrdečné postavy, ale verím tomu, že časom to určite viac rozbalí a ešte prekvapí. Pokiaľ ide o príbeh nepopieram, že to bola cukrová vata ako vyšitá s poriadnou dávkou citového vydierania, ale som zrejme správna žena a cez to všetko som sa zase raz nechala uniesť. Páčilo sa mi aj to, že som dosť dlho tápala, ako to celé vlastne dopadne a aj keď koniec nebol podľa mojich predstáv, dokázala som ho pochopiť a možno aj tak trochu súlasiť. Jediné, cez čo sa neprenesiem a prečo dávam o hviezdičku menej sú kožušiny, ktorých tam bolo dosť a ktoré z duše nenávidím. Mrzí ma, že sa dnes ešte nájde niekto, kto si túto krvavú záležitosť dokáže vziať na seba. Znížilo to celkový dobrý dojem, ktorý vo mne herečka vyvolala. ()

Hild 

všetky recenzie používateľa

Tohle mi velmi sedlo. "Feel good movie" s jasně daným poselstvím. Dva lidé, jeden miloval život a vždy se řídil heslem žít ho naplno, ale po jedné nehodě mu nezůstalo vůbec nic. Ona má naopak všechno, mládí, krásu, svobodu, ale neumí život žít. Jo jo, klišé jak hrom, ale film je perfektně vyvážený a dokáže diváka zasáhnout na tom správném místě. Nechybí výborný britský humor a přirozená dávka romantiky, v žádném případě se nejedná o prvoplánové ždímání slz. Ta pátá hvězda je za hlavní hrdinku, kterou divák musí milovat od první sekundy. Takto má zkrátka vypadat dobrý romantický film. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Je veľmi ťažké natočiť romantickú drámu s námetom lásky medzi opatrovateľkou a ťažko chorým (príp. umierajúcim) bez pátosu a účelovej, trápnej sentimentality. Myslím, že v tomto prípade sa to podarilo takmer dokonale. Veci okolo tejto smutnej situácie vyplynuli akosi prirodzene a s veľkou dávkou emócií. Veľkou mierou sa o to zaslúžili aj obaja herci, hlavne Emilia Clarke svoju postavu zahrala s takou gráciou, že nešlo proste od nej odtrhnúť oči. Poviem vám, takú milú osôbku by som chcel spoznať, nielen krásna, ale hlavne so srdcom tak veľkým ako vráta od stodoly. To dievča by dokázalo roztopiť aj toho najväčšieho necitu, nešlo ju nemilovať. No a to, že tu hrali dvaja herci z Hier o tróny je len vítaný bonus. Smutné, no zároveň krásne. ()

Jirka_Šč 

všetky recenzie používateľa

Být toto asijský film, řeknu, že standardní námět. Ale asijský film to není. Má to Emili Clarke, která dokáže úžasně hýbat obočím (až moc, jak dodává má dcera) a je veskrze pozitivně působící bytost. Určitě to stojí za shlédnutí. Nicméně jsem se nevyhnul určitému pocitu nekomfortnosti. Být toto Asie, dojde k výraznějšímu zbližování obou povah (nebo se na rozporu víc staví). V Me Before You je hlavní hrdinka od počátku nesmírně emotivní a hlavní hrdina chladně uvažující (přesto, že ne bez emocí) a oba tyto své hlavní povahové rysy "drží" až to konce. Na jednu stranu zajímavý rozpor, na druhou to vnímám jako nesoulad. ■ P.S. Komentáře: Tatizz. Nevidím to vyloženě jako on, ale je zajímavé si jeho názor přečíst. ()

veru_needy 

všetky recenzie používateľa

Vím, že je to klišé, ale já mám tyhle romanťáky prostě ráda. Asi proto, že vím, že realita je tomu naprosto vzdálená a já jsem snílek, co rád čerpá do své fantazie. Tento film má moc nádhernou hudbu na pozadí a soundtrack také není vubec špatný. Plus jsou mi postavy hrozně sympatické - hlavně Louisa, její ztřeštěná povaha a vůbec celkový charakter se mi sem nesmírně hodí. Myslím, že se tvůrcům se velice dobře podařilo zpracovat knižní předlohu. Bylo krásné sledovat vývoj obou hlavních postav a jejich vzájemného vztahu. - "You are pretty much the only thing that makes me wanna get up in the morning." ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (9)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 56,2 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 208,4 mil. (NIRO)
  • Náklady na výrobu byly v přepočtu přibližně 20 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Súvisiace novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (viac)

Reklama

Reklama