Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fúsi má 34 rokov, ale stále žije sám so svojou matkou. Jeho život je monotónnou rutinou. Nečakane sa v ňom však objaví energická Alma a osemročná Hera, ktoré narušia jeho staromládenecké návyky. (ASFK)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (140)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Pokiaľ si vaše srdce, rovnako ako to moje, za pomerne dosť dlhú dobu nedokázal získať jedinec, ktorý na prvý pohľad vyzerá ako "verbal", skúste "Fúsi-ho" a možno budete rovnako milo prekvapený ako Ja. Skutočne veľmi príjemná, komorná dráma bez mimoriadne emocionálne depresívno zarážajúcich scén, no zato s pár zvratmi v záverečnej tretine zo života dobráka, s ktorým sa divák vcíti omnoho skôr, ako by to spočiatku sám predpokladal. Musím uznať, že ma Gunnar Jónsson svojim svojsky mĺkvym hereckým výkonom skutočne zaujal. Pekný film na "hocikedy". ()

poz3n 

všetky recenzie používateľa

Fúsi je prezentován jako typická černá severská komedie. Z tohoto ohledu jsem očekával něco, co jsem vlastně vůbec nedostal. Místo toho jsem s přibývajícím časem úpěl bezmocností jakkoliv nebohému Fúsimu pomoci a přivíral jsem oči víc, než když Hachiko nedostal svoji pravidelnou nádražní svačinku. Film silný ve své schopnosti učinit diváka bezradným. 7/10 ()

Reklama

hygienik 

všetky recenzie používateľa

Dagur Kari je jednotkou na mojom zozname neobľúbených režisérov. Preto som sa Fúsimu dlho vyhýbal. Je tu načrtnutých viacero zaujímavých tém (vzťahy, šikana na pracovisku), ktoré sú podľa mňa úmyselne rozvíjané primálo, čo je veľká škoda. Dagur má takmer v každom filme za hrdinu dosť nesympatického outsidera. Spočiatku to vyzeralo, že sa mu konečne podarilo natočiť plnokrvný mainstream. Žiaľ, je to zase iba studenokrvný islandský art. ()

sofiapetra 

všetky recenzie používateľa

Jako takhle: na 4 hvězdy to nebylo. Zápletka scénáře by se dala vymyslet zhruba tak za hodinku - a ještě by člověk musel být hodně drzý, aby to někomu šel vůbec nabízet. Je celkem jedno z jakého úhlu se dá na tak smutný příběh koukat, když je člověku stejně jasné, že hlavnímu hrdinovi by pomohlo jediné - kdyby pár desítek kilo zhubnul. ()

elanius 

všetky recenzie používateľa

(101/2022) / Fúsi je čo do formy aj obsahu výrazne minimalistická dráma takého povedzme klasického severského štýlu. Aj pri tých pár najsilnejších momentoch si film udržiava až neskutočný odstup od zobrazenia emócií a drží sa prísnej civilnosti. Ono je to zložité, človek by aj prial pár "filmovejších" momentov, ale nakoniec, ten reálny život ich tiež obsahuje v podstate pramálo. Oceňujem, že sme sa nasilu nedočkali happyendu, aj keď ten záverečný Fúsi úsmev bol docela záhadný. (7/10) ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama