Reklama

Reklama

Ja, Earl a dievča na zomretie

  • Česko Já, Earl a holka na umření (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tínedžer Greg Gaines (Thomas Mann) je svojrázny stredoškolák z maturitného ročníka, ktorý sa snaží ticho a nenápadne preplávať pubertou do dospelosti. Aby prekonal mínové pole zvané dospievanie,v rámci svojej stratégie sa dôsledne vyhýba všetkým hlbším vzťahom. Väčšinu času trávi so svojím kamátorm Earlom Jacksonom (RJ Cyler) , nadšeným filmárom, a spoločne nakrúcajú paródie na klasické filmy. Jedného dňa Grega požiada jeho mama Connie (Connie Brittonová), aby sa začal venovať smrteľne chorej spolužiačke Rachel Kushnerovej (Olivia Cookeová), ktorej diagnostikovali leukémiu. Gregovi sa spočiatku nechce, ale napokon sa pustí do svojho najambicióznejšieho projektu. Spriatelí sa s Rachel, spoločne trávia čas, pričom sa k nim občas pridá aj Gregov najlepší kamarát a filmár Earl. Z Gregovej počiatočnej nechuti zo spoločného trávenia času sa napokon vyvinie príjemné prekvapenie, keď Greg zistí, že majú s Rachel spoločný rovnako drsný, absurdný humor. Zbaví sa strachu z okolia a so svojimi blízkymi nadviaže vzťahy, aké si dovtedy ani len nedokázal predstaviť. A spozná, aké sú cenné putá skutočného priateľstva. (TV JOJ)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (203)

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Osobitý a netradičný film na tému, ktorá bola vo filmoch rozobratá snáď zo všetkých možných strán. A predsa je úplne iný. Škoda, že som predtým nečítala knihu, síce sa nám doma niekde povaľuje, ale na moju škodu je v angličtine. Takže možno niekedy inokedy. Na konci mi zostalo tak nejak smutno, ale zároveň aj dobre. Páčila sa mi kamera, herci, muzika a učiteľ dejepisu. Keď sa trošku pritlačilo na vážnejšiu strunu, ten film bol dokonalý. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Jeden s tých menej výrazných, ale o to viac prekvapujúcich filmov. Možno ma to prekvapilo hlavne preto, lebo som absolútne netušil o čo tu pôjde. To ale neznamená, že keby som tušil o čo tu pôjde ma to neprekvapí. Aj keď príbeh zas tak veľa neponúkne, je to celkom sympatické, horko sladké v rámci postáv a obsahu a hlavne záver sa (s hudobným doprovodom) neskutočne podaril. Obľúbený soundtrack: Brian Eno - The Big Ship. 80% - 4* ()

Reklama

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Chvílemi, až nesnesitelná hipsterovina s rádoby divnými postavami, o kterých si máme myslet, že jsou cool. Tomuhle filmu jsem nevěřil nic. Přišlo mi to hrozně vykalkulované, tak aby to neprvoplánově chytlo za srdíčko. Bohužel je to spíše jen špatně napsané. Ke konci se to navíc změní v hroznou ubulenost. ()

italka63 

všetky recenzie používateľa

Tak trochu zvláštně natočený film o věcech smutných, stylem vesele i vážně, očima teenagera, který nejenže hledal sám sebe, ale dokázal být nejbližším člověkem spolužačce s leukémií, spolu se svým kamarádem Earlem. Zajímavý styl členění děje na kapitoly a i když se mi první polovina moc nezamlouvala, nakonec to režisér ustál velmi dobře. I slzička ukápla... ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Veľmi zaujímavý snímok, ktorý ma nútil neustále premýšľať a trochu odbiehať od deju. Film sám o sebe ani zas tak hlboký a zaujímavý nie je, ale tých myšlienok v pozadí a predovšetkým tá úprimnosť - proste zaujal. Skvelý námet v silnom prevedení, ktorý zasiahne. Tak tento film na mňa zapôsobil tak, ako tvorcovia zrejme pôvodne zamýšľali. Príbeh to bol teda určite zaujímavý, každopádne absencia humoru je na mieste, lebo snímka je vážna. Dialógy mi neprišli fádne, ale nebolo tu nič, čo by som si ešte dlho po zhliadnutí pamätal. Pekný film. Hoci sa nevyhol všetkým klišé, práve originálny štýl rozprávania aj natáčania je najväčších prínosom tohto filmu. Podarilo sa mu život teenagerov podať o čosi autentickejšie a inakšie, ako som bol zvyknutý. Stojí za pozretie. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2015 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)

Reklama

Reklama