Reklama

Reklama

Ja, Earl a dievča na zomretie

  • Česko Já, Earl a holka na umření (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tínedžer Greg Gaines (Thomas Mann) je svojrázny stredoškolák z maturitného ročníka, ktorý sa snaží ticho a nenápadne preplávať pubertou do dospelosti. Aby prekonal mínové pole zvané dospievanie,v rámci svojej stratégie sa dôsledne vyhýba všetkým hlbším vzťahom. Väčšinu času trávi so svojím kamátorm Earlom Jacksonom (RJ Cyler) , nadšeným filmárom, a spoločne nakrúcajú paródie na klasické filmy. Jedného dňa Grega požiada jeho mama Connie (Connie Brittonová), aby sa začal venovať smrteľne chorej spolužiačke Rachel Kushnerovej (Olivia Cookeová), ktorej diagnostikovali leukémiu. Gregovi sa spočiatku nechce, ale napokon sa pustí do svojho najambicióznejšieho projektu. Spriatelí sa s Rachel, spoločne trávia čas, pričom sa k nim občas pridá aj Gregov najlepší kamarát a filmár Earl. Z Gregovej počiatočnej nechuti zo spoločného trávenia času sa napokon vyvinie príjemné prekvapenie, keď Greg zistí, že majú s Rachel spoločný rovnako drsný, absurdný humor. Zbaví sa strachu z okolia a so svojimi blízkymi nadviaže vzťahy, aké si dovtedy ani len nedokázal predstaviť. A spozná, aké sú cenné putá skutočného priateľstva. (TV JOJ)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (203)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Kdyby to v závěru nebylo až tak zdlouhavé - i když zde jsou pořád naprosto skvělé scény - asi bych šel ještě výše, možná i na maximum. Ale ke konci už to pro mě něco trochu ztratilo. Tohle je jeden z těch filmů, který krásně ukazuje, že smrt je součástí našeho života a že s tím prostě nic neuděláme. Je to přitom pojato s láskou k člověku a k vztahům, které jsou zde podány celkem originálně. Za tohle si tvůrci zaslouží potlesk. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Smutná téma, slušný nápad čo sa týka spracovania, len tá náplň dejovej linky bola nanič - nudné, sterilné a s veľkým odstupom od postáv. V podstate som sa cítil len ako nezaujatý pozorovateľ, ktorému bolo jedno ako to nakoniec dopadne. Aj keď vlastne bolo jasné už na začiatku ako to skončí. Výraznejším pozitívom tu bola hlavne hudba. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Reklama

neoBlast 

všetky recenzie používateľa

Tak formulka je zde předepsána jednoznačně: Fox Searchlight produkce, na motivy bestselleru, ovace ze Sundance, známí herci v rolích rodičů, trocha animace. A aby geekové nedržkovali tak hlavní postava se ve volném čase zabývá roztomilým "švédováním" hollywoodských blockbusterů. Chápu, že pro někoho může být tento indie kousek ultimátním filmovým zážitkem, na mě je málo kreativní (Prosíme přetočte), málo punkový (The Dirties), ale ani není dostatečně melancholický (hmm... těch je mnoho, třeba Život podle Dana)... zkrátka jsem celou dobu myslel na úplně jiné filmy ačkoliv ten přede mnou nebyl formálně špatný. Ale nebýt sympatického Thomase Manna, zřejmě bych raději volil upadnouti do tvrdého spánkového komatu. 65 % ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Osobitý a netradičný film na tému, ktorá bola vo filmoch rozobratá snáď zo všetkých možných strán. A predsa je úplne iný. Škoda, že som predtým nečítala knihu, síce sa nám doma niekde povaľuje, ale na moju škodu je v angličtine. Takže možno niekedy inokedy. Na konci mi zostalo tak nejak smutno, ale zároveň aj dobre. Páčila sa mi kamera, herci, muzika a učiteľ dejepisu. Keď sa trošku pritlačilo na vážnejšiu strunu, ten film bol dokonalý. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa zatiaľ jeden z najlepších filmov roku, ktorý sa absolútne na nič nehrá, absolútne neskúša žiadne lacné finty na divákov, ale naozaj si nechá čas na to, aby sme spoznali našich hrdinov, spoznali vzťahy medzi nimi a rovnako aj ich motivácie. A všetky postavy sú veľmi sympatické, uveriteľné a nikdy nemám pocit, že by sa na niečo pretvarovali. Páči sa mi ako je film natočený, páčia sa mi jeho dejové línie a jeho smer a rovnako má aj absolútne fantastický záver, ktorý mi skutočne skoro vohnal slzy do očí. Som rád, že Thomas Mann skončil tohto roku aj v dobrom filme (hovorím samozrejme o Barely Lethal) a rovnako aj Olivia Cooke, ktorá zatiaľ hrala v nie moc výrazných hororových snímkoch. Dráma je uveriteľná, priateľstvo je uveriteľné, jednanie Grega je veľmi uveriteľné a všetko to do seba zapadne v jeden vynikajúco natočený, vynikajúco podaný a vynikajúco stvárenenú dramédiu. Okrem toho je tu Thomas Mann veľmi vtipný a veľmi dobre odľahčuje celý film a človek to pozerá s veľkou dávkou spokojnosti. Dočkal som sa skutočne jedného z najvýraznejších filmov tohto roku a som tomu veľmi rád. Hodnotenie: A+ ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (7)

  • Pesnička "Ding-A-Dong", ktorá je spomínaná vo filme, je skutočná. Naspievala ju holandská skupina Teach-In a v roku 1975 s ňou dokonca vyhrala Eurovision Song Contest. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama