Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Partia pracovníkov z rovnakej spoločnosti prichádza na odľahlú chatu pri jazera, aby tu podnikla niekoľkodňový teambuilding. Naplánovaných majú niekoľko porád, ale po väčšinu času majú všetci voľno. Znenazdajky sa vytratí jedna členka skupiny, no keďže ako jediná pozná okolie chaty, jej spoločníci si najprv nerobia starosti. Keď sa však na druhý deň stále nevracia, uvedomia si, že niečo nie je v poriadku. Pracovný pobyt sa tak mení na pátranie po stratenej žene a nebezpečný víkend v neznámom prostredí. (Marceloo)

(viac)

Recenzie (4)

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Partia pracovníkov z rovnakej spoločnosti prichádza na odlahlú chatu u jazera, aby tu podnikla niekolkodňový teambuilding. Naplánovaných majú niekolko porád, ale po väčšinu času majú všetci volno. Znenazdajky sa vytratí jedna členka skupiny, no keďže ako jediná pozná okolie chaty, jej spoločníci si najprv nerobia starosti. Keď sa však na druhý deň stále nevracia, uvedomia si, že niečo nie je v poriadku. Pracovný pobyt sa tak mení na pátranie po stratenej žene a nebezpečný víkend v neznámom prostredí. - Na Silent Retreat som sa tešil, pretože... no jednoducho, kto by sa netešil na horor odohrávajúci sa v chate uprostred lesa? Silent Retreat nemôžem považovať za kvalitný horor, ale celkom ma bavil. Postavy sú fakt otravné, ale mne celkom dobre sadli. Business sa takmer vôbec neriešil a skôr tu išlo o pobavenie sa a načrtnutie vzťahov medzi luďmi zo spoločnosti, čo sa aj celkom darilo. Zápletka je vcelku jednoduchá a zrejme aj predvídatelná, ale ja som samozrejme nič nevytušil (v poslednej dobe to tuším píšem v každom komentári). Prostredie chaty pri jazere je jedno z mojich najoblúbenejších u hororov a je mi velmi lúto, že sa takmer celý dej odohrával v interiéroch a príroda nedostala takmer žiadny priestor, pretože tých niekolko záberov zvonka pôsobilo fakt dobre. Chata však zvnútra vyzerala velmi pekne, takže sa na to dobre pozeralo, ale predsalen by som viac uvítal to vonkajšie prostredie. Tvorcovia sa snažili niečo vymyslieť aj v oblasti vrážd, pričom ma velmi potešila pasť na medvede a s krvou sa taktiež úplne nešetrilo, takže som celkom spokojný. Ako režijný debut je Silent Retreat znesitelný, aj keď by sa chlapci mohli trochu viac vzdelať v oblasti hororu a nepoužívať výrazy ako napríklad I'll be right back, ktorého vysvetlenie musia fanúšikovia hororu poznať od Randyho zo Screamu (https://49.media.tumblr.com/tumblr_ls3r4bZrCE1qij1mgo1_500.gif). A taktiež neverím tomu, že sa záverečný soundtrack neinšpiroval soundtrackom z 28 Days Later. + herec z 13 Sins + herečka z Sharknado 2 ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Na pochopení anglických titulků k tomuhle light thrilleru bohatě postačí podprůměrná znalost angličtiny (tedy třeba ta moje). No, ony vlastně ani nejsou titulky moc potřeba, protože děj je prostý: Parta kolegů z práce se sleze na chajdě v lesích aby utužila kolektiv, samozřejmostí jsou hezké ženské (mezi nimi samozřejmě jedna mrcha), sympatičtí chlápci (mezi nimi jak jinak jeden šašek a nadrženec), nějaká ta temná minulost, nějaké to neznámé zlo, nějaké to vyvražďování... zkrátka klasika nejklasičtější. Co tedy tuhle milou záležitost odlišuje od spousty jí podobných? Nadsázka a sebeironie asi ne, ta už je dnes u těchhle filmů běžná. Takže... takže nejspíš asi nic. Ale stejně jsem měl při sledování takový příjemný pocit scénáristické svěžesti, ani nevím proč. Pohodová a nenáročná záležitost na zkouknutí při večeři nebo před spaním. A i když žádné hlubší vzpomínky v divákovi nezanechá, já osobně si z filmu zapamatuju aspoň jeden obzvlášť pěkný gag s medvědí pastí. ()

petrik11 

všetky recenzie používateľa

Absolútna sračka to teda nebola, dalo sa na to pozerať. Povedzme aj nejakú dejovú líniu si to celý čas držalo. No kasting bol poriadne nepodarený, celé to smrdelo akousi amatérčinou, takou nejakou zbytočnosťou. A ešte čosi chýba mi medzi hercami hlavná ženská postava Rebecca Summers ()

Reklama

Reklama