Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tragický konec King Konga, který se ve stejnojmenném filmu Johna Guillermina zřítil z newyorského mrakodrapu, neznamenal tečku za příběhem obrovitého gorilího samce. Po deseti letech se režisér rozhodl znovu ho uvést na scénu. V pokračování se dozvíte, že King Kong nezahynul, pouze upadl do kómatu. Odborníci ho prohlédli a dospěli k závěru, že jeho případ dosud není zcela ztracený. Chyběla jim však krev potřebná pro transplantaci umělého srdce, udržovali tedy neobvyklého pacienta na přístrojích. A pak náhle jeden lovec objevil v pralese samici téhož druhu. Okamžitě byla převezena do Ameriky a experiment konečně mohl být proveden. Povedl se, King Kong vstává z mrtvých - vědecké záměry ale opět hatí city, jež v něm hárají. Tentokrát se alespoň zamiloval přiměřeně svému rodu: do importované gorilí družky. Prchají spolu do hor, dramatické pronásledování plné dobrodružství začíná... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (109)

WolfR 

všetky recenzie používateľa

Tento film je špatný, to je pravda. Příběh oživení King Konga a následně nalezení jeho partnerky je naprostá hovadina a taktéž herci a hlavně vizuální efekty jsou příšerné! Navíc tu není žádná pořádná emotivní scéna, která v King Kongovi vždycky je a tady chybí. Jednu hvězdu dávám za některé povedené akční scény a tu druhou za úžasnou Lindu Hamilton, která je moje oblíbená herečka. 2 slaboučké hvězdy. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Bože, už ten názov! Čo urobíme so sequelom? Prihodíme viac gigantických goríl? Vyhodíme charizmatické staré postavy a prihodíme snaživú Lindu Hamilton? Atmosféra sa stratila do tmy zabudnutia a ani technické spracovanie nie je kvalitné. Akiste nepomáha ani príliš prízemný scenár plný zlej, nič nechápajúcej a extrémne xenofóbnej armády. Posledná „šťastná“ scénka je potom už len kurióznym zavŕšením tohto, ehm, dobrodružstva. ()

Reklama

Jello Biafra 

všetky recenzie používateľa

Kong sa po 10 rokoch vracia s transplantovaným srdcom aby našiel svoju vysnívanú samičku a splodil s ňou potomka. Že tá zápletka znie infantilne a hlúpo? Áno bohužiaľ taký je aj celý film. Zatiaľ čo v roku 1976 dokázal John Guillermin natočiť ľahko nadpriemerný remake, tu už sa mu pokračovanie doslova rozpadlo pod rukami. Okrem slabých výkonov (ne)hercov sa tu dočkáme pestrej zmesi všemožných stupidít od scén ako si Kong pochutnáva na hromade krokodýlov či záverečné rádoby akčné zúčtovanie kde sa na scénu dostanú amatérske triky a trapná zadná projekcia. V tomto momente sa z filmu stáva čistá paródia. Jediné čo uznávam, že Linda Hamilton sa naozaj snaží, ale to film nemôže v žiadnom prípade zachrániť. K filmu môžem dodať snáď len to, že v dobe uvedenia sa z neho stal gigantický kasový prepadák a definitívne pochoval filmovú kariéru režiséra. ()

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Nebol by som k tomu až tak kritický ako ostatní. Už len kvôli ešte lepšej animatronike ako v prvej časti, si film zaslúži aspoň trošku lepšie hodnotenie. Zakomponovanie motívu rodiny a jej ochrany bolo fajn, v tej dobe to letelo v kope iných filmov, takže prečo nie. Na konci to malo dokonca aj náznak emócii. Ja nemôžem na to moc nadávať. ()

funesfilm 

všetky recenzie používateľa

Za prvým dielom z roku 1976 zaostáva o niekoľko priečok. Málokedy sa stane, že pokračovanie ide v línii toho predchádzajúceho. Vyznieva tento film niečo ako hranie sa na veľké opice, čo robia bu-bu-bu. Je pravda, že som ho videl hlavne s katastrofálnym dabingom, no to nemení nič na tom, že dávam len tri hviezdičky. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (14)

  • Natáčelo se od 8. února 1986 do 27. května téhož roku a filmování probíhalo převážně v americkém státě Tennessee – města Pigeon Forge, Lake City a Jellico, vodopád Fall Creek Fal. Dále se točilo v Severní Karolíně ve městě Wilmington – využito bylo místního filmového studia a univerzity. (fiLLthe3DD)
  • Z filmu sa stal v dobe jeho uvedenia gigantický kasový prepadák. Z pôvodného rozpočtu 18 miliónov amerických dolárov, zarobil film v kinách len 4,7 milióna. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama