Reklama

Reklama

Šibenice

  • Česko Šibenice (viac)
Trailer 1

20 rokov po strašnej nehode počas školských hier sa študenti v pomýlenej snahe rozhodnú uctiť si túto tragédiu - ale čoskoro zistia, že niektoré veci je lepšie nechať na pokoji. (Continental film)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (111)

silentname odpad!

všetky recenzie používateľa

Normálne by som možno počkal do rána, ale pri tomto filme je toho toľko, čo by bolo treba povedať, že jediným slovom to môžem ohodnotiť ako WOOOOOOOOOOOW! "The Gallows" je úplne otvorene jeden z najhorších hororov, čo som videl za celý svoj život. Kde s tým vôbec začnem? V kine sme sedeli dokopy šiesti, a nikto sa absolútne pri filme nebál ani nebavil. Prvých asi 20 minút je absolútne najdlhších 20 minút v živote, kde sledujeme Ryana, že sa správa ako totálny kretén a jediné čím film urobí pozitívum je asi to, že počas filmu zomrie. A ak to je spoiler, tak sa nemám ani dôvod ospravedlňovať, pretože tento film si absolútne nezasluhuje moju úctu, aby som to nepovedal. Postavy sú tu absolútne otravné, nie je tu nikto, koho by ste z toho chceli vyjsť zo zdravou kožou a jediné čím tento film chce desiť sú lacné skákačky s hlasnými dolby efektami. A budem tu úprimný... prečo to dáva niekto do found footage filmu??? To nedáva žiadny zmysel. To si nahrali na kamery aj s tými ľakacími zvukmi? Čo za kamery to preboha mali? Scenár filmu je úplne scestný a otrasný a nebudem k tomu hovoriť viac, lebo by som mohol rozpisovať celý deň, čo je na tomto filme absolútne mimo. Jediné čo je dobré je prostredie školy v noci, ktoré vie pôsobiť trošku creepy, ale film s tým absolútne nevie pracovať a všetky jeho snahy nás vydesiť sú absolútne mimo. Plus keď si do toho nakombinujete ten príšerný scenár, nemám k tomu čo dodať. Záverečné odhalenie patrí asi medzi najhoršie momenty kinematografie čo som kedy v živote videl a je to doslova len sprosté a už len nasadí korunku tomu všetkému čo sme dovtedy videli a aspoň trošku dokázali tolerovať. Ale ak niekto nevedel ako lepšie zabiť film, tak mu na to stačili posledné dve minúty. Jeden z najhorších hororov, čo som kedy v živote videl a za seba celkom otvorene hovorím ľudia, nevyhadzujte na to peniaze. Odpad! Hodnotenie: F ()

jakeer 

všetky recenzie používateľa

Videné na predpremiére v Bory Mall. Vopred priznám, že neobľubujem hororový žáner a nie som ani jeho znalcom. Preto budem nazerať na tento film inak, ako zarytí hororoví fanúšikovia (akým je napr. môj kamarát, s ktorým som na predpremiére bol a Šibenica sa mu vyslovene nepáčila). Avšak ja som odchádzal spokojný. Film ma celý čas nenudil a do konca som bol v napätí. Taktiež sa mi páčilo aj využitie found footage kamery. ()

Reklama

schizmo 

všetky recenzie používateľa

Found footage subžánr je už vyzobanej jak slunečnice. Respektive, čím více epigonů se na něm snaží přiživit, tím více klesá jejich invence a snaha přijít s něčím, byť jen trochu neokoukaným. Kolem Šibenice se dělal celkem humbuk a film byl očekáván s velkými nadějemi, ale bohužel je to zřejmě to nejnudnější, co současná přehlídka hand cam pokusů vůbec nabízí. Doporučuju vyhnout se. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

„Šibenice“ se po nějaké době změní v klasicky jednoduchý snímek o tom, že se skupina lidí snaží uniknout z budovy, ale něco jim v tom brání. Kamera je roztěkaná, lidé udýchaní, vyděšení, lekačky jsou místy skutečně trapné. Nemůžu si pomoct, ale až na úvodní nápad s divadelní hrou, je tohle jen další obyčejná snaha vyděsit něčím, co v konečném důsledku strašidelné není. ()

qxkamo 

všetky recenzie používateľa

Prve 2/3 filmu je nutne pit redbull s kavou, aby ste nezaspali. Az v poslednej tretine filmu sa to konecne rozbehne a je to trochu aj hororove. Film ma sice koniec s nabehom na dvojku, ale nech to nikto radsej nerobi. Priaznivcov FF film mozno potesi, ale jeho odporcov utvrdi v nazore, ze FF je hlupost. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (6)

  • Název snímku se objeví až před závěrečnými titulky. (Amras)
  • Film se odehrává v americkém městě Beatrice v Nebrasce, ve skutečnosti se natáčel ve Fresnu v Kalifornii. (hansel97)
  • Hlavní hrdinovia používajú vo filme rovnaké krstné mená, aké majú v reálnom živote. Herec Ryan Shoos však použil pre postavu okrem mena aj svoje skutočné priezvisko. (ambron)

Reklama

Reklama