Reklama

Reklama

Horná Dolná

(seriál)
  • Česko Horná Dolná (festivalový názov)

Série(14) / Epizódy(161)

Obsahy(1)

Smiech je najlepší liek! Aj preto Televízia Markíza prináša na televízne obrazovky nový seriál s veľavravným názvom Horná Dolná. Vtipné príbehy svojráznych dedinských postavičiek si nepochybne zamilujete na prvý pohľad. Obyvateľmi Hornej Dolnej sú napríklad ambiciózny starosta, ktorý je voľnom čase vášnivým rybárom, kňaz, ktorý statočne bojuje s pokušeniami, ktoré mu prináša život, či policajt, ktorý sa venuje aj takej závažnej kriminalite ako stratený bicykel. Uvidíte, aké je to byť najväčším frajerom v dedine a zasmejete sa aj na súperení dvoch energických žien o priazeň mužov v obci. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (131)

TomDolly 

všetky recenzie používateľa

Tak trochu typický slovenský seriál, ktorý sa snaží o neuveriteľne veľkú komédiu. Trápne vtipy, ktoré by aj boli vtipné keby sa neopakujú v každej jednej časti. Prečo naše komédie upadajú? Keď toto dielo porovnáte s našimi staršími seriálmi tak ani nemôžte dať viac ako dve hviezdičky. Je mi veľmi ľúto, že sa takéto veci stále točia (aj keď predpokladám, že sa u nás aj stále točiť budú) už len pre herecké obsadenie v podaní Polnišovej, ktorá má podľa mňa na viac ako je Horná Dolná. Takisto mi je priam nepríjemné, že sa Kožka „vypracoval“ z Tisícročnej včely na tento seriál. Samozrejme, väčšina národu, ktorý sedí v obývačke si toto „úchvatné“ dielo pustí a zabáva sa. Pre mňa nepochopiteľné prečo tomu tak vlastne je... ()

bulbasaur 

všetky recenzie používateľa

ako , vacsina nasich komedialnych serialov je samej hnus a odpad, nedaju sa ani pozerat. Tento sa mi zda ako svetla vynimka, da sa pozerat, aj sa na tom da pousmiat ba miestami az zasmiat. Herci v pohode, niektore postavy su super niektore by som vystrihol. Kazdopadne konecne nieco schopnejsie. rozhodne nie odpad. ()

Reklama

tommy187

všetky recenzie používateľa

Rád dávam slovenským seriálom šancu (teda nerád, ale stále to robím), a Horná dolná je zatiaľ priemerná. Ťažko povedať, či má na to, aby si vypracovala takú povesť, ako iné slovenské seriály (Profesionáli, Susedia..), ktoré považujeme za kult, no prvá časť musí byť trochu odlišná ako tie ostatné. Samotná myšlienka seriálu je postavená na veľmi jednoduchom deji - dedina, voľby, bratovražebné súboje. Všetko to však kompenzovali skvelé postavy, zvlášť farár, ktorý bol úžasný. Neviem či dám Hornej dolnej šancu, ale rozhodne ju nebudem hodnotiť po prvých častiach. Pilot: 60% ()

panki9922 

všetky recenzie používateľa

V čase svojho vzniku som Hornej Dolnej venoval svoj čas a trochu ma pobavila. S odstupom času už ale nedokážem dopozerať čo i len jednu celú epizódu. Najlepšou zložkou je soundtrack od HS. Ide o jednoduchý nenáročný seriál, snažiaci sa zobraziť každodenný život priemerného slovenského vidiečana s humorom. Škoda len, že je to až príliš jednoduché a často trápne. Škoda tiež, že sa všetky postavy rýchlo zmenia na nudné a stereotypné a že herecké výkony sú príliš často slabé. ()

dustur 

všetky recenzie používateľa

Musím skonštantovať ,že po dlhom až po velmi dlhom čase ,sa na Slovensku podaril nakrútiť seriál ,ktorý je vtipný ,a každá jedna sranda a hlášky my sedia v tomto seriály.... Premňa my každý z hercov ,kto v tomto hraje príjemne sadnú či už Petra Polnišová ,Marek Majeský , Matej Landl , Zuzka Sebová a takisto ostatný sú príjemne zábavny.... Dobre musím,uznať že možno nie každému sa páči tento druh srandy... ,ale mne to prišlo po dlhom čase fakt vtipné,a možno že moje hodnotenie bude troška vysoké,ale mne tento seriál sadol.... ,a ja dávam ( 4/5 ) ()

Galéria (674)

Zaujímavosti (13)

  • Podľa marketingového odborníka dokázal jeden diel seriálu zarobiť až 50 000 eur. (Zdroj: cas.sk) (YoZo8)
  • Epizóda Rybník mala stanovenú TV premiéru 19. januára, ale televízia ju nedopatrením zverejnila online už 12. januára. (Karamanlis)
  • Tvorcovia seriálu usporiadali pre obyvateľov obce 26. januára 2015 fašiangovú párty. (Zdroj: Eurotelevizia) (kacer4)

Reklama

Reklama