Reklama

Reklama

American Crime Story

(seriál)
Trailer 2
USA, (2016–2021), 24 h 48 min (Minutáž: 42–66 min)

Predloha:

Jeffrey Toobin (kniha)

Hudba:

Mac Quayle

Hrajú:

Cuba Gooding Jr., Sarah Paulson, Darren Criss, John Travolta, Courtney B. Vance, Penélope Cruz, Selma Blair, David Schwimmer, Édgar Ramírez (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(29)

Obsahy(1)

Režisér Ryan Murphy přináší na televizní obrazovky seriálovou adaptaci bestselleru The Run of His Life: The People v. O.J. Simpson od Jeffreyho Toobina o jednom z největších amerických soudních procesů 20. století. Ten byl veden s americkým fotbalistou, hercem a miláčkem široké americké veřejnosti O.J. Simpsonem ve věci vraždy jeho manželky. Seriál podrobně vykresluje právnický proces i vše, co s ním bylo spojené. Tlak veřejnosti a médií i dlouholeté napjaté vztahy mezi policí a afroamerickou komunitou v Los Angeles. (geklon)

(viac)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (18)

American Crime Story (2016) 

Az na cca prve 3 pomalsie a pre mna nie moc zazivne casti celkom fajn "prezentacka" znamych/ menej neznamych tvari v sudnej sieni, rekonstruujuc jeden, pre verejnost mimoriadne emotivny, sudny pripad s oblubenou sportovou hviezdou. Vnimane ako zivotopis to ujde. Avsak ako serial, kde som sa chcel nechat zaujat, ci byt pobaveny, nevybocuje moc z priemeru pravnickych filmov. Posledne casti uz len zaujimavo predostreli vnimanie zucastnenych na oboch stranach. Zakulisie americkeho sudnictva v tom obdobi a i rozhodovanie, klamanie telom, metody vyberu porotcov aj ich spravania sa boli tiez miestami usmevne. Mierny nadpriemer. Po American horror story, zaujimava zmena od pana Murphyho. Dufam, ze dalsia seria bude mat zaujimavejsi pripad. Skoda, ze z povodnych horrorovych pribehov, potesila oko len vyborna Sarah Paulson. Travolta bol tiez paradny typ pragmatickeho a slizkeho pravnika. Silne trojhviezdie. ()

Versace (2018) (S02) 

Zaverecne dva diely a tusim este piata epizoda boli velmi dobre. Tie zvysne ma zial nudili, az iritovali. Nielen sposobom, akym sa dej zbytocne natahoval a posuval do minulosti, ale i prezentovanim postavy Andrew-a, ako "genialneho manipulatora". Slaby priemer so slusnym zaverom a par autentickymi videami. Pribeh silny. ()

Muž, který žil módou (2018) (S02E01) 

Jezis...ta "masaz srdca" wtf?! to ked som videl, bolo jasne, ze slecna takto nemoze nikoho zachranit. ;D Snad to nebude moc boliet ...brouzdat zivotom posuka, co neustale predstiera a klame...uz toto ma dost ubijalo. 45% ()

Pátrání (2018) (S02E02) 

Penelope to vie s tym prizvukom rozkosne. Zatial ma serial moc neoslovil. Viac ako retrospektivne pohlady do minulosti ma zaujala linia v pritomnosti a konkretne postupy vysetrovacich zloziek. Opat len slabsi priemer a obcasna nuda. ()

Dům u jezera (2018) (S02E04) 

Meh...psychopati a ich pritruble konstrukty, pohnutky a hrabanie sa v ich hlavach sposobom, akym to tento serial zobrazuje ma neberie. Atmosfera a hlbka v Mindhunter-ovi toto predci o rad. Skoda. Asi uz len povinny dojazd, pretoze som zvedavy, ako na to sli vysetrovatelia. Skoda tych odbociek. ()

Neptej se, nic neříkej (2018) (S02E05) 

Asi najlepsi diel doteraz, napriek tomu, ze sme opat hlbsie v minulosti. Hlavne pribehom, zalozenom i na pravde o minulom diani v armade spojenych statov, ale stoji to hlavne na vykone Finna Wittrocka. Poza hlavneho psychopata mi je uz protivna. Nadpriemer. 60% ()

Vzestup (2018) (S02E07) 

Pobavil ma sposob akym "pana doleziteho" escort-mama odpalkovala. Popravde vsak dovody, preco to "zacalo" bol jasne uz v prvom diely. Mess v jeho gebuli? :) Prekvapuje ma pocet ludi, ktori su schopni pocuvat iba blaboly a nie su schopni ich i zhodnotit. Zaujalo by ma, nakolko je sfilmovanie odlisne od reality skutocneho Andrew-a. Zrejme len sarm a ukecany jazyk naozaj stacil. ()

Sladká minulost (2018) (S02E08) 

Ok, predcilo i piatu epizodu. Skoda, ze takto kvalitne neboli i tie predosle. Dynamika, atmosfera a uveritelne spravanie postav. Toto sa podarilo. 70% ()

V pasti (2018) (S02E09) 

Vyborny zaver, nie uplne vydarenej serie. Nakoniec Versaceho dlhorocny spolocnik obisiel chudacisko z pozostalych najhorsie. Zrejme sa ziadnej oblube "rodiny" netesil. ()

Impeachment (2021) (S03) 

Zaverecne epizody su obzvlast atmosfericke a citite bytostnu bolest a utok na osobnu integritu niektorych zucastnenych protagonistieik. Vtedy sa udialo mnoho nepravosti a nespravodlivosti, nehovoriac o tom, ze boli vystavene nielen verejnemu tlaku medii a skupin, ktore chceli zarabat na skandaloch, ci knihach, ale aj tlakom bezpecnostnych zloziek statu, ci pravnickych kancleari, ktore by takto nikdy nemali manipulovat a "gniavit" svoju vlastnu obcianku. Asi zatial najlepsi, vyborne zahrany a stvarneny pribeh. ()

Exiles (2021) (S03E01) 

Slusne vykres charakterov, nech uz boli akokolvek priklasene. Od tych simple-minded, naivnych az po "evil bitches". Som celkom zvedavy na spracovanie, ale 10 epizod mi pride poriadne vela, a teda dufam, ze tam nebudu mraky vaty.  70% slabsie stvorhviezdie. Po technickej stranke som si vsak vsak nevsimol nic, co by ma vyrusilo. ()

The President Kissed Me (2021) (S03E02) 

"She's sweet, but dumb as a rock though" a ja dodavam, "....that, my friend, is understatement." :) Atmosfera sa nezmenila. Ludsky a v tomto pripade ohrdnuty zensky svab nadalej spracuva naivne zamilovanu mladucku Monicu a taka manipulacia nic netusiacich, ci naivnych sa ma vzdy bytostne odpudzovala. Slusna filmarcina, ale divacky som sa nepobavil, kvoli spominanemu. ()

The Telephone Hour (2021) (S03E04) 

Epizoda mi spolu s tym nahravanim a vyplakavanim prisla dost z dlhava. Kedze sa to vsak v zavere zrejme "roztaca", snad sa konecne dostavame k samotnej "masinerii". ()

Do You Hear What I Hear? (2021) (S03E05) 

Fu...i vam sa robi tak bytostne zle z toho ludskeho odpadu? :) Samozrejme, ze supy okolo mileradi zneuziju osudy ludi..nuz naivita sa nevyplaca. ()

Man Handled (2021) (S03E06) 

Fuu...tak toto bolo brutalne, pre kazdeho, co sa vie vcitit do rozpolozenia toho naivneho zalubeneho dievcata. Kazdy zlocinec, ci grazel, prve, co robi pri konfrontacii so statnou zlozkou povie jedine: Pravnika! A musia zaklapnut opatky. To, co robili s Lewinskou bola naozaj ohavnost. Fu...nechutne. :) Husta epizoda. ()

Stand by Your Man (2021) (S03E08) 

To, ze sa epizoda nesustredi na Lewinsku, ale na Clintona deju rozhodne prispieva. Linia utoku na predpokladanu Bin Ladinovu poziciu dodava autenticitu. I ten nahlad do masinerie pravnikov v zavere s dorazom na pocit zrady a crash-u vo vztahu s Hillary.  Pomerne uderne sa im vyplatil ten zaverecny song od Tammy Wynette - Stand by your man. Vidime, kam az to dotiahla, a to, aky ma stale public credit napoveda, ze to musi byt neuveritelne silna a ctiziadostiva zena. Slusna epizoda. ()

The Grand Jury (2021) (S03E09) 

Fuuu, ake ten zaver s Juanitou, jednou z obeti bol pravdivy, tak to svinstvo s tym "sudcom" "put her in the foot-note" bolo na zvracanie. Fakt drsne, cim si musela Lewinska prejst, od tlaku silovych zloziek statu po verejnu mienku a okolie. Vypocuvanie pred porotov, ci uz jej alebo Lindy Trip malo vybornu atmosferu. Zvlast cast, ked sa zacali dopytovat na den, ked ju v hoteli zadrzali a hrozili agenti FBI. Vyborna epizoda. 80% ()

Súvisiace novinky

Clive Owen ztvární Billa Clintona

Clive Owen ztvární Billa Clintona

16.11.2019

Herec Clive Owen (Potomci lidí, Knick: Doktoři bez hranic) byl oficiálně obsazen do role prezidenta Billa Clintona ve třetí sérii antologického seriálu American Crime Story. Nová řada ponese titul… (viac)

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (viac)

O čem bude nová serie American Crime Story?

O čem bude nová serie American Crime Story?

09.08.2019

Kabelovka FX oznámila nový přírustek do série American Crime Story. Po Lid versus O. J. Simpson a Versace se antologický seriál tentokrát zaměří na politicko-sexuální skandál z roku 1998, který se… (viac)

76. Zlaté Glóby – výsledky

76. Zlaté Glóby – výsledky

07.01.2019

Prestižní 76. Zlaté Glóby, udílené asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, byly vyhlášené první lednovou neděli z hotelu Beverly Hilton v Kalifornii. Předávání cen moderovala dvojice herců… (viac)

Reklama

Reklama