Reklama

Reklama

VOD (1)

Gabriel (David Dancik) a Elias (Mads Mikkelsen) sa od svojho umierajúceho otca dozvedia, že sú adoptovaní. Ich biologickým otcom je Evelio Thanatos, odborník na výskum kmeňových buniek. Po príjazde na odľahlý ostrov Ork bratia zistia, že majú ďalších troch súrodencov – veľmi neortodoxných... Ako skultivovať trio neotesaných buranov, ktorí chodia spať so sliepkami a vyhľadávajú bitky ? Uznávaný majster čiernych severských komédií sa po dlhšej prestávke vracia s nádherne absurdným filmom o vajíčkach, ktoré padli ďaleko od stromu. (Film Europe)

(viac)

Videá (10)

Trailer 5

Recenzie (213)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Anders Thomas Jensen asi nebude mojim obľúbeným režisérom a musím priznať, že občas mi jeho čierny humor sedí, ale občas zase nie. Pri tomto filme som asi opäť v kategórii, kde mi to nepasovalo. Pár dobrých hlášok vo filme padlo a myslím si, že niektoré scénky stáli za to, ale musím povedať, že počas sledovania filmu si človek môže pomaly ale isto niektoré časti pospájať a začne to zvláštne dávať zmysel. Keby to len bolo trošku prekvapivejšie. Úprimne môžem povedať, že sa mi páčila špinavosť a autentickosť, ktorú film zobrazoval, ale občas mi to prišlo trošku pritiahnuté za vlasy a miestami až nepríjemné. Určite to nie je film, ktorý by som chcel niekedy vidieť znova a určite by som to ani nekategorizoval do filmov, ktorý na mňa príjemne zapôsobil. Jeho kvality sú trošku inde, no asi nie som dosť zrelý na podobné filmové témy. Hodnotenie: C+ ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Po celú dobu príliš necápete, čo sa to deje, prečo sa postavy chovajú tak ako sa chovajú, až 15 minút pred koncom nám všetko dôjde. Tým pádom prehodnocujeme doposiaľ videné a zisťujeme, že sme sledovali niečo, čo sa nám spätne páčilo viac než samotné sledovanie. Pardon, mal som radšej použiť jednotné číslo prvého rodu. Okrem drámy a komédie tu nájdeme ešte jeden žáner, ktorý nakoniec všetkému dominuje a my ho odhalíme približne v polovici. Kto by to bol povedal, že postavy pripomínajúce vzhľadom ansábel Texaského masakru motorovou pílou si po čase obľúbime. I keď veľmi špecifickým spôsobom. ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

Ľudia si často kladú základné otázky: Kto som? Odkiaľ pochádzam? A kam idem (zmysel života)? Hrdinovia tohto geneticky modifikovaného groteskne smutného filmu sa o sebe dozvedia až kruto úprimne veľa. Nie cestou ľahkou a bezbolestnou, no napokon nájdu zmierenie so sebou i svetom okolo. Originálne a napokon i dojemne končiace dobrodružstvo života, ktoré takmer po celý čas vyzeralo, že žiadne východisko ani riešenie nemá.  Poznámka: Filozof, básnik a spisovateľ Egon Bondy v jednej svojej úvahe raz poznamenal, že ľudstvo bude vtedy slobodné, keď si uvedomí, že každý má právo na dôstojné celoživotné zabezpečenie, nech sa rozhodne robiť čokoľvek, čo ho baví. Za predpokladu, že fyzicky a psychicky netýra svojou pasiou iných. Ako príklad spomenul človeka, ktorý sa rozhodne po zvyšok života sa venovať neustálej onanii. Keď ho to baví, nik nemá právo nútiť ho do práce alebo iných spoločensky myseľ a telo zotročujúcich aktivít. Nuž a presne taký je jeden z hrdinov filmu. Neustále si mastí pipíka. Kde to len ide honí si, brat mu  dáva aj autopauzy, keď to na neho príde. Nevyčíta mu to, žije a napokon ho, po vysvetlení toho, kto sme a čo sme, aj necháva žiť. ()

evulienka3 

všetky recenzie používateľa

Anders Thomas Jensen je človek s veľmi bujnou fantáziou. Bizardné postavy a postavičky a ich neobyčajné príbehy. Podobne je tomu aj v tomto filme. Elias, Gabriel, Josef, Gregor a Franz bratia ktorých príbeh by mohol byť kľudne sociálnou drámou či hororom, ale nie je. Je to komédia s jemným dramatickým podtónom, ktorá by v rukách menej zručného autora mohla dopadnúť neslávne. Jensen však tieto témy zvláda s prehľadom. Mohol by točiť aj častejšie! U mňa je to jednoznačných 5 hviezdičiek a tentokrát im ani nemusia pomáhať krásne Davidove oči. ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

"Trénujeme na slepicích, dokud nepřijdou ženský" Mistr bizáru v nejlepší formě a nic pro neosvícené aneb všechno, co jste nikdy nechtěli vidět. Úchylné naprosto ve všem a zcela bez hranic. Jít to pak do kin třeba s nálepkou rodinná komedie, mohl by z toho být i fenomén. Pět bratrů hledá lásku, jakéhokoliv druhu i věku... ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (3)

  • Budova v ktorej sa odohráva dej filmu je bývalé sanatórium v meste Beelitz, neďaleko Berlína. Počas prvej svetovej vojny sa sanatórium používalo ako vojenská nemocnica v ktorej sa liečil aj Adolf Hitler. Toto sanatórium bolo tiež použité vo filmoch Pianista (2002 )a Valkýra (2008). (Hnacik)
  • Detský hlas použitý na začiatku a na konci filmu patrí režisérovej dcére Karen Marie Jensen. (Hnacik)

Súvisiace novinky

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

14.01.2017

Třetí ročník přehlídky současného severského filmu Scandi představí v kinech nové tituly i tvůrce. Skandinávský rodinný film, komedie, současné i historické drama, horory i detektivky. Zástupci všech… (viac)

Scandi II – horký severský koktejl filmů

Scandi II – horký severský koktejl filmů

12.01.2016

Druhý ročník festivalu Scandi nabídne od 13. do 19. ledna přehlídku špičkových severských filmů v komplexním distribučním „cloudu": 13 filmů v deseti českých kinech, 41 VOD titulů na portálech… (viac)

Reklama

Reklama