Reklama

Reklama

Maggie má plán

  • Česko Maggie má plán (viac)
Trailer 2

Maggie (Greta Gerwig) je mladá a nezávislá newyorčanka, ktorá zatiaľ márne čaká na tú pravú životnú lásku. Nakoniec si zvolí plán, že sa stane slobodnou matkou a k otehotneniu sa rozhodne využiť svoju bývalú študentskú známosť (Travis Fimmel). Vďaka tejto voľbe má, tak ako vždy, pocit dokonalej kontroly nad vlastným životom. Ale napriek tejto starostlivo naplánovanej „transakcii" však narazí na nepredvídateľnosť osudu. Maggie sa totiž nečekane zamiluje, a to do Johna (Ethan Hawke), profesora antropológie, ktorému sa pre zmenu rozpadá manželstvo s Georgettou (Julianne Moore). Georgetta je veľmi úspešná a egocentrická profesorka na prestížnej Columbia University, a je to tiež dosť drsná manželka... A tak Maggie rozbehne ďalší zo svojich dokonalých plánov. Tentokrát na oslobodenie Johna z manželského chomúta.
O niekoľko rokov neskôr, keď je Maggie za Johna už vydatá, si uvedomí, že jej láska k nemu už akosi vyprchala... A tak vymyslí ďalší plán, a to zmieriť Johna s jeho bývalou manželkou a vrátiť ho späť tam, odkiaľ si ho pred časom „požičala". S trochou pomoci najlepších priateľov Tonyho (Bill Hader) a Felicie (Maya Rudolph) Maggie rozbehne nový skvelý plán. Ten zamieša osudy ich životov, a to nielen nečekane, ale aj vtipne. Maggie nakoniec zistí, že osud by občas mal byť nechaný svojmu osudu. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (72)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Posledné májové očakávanie nakoniec dopadlo veľmi dobre. Čakal som, že na mňa film urobí dobrý dojem, no reálne urobil film ešte lepší dojem, než som si myslel. A všetko to plynie z veľmi príjemne napísaného príbehu, veľmi dobrých, vtipných a sympatických postáv a dejových línií, ktoré vieme veľmi ľahko sledovať. Dokážeme pochopiť všetkých a súčasne si k nim vybudovať veľmi dobrý vzťah. A to mám ako divák veľmi rád. Všetko je to plus v kombinácii absolútne fantastických výberov hercov do tohto filmu. Greta Gerwig ako žena, ktorá sníva o tom byť matkou, má srdce zo zlata, no súčasne vie všetko pokašľať je excelentná voľba. Ethan Hawke ako spisovateľ, ktorý si neverí je rovnako skvelý. Bill Hader ako najlepší kamarát je super a rovnako aj Julianne Moore ako ex-manželka funguje vynikajúco. Dokonca musím pochváliť aj decká. Dávajú tomu skutočne reálneho ducha. A rovnako aj všetky emócie a dialógy vo filme plynú veľmi prirodzene a úprimne. A to je podľa mňa najsilnejšou stránkou tohto filmu. Kedykoľvek vidím Gretu Gerwig na obrazovke alebo na plátne, tak ju človek musí obdivovať. Je neskutočne prirodzená a maximálne úprimná. Každú rolu berie maximálne seriózne a dáva tak svojim postavám presne tú potrebnú charizmu, ktorú potrebujú. A v "Maggie´s Plan" je to podľa mňa jeden z jej najlepších hereckých počinov. Ešte lepšie ako to bolo v Mistress America. Nemôžem nič iné povedať. Tento film bol podľa mňa skvelý. Má vynikajúcu atmosféru, skvelé postavy, vynikajúce herecké výkony a taký láskavy tón, ktorý sa s ním celý čas ťahá. Absolútne ideálny film na to, aby ste vzali svoju manželku alebo priateľku do kina na rande. Dokonca by som sa ani vôbec nebránil pozrieť si tento film znovu. Je to skutočne jeden z najpríjemnejších filmov roku. Hodnotenie: A ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Desné. Nebavia ma tieto silno zo života rodinné drámy pokurované medziľudskými vzťahmi a ženami, čo nevedia, čo vlastne chcú. Potom to presne tak dopadá, že sa dojebú dve rodiny a vyhrá to aj tak Ragnar, lebo má skvelú bradu a feťácky pohľad. A stále som čakal, že to bude len výplod a sen jej chorej mysle a nakonci sa všetko vráti kvázi pred ten sen. Zjavne som to ale zle odhadol. 1 z 5 ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Neviem ako ostatným, ale mne to prišiel tento film o podivnom trojuholníku dosť absurdný. V podstate nechápem zmýšľanie ani jedného z tejto trojice. Ten kontrast egoizmu a empatie bol až k neuvereniu. Ono by to to v podstate pôsobilo ako tak reálne, keby vzťah Maggie a Johna narazil na nejaký závažnejší problém, resp. keby Maggie získala voči Johnovi averziu. Ale tak to zrejme nebolo... Napokon zrejme jedinou prednosťou filmu zostáva výborné herecké obsadenie. Už som to asi niekde asi písal (pri inom filme), ale Greta Gerwig je nová Kate Winslet. ()

Matty 

všetky recenzie používateľa

Rychlost, s jakou je překlenuto několik let v životě postav, odpovídá režisérčině snaze přizpůsobovat strukturu vyprávění životním peripetiím postav. Mezi počáteční fází zamilovanosti a oboustranným opadnutím zájmu zeje velká mezera, kdy se kromě narození dcery navenek nic nestalo. Neschopnost vidět přínos vztahu v něčem jiném než v Lily, je možná důvodem, proč Maggie začíná uvažovat o rozchodu. Rebecca Millerová projevuje při nahlížení do soukromí svobodomyslných městských intelektuálů srovnatelný pozorovací talent i odvahu mluvit otevřeně o vztazích a sexualitě jako Lena Dunham (k jejímž Girls má Maggie o něco blíž než k Woodymu Allenovi, od něhož bychom se narážek na hnutí Occupy, Pussy Riot nebo Slavoje Žižeka zřejmě nedočkali). Millerová má své postavy očividně ráda a pro jejich nedostatky se snaží najít pochopení tím, že je zasadí do širšího kontextu (protagonistčina posedlost kontrolou nad vlastním životem může vyplývat z jejího nestabilního rodinného zázemí, její snaha děla pouze stoprocentně správná rozhodnutí, zase z výchovy dle kvakerských zásad). Ke karikatuře má zprvu blízko pouze Georgette, jejímuž zlidštění je ovšem věnována druhá část filmu, kdy se komickou figurkou stává naopak Maggie. Ochotou pohlédnout na postavy z různých perspektiv a předložit skrze jejich osudy více modelů spokojeného života se Maggie má plán liší od komedií jednoznačněji deklarujících, která cesta ke štěstí je tou správnou. Přestože film přesun pozornosti od Maggie k Johnovi a Georgette tematizuje také v dialozích (život jako beletrie vs. život jako zmatek bez pevného řádu), je jeho vinou formálně nesourodý a rytmicky nevyrovnaný. Ve druhé polovině ztrácí počáteční spontánnost a spád, stává se usedlejším a předvídatelnějším a velké oživení nenabízejí ani dialogy, točící se stejně jako vztahy postav v kruzích. Ačkoli snaha nabídnout divákům dva filmy za cenu jednoho zcela nevyšla, pořád jde o nesmírně důvtipný a z větší části uvěřitelný mix screwball a remarriage komedie s chytrou a soběstačnou ženskou hrdinkou (což je samo o sobě něčím výjimečným). 75% ()

LencaN 

všetky recenzie používateľa

Nemastné, neslané, prapodivné pohnutky postav. Zvláštní milostný trohúhelník, kdy obě ženské spolu nakonec spachtují ujetý plán a to mě dostalo do kolen ve špatném smyslu. Ani jednu postavu jsem si neoblíbila. Maggie byla hrozně naivní, neskutečně hrozně jí oblíkali, dělala ze sebe trochu pitomce a hlavně to, co udělala v druhé půlce filmu bylo na facku.John byl sobecký hajzl*k a Georgetta byla psycho ex, která se mi nelíbila už od pohledu, natož co předváděla na konci. Jako by byla rozdvojenou osobností. Takže scénář bylo jedno velké nevýrazné a nesmyslné bahno. Romantika - 0, legrace - 0, přínos do života - zamilovanost není láska.... což ale není žádná novinka. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (2)

Reklama

Reklama