Reklama

Reklama

Bytosť z hlbín

(TV film)
  • Česko Bytost z hlubin (viac)

Obsahy(1)

Drsný thriller o nebezpečných mořských pannách a o tom, co se může stát, když se člověk pokusí ovládnout a podmanit si bytost z neprobádaných a tajemných hlubin moře. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (34)

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Asi jediný film, který se s tématikou mořské panny dokázal důstojně poprat. Vyvedené atmosféricky, na televizní film i výpravou a pak především herecky. Když jsem film kdysi viděl, o představitelce m.p. se mi i zdálo. Ten závěr s proměnou mi přišel trošku zbytečný, ale i tak hodnotím celkem vysoko. 70% ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Negraduje to tak, akoby malo. Nemá to ani toľko požadovanú, hororovú odvahu, akoby bolo treba. No presto všetko to na tri priemerné stačiť bude, lebo miestami je samotná atmosféra tak nejak správne, mysticky podaná, pričom samotné kulisy či herecké osadenstvo, taktiež napĺňa požadované kritéria. Chcel som dať dve, no samotný záver to na tú tretiu (z milosti) vytiahol. Už to bol aj horor :) ()

Reklama

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Nezáživný mysteriózny horor s neprehliadnuteľným puncom nízkorozpočtovosti (budget 1 milión USD bol na vierohodné natočenie takéhoto typu filmu málo už v roku 2001...), druhotriednym hereckým obsadením a po väčšinu času mdlou atmosférou. Finále s vcelku vydarenou príšerkou ma prinútilo trochu pozdvihnúť hodnotenie, inak by to bolo iba za **. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Vydarený dobový, aj keď pomerne neambiciózny a neobjavný horor o morskej panne, ktorú vo veľkom akváriu preváža v podpalubí cirkusant Rufus Sewell. S jeho priateľkou (Carla Guginoová) snová bytosť nadviaže telepatický kontakt a začnú sa diať hrôzostrašné veci! Príjemné prekvapenie z produkčnej dielne Stana Winstona a atmosférická záležitosť, ktorej skóre vylepšuje umiestnenie deju do minulosti, v ktorej ešte tajomné veci mali svoje silné miesto. ()

Skejpr 

všetky recenzie používateľa

Čekal sem béčkovou kravinu, u které se v půl dvanácté v noci pobavím a ve které bude vraždit jakýsi superinteligentní zmutovaný žralok / krokodýl / chobotnice / zombie - potápěč z druhé světové války. Byl sem neskutečně naštván, když se mi dostalo dobového, a docela výpravného "hororu" o mořské panně, který je špatný až ke konci, kdž vykrádá Vetřelce, Souboj Titánů a konečně pouší na povrch malé logické trhlinky. Herci se velmi snažili a já dávám 3 hvězdy. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (9)

  • Film bol natočený za 18 dní v Los Angeles (Kalifornia, USA). (Arsenal83)
  • Chvostové plutvy Therskej morskej panny odkazujú na staroveké alebo stredoveké zobrazenia sirén s dvojitým chvostom alebo meluzín, ktoré sa v histórii stali predmetom zmätku s morskými pannami. Takéto postavy inšpirovali napríklad logo Starbucks, čo je tiež siréna/meluzína. (Arsenal83)

Reklama

Reklama