Reklama

Reklama

Cabin Fever

  • USA Cabin Fever: Reboot (pracovný názov) (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Partia mladých ľudí z veľkomesta sa prichádza odreagovať a užiť si voľný týždeň do riedko osídlenej oblasti. Po prvom kontakte s miestnymi obyvateľmi zisťujú, že nie sú úplne prívetiví, ale ich chata sa, našťastie, nachádza na samote u jazera. Po príchode sa začínajú venovať relaxu a večer zorganizujú menšiu párty pri ohníku. Pridá sa k ním aj náhodný okoloidúci, ktorý im prinesie marihuanu. Vraj má ešte nejaké povinnosti, takže musí odísť, ale sľúbi, že sa o malú chvíľu vráti. Partia sa presunie do chaty, a keď sa ozve klopanie na dvere, majú všetci radosť z toho, že sa poriadne nadrogujú. Za dverami však stojí niekto úplne iný. Je to muž, ktorý sa doslova rozpadá a hnije zaživa a prosí partiu o pomoc. Partia tak zisťuje, že namiesto príjemného oddychu musí čeliť neznámemu vírusu, ktorý sa šíri nezastaviteľným tempom, a požiera všetko, čo mu príde do cesty. (Marceloo)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (119)

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Jsem se těšil, jak tenhle kus hovna spláchnu do hajzlu... s lítostí však musim uznat, že to nebylo zas tak úplně špatný. Jasně, můžeme tu házet kvanta argumentů, prskat a nadávat, jak moc je tenhle remake zbytečnej (protože on je STRAŠNĚ zbytečnej), ale to je asi tak všechno, co zmůžeme. Pokud se však povznesete nad veškerou zaujatou kritiku, případně si nepamatujete původní snímek, vaše "utrpení" by nemělo tolik bolet. Nová verze už samozřejmě nedisponuje onou syrovostí a až na pár detailů se jedná o přesnou kopírku Rothova originálu, ale je líbivě natočená a nechybí ani nějakej ten intenzivnější moment. Pokud si k tomu pak připočtete solidní soundtrack plus jeden pár extra pevných trojek, bude vám nad slunce jasný, že filmová žumpa vypadá trochu jinak. (50%) ()

Nivenx 

všetky recenzie používateľa

Rothovu jedničku mám moc rád, jelikož Roth je jeden z režisérů který se s ničím nesere a jeho styl je osobitý. Možná nevidět původní díl, tak bych hodnotil výše, ale jelikož existuje tak tento remake je zbytečný. Chybí mu syrovost Rotha a dá se říci že to jen kopíruje. Na jedno skouknutí to lze skouknout, ale rozhodně se k tomu nevrátím podruhé. Škoda, že neudělali místo remaku čtvrtý regulérní díl, i když je zase otázka zda by si pomohli po tom bordelu ve trojce. // 40% ()

Reklama

maddy 

všetky recenzie používateľa

Eli Roth už asi nevie kade kam a tak si točí remaky vlastných filmov. Tomu hovorím totálna lenivosť vymyslieť niečo nové. Dokážem pochopiť americké remaky neanglicky hovoriacich filmov (aj keď na nich väčšina nadáva), nemám problém pochopiť aj remakovanie starších klasík v novom kabáte, ale remakovať ledva štrnásť rokov starý film - nehovoriac o tom, že celá séria skončila tretím dielom iba v roku 2014, takže ani to nie – navyše s tým istým scenárom, pod tým istým producentským dohľadom Rotha, akurát s iným režisérom, tak to už sa nedá nazvať ani ako ten najzbytočnejší remake vo filmovej histórii. Keby si to Roth ešte raz aj sám natočil, tak by Cabin Fever bol hodný zápisu do filmových análov za najzbytočnejší prínos do kinematografie. Pôvodný Cabin Fever, s ktorým Roth v podstate prerazil, sa stal svojho času malým kultom, načo bola komu potrebná totožná verzia akurát v roku 2016 ostane záhadou asi nám všetkým okrem Rotha. Evidentne na to síce bolo tentoraz o niečo viac peňazí než na pôvodný nijako zvlášť kvalitný film, ale to je celé. Inak to je druhý krát úplne to isté. Odhliadnuc od toho všetkého by to fungovať aj mohlo, no bohužiaľ samotný Roth je dosť zlý režisér, no Zariwny je ešte horší. Samotný námet o víruse nie je zlý a v záverečnej dvadsať minútovke, keď nákaza prepukne naplno remake ukazuje, že keby sa chcelo tak by to pri troche snahy šlo a poteší v nej pár intenzívnejších scén, ale to by to s Cabin Fever musel niekto myslieť aspoň na chvíľu vážne a nie to točiť ako tú najväčšiu prehliadku tuposti americkej mládeže, kde idiotské konanie jednej postavy strieda ešte idiotskejšie konanie ďalšej postavy a nič sa tu nedá brať vážne. Taká scéna s peroxidovo blonďavou policajtkou bola skutočne ako vystrihnutá z úvodu porna, kde sa ešte neš*ká, ale porno herci sa snažia o „herecké výkony“. A aj tie sú zvyčajne dôveryhodnejšie, než toto tu! Síce som čakal horšie, ale aj tak nie na tomto remake okrem diania v záverečných minútach čo pochváliť, prosím viac to už s Cabin Fever neskúšať, dva pokusy o to isté a dva pokusy o pokračovanie bohato stačili. CELKOVO: 2* (4/10) ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

To, že sa Rothova prvotina dočká remaku už po 13 rokoch čakal možno málokto. Nejde však až tak veľmi o zbytočný pokus znovu ukazovať už videné ( v dnešnej dobe je to v móde ) a ponúka ( hlavne v druhej polovici ) pomerne silné scény ( hlavne pre nehororových konzumentov ) a dobrú technickú stránku. Nieje to povinnosť, ale odporučiť môžem. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Filmu musí dať vyššie hodnotenie každý človek, ktorého inteligencia prevyšuje moravskosliezsky či ostravský odpad, ktorý za svoj B-komplex evidentne vďačí tomu, že sa v detstve takmer utopil vo svätenej vode, kedže jeho retardovaní rodičia už pri narodení pochopili, že to, čo vrhli na tento svet je urážkou toho, čomu sa v živočíšnej ríši hovorí ľudská rasa. Človek sa však nad úrovňou čsfd tak akosi prestane časom zamýšľať a skôr uvažuje nad jej zmyslom. Každý normálny divák, ktorý trochu tvorbu Eliho Rotha pozná pochopí, čo bolo jeho úmyslom a prečo má svojich priaznivcov. A nestrannému divákovi sa dostane klasickej béčkovej hororovej komédie, pri ktorej zrelaxuje od pracovných povinností a nebude ako ostravský šampión iba vyciciavať štátny rozpočet poberaním sociálnych dávok. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (4)

  • V čase 1:31:50 si lze všimnout, že jeden z mrtvých dýchá. (Kudly4)
  • Vo finálnej scéne má dievča v izbe pri prezeraní fotiek fľašu s etiketou Willard Springs. Tam sa odohrával dej filmu. (Real Tom Hardy)
  • Na začátku filmu, při jízdě skupinky hlavních hrdinů, hraje hudba z legendárního hororu Osvícení (1980). (Nikolas__)

Reklama

Reklama