Reklama

Reklama

Lion

  • Česko Lion (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Päťročný indický chlapec Saroo sa stratí vo vlaku, ktorý ho odvezie tisíce kilometrov od jeho domova a rodiny. Ocitne sa v uliciach Kalkaty, kde sa musí naučiť sám a opustený prežiť. Po strastiplnej a nebezpečnej ceste sa naňho usmeje šťastie a adoptuje si ho manželský pár z Austrálie. O dvadsaťpäť rokov neskôr, vyzbrojený len hŕstkou nejasných spomienok, neochvejným odhodlaním a revolučnou technológiou Google Earth, sa vydáva na dlhú cestu za svojou stratenou rodinou v ďalekej Indii. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (19)

Trailer 2

Recenzie (259)

NinonL 

všetky recenzie používateľa

Docela pěkné. Malý indický herec mě okouzlil, hraje opravdu skvěle. Líbily se mi i fotky a video na konci filmu, kdy se skutečné postavy indické matky, Sarooa i australských rodičů podobaly hercům. Takže dvě hodiny, které nemusíte považovat za ztracené. Čtvrtá hvězda je za "podle skutečné události". ()

Khalesi 

všetky recenzie používateľa

Verím tomu čo som práve videla a neverím tým cynickým komentárom a bodovaniu. Ako veľmi sme už zhýčkaný a rozmaznaný touto chorou civilizáciou, že už nenájdeme ani trochu súcitu a pochopenia a viery v dobré konce. Samozrejme, že si títo chytráci, hodnotiaci za tri a menej, nedokážu nič podobného predstaviť, žijúci vo svojom sterilnom, umelom svete medzi štyrmi stenami, počítačmi, svojimi kinami, reštauráciami s rýchlym občerstvením, školami a barmi. Možno si všetci tí veľkí odborníci na životnú realitu o mne budú myslieť, že som naivná husička, ale ja verím tomu čo som videla a zanechalo to vo mne veľmi hlboký dojem. Rozhodne a jednoznačne jeden z najlepších filmov o ľudskom osude a taktiež jeden z najkrutejších a zároveň s najlepším koncom. Prosím viac takýchto a menej amerických sračiek o nepremožiteľných agentoch FBI, alebo teeneagerovských upírskych zlátanín a podobne... Absolútne vynikajúci detský herec a prvá tretina neskutočne emotívna a taktiež aj záver. Videla som už toľko nezmyslov, že ten rozdiel poznám a preto tento film vrelo doporučujem! ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

V extrémne ľudnatej Indii, sa rôznym spôsobom stratia denne tisícky a tisícky detí... O malom päťročnom chudobnom chalanovi Sarooovi, sa to dá taktiež povedať, ale ako vravím, je to aj kvôli tomu, že popri toľkých ľuďoch, žijúcich v tejto velikánskej spoločnosti, sa musia zákonite mnohí ocitnúť na ULICI... Do úvahy samozrejme prichádza časté žobranie, a to len preto, aby dotyčný, zo dňa na deň prežil. Občas sa na nejaké decko usmeje šťastie, že si ho adoptuje - milý manželský pár, tak ako sa to stalo aj tomuto chalanovi. Ale to už dosť predbieham, ešte doteraz som nespomenul, o čo sa presne jedná. Saroo, so svojim starším bratom Gudduom, chodia pravidelne prezerať vlaky na stanicu, či sa náhodou nenájde, napríklad niečo pod zub, alebo najlepšie by bolo, zozbierať peniaze, ktoré trčia na podlahe v kupé. Saroo je svojim vekom, akurát nespôsobilý, aby sa po nociach túlal po vonku. Guddu mu povie, aby si zatiaľ odpočinul, že On sa o chvíľu vráti. Po staršom bratovi, ani chýru ani slychu, a tak smutný Saroo prezerá vlak za vlakom, aby našiel svojho brata. V jednom takom dopravnom prostriedku zaspí, keď sa zobudí, tak vlak je už v dynamickom pohybe, ktorý nie a nie zastaviť. Tento vláčik si to mieri poriadnu diaľku od jeho domova, zastaví až v Kalkate, a teraz nevedno, čo ďalej. Zakúsi dávku nebezpečného ohrozenia vlastného života, ale svitá mu na lepšie časy, pretože sa blíži ADOPCIA, do Austrálie, aby sa tento, už momentálne dospelý mladý muž, pokúsil po neuveriteľných 25. rokoch, nájsť svoju biologickú rodinu. Pomôže mu všemocný GOOGLE EARTH. Aj so strýkom Googleom, to nebude EASY, lebo všetky spomienky na detstvo, mu vyprchali, ale bude si postupne spomínať, a HĽADAŤ. Pri pozeraní filmu, som si automaticky spomenul na legendárneho Milionára z Chatrče, žeby sa rysovalo jeho pokračovanie ? V oboch snímkoch si zahral DEV PATEL, ktorý ma presvedčil o tom, že ak má po ruke, výborný scenár, tak aj On môže byť bravúrny vo svojej úlohe, a aj tak tomu, bezpochyby je ! Vynikajúci, prirodzený, civilný výkon, uveriteľný všetkými desiatimi, lebo sa vo svojej postave nikdy nestráca ! Okrem Patela, ma zaujali ešte DVE VECI - Perfektná KAMERA - GREIGA FRASERA ( Má nábeh na cenu Akadémie, lebo tie zábery, sú fascinujúce !!! ) a Emotívna HUDBA - Volkera Bertelmanna s Dustinom O' Halloranom. De - Facto, aj spomínaný Milionár, mal tieto vlastnosti, ktoré ho posúvali VPRED k záujmu diváka ! Mňa osobne zaujal film, najmä kvôli týmto dvom veciam + doplnil by som aj scenár a príjemné herecké OBSADENIE. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $12miliónovTržby USA $51,738,905 Tržby Celosvetovo $140,312,928Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,308,117 Tržby za predaj DVD v USA $2,651,344 ║ Dobrý námet ale spracovanie až tak neohúri. Úsek z malým Saroo ešte dobrý ale zo starším to už moc neberie, nemá to tie správne grády, dramatičnosť. /60%/ ()

jhrasko 

všetky recenzie používateľa

Dev Patel za Tarzana, Nicole Kidman všade len nie do pätice na Oskara nominovaných herečiek, Rooney Mara zbytočná zbytočná zbytočná. A Weinsteinovcom do filmografie ďalší bod za schopnosť presadiť v awards season exemplárne titulnú postavu do vedľajšej kategórie. Ich nos na podobné triky a prvoplánovo slzopudné materiály je nekonečný (dendy cinemas, sydney). ()

Galéria (110)

Zaujímavosti (21)

  • Když začínalo natáčení, neuměl Sunny Pawar (malý Saroo) anglicky ani slovo a i přes to natočil několik filmových scén hraní kriketu. (MessiM)
  • Natočené podľa románu Saroo Breierleyho "A Long Way Home", ktorý odrážal skutočné udalosti. Pôvodne mal aj film niesť rovnaký názov. (Da_reba)
  • Ve filmu hraje významnou roli i sladkost jalebi, kdy si dospělý Saroo (Dev Patel) vzpomene na své mládí z Indie. Jalebi je indický vonný dezert, který se namočí do cukrového sirupu a smaží. (Jamal)

Súvisiace novinky

89. Oscary - výsledky

89. Oscary - výsledky

27.02.2017

Letošní nejprestižnější filmové ceny byly uděleny. Americká Akademie umění a věd rozhodla o tom nejlepším, co bylo v Hollywoodu i jinde ve světě natočeno. Filmem roku se navzdory očekávání stalo… (viac)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (viac)

Reklama

Reklama