Reklama

Reklama

Agatha Christie: Slečna Marpleová

(seriál)
  • Česko Slečna Marplová (viac)
Veľká Británia, (2004–2013), 35 h 47 min (Minutáž: 82–103 min)

Predloha:

Agatha Christie (kniha)

Hrajú:

Geraldine McEwan, Julia McKenzie, Joanna Lumley, Herbert Lom, Griff Rhys Jones, Ian Richardson, Christian Coulson, James D'Arcy, Timothy Dalton (viac)
(ďalšie profesie)

Série(6) / Epizódy(23)

Obsahy(1)

Slečna Jane Marplová sa vydáva na mnohé dobrodružstvá pri odhaľovaní vražedných záhad. Amatérska detektívka, ktorá žije v mierumilovnej anglickej dedinke St. Mary Mead, oplýva analytickou mysľou a tak nejako záhadné zločiny a vraždy v celom svojom okolí priťahuje. Aj keď k nej miestna polícia pristupuje mierne nedôverčivo, čoskoro zistí, že jej analytické schopnosti sú veľmi užitočné. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie používateľa vecnaAmbra k tomuto seriálu (2)

Vlak z Paddingtonu (2004) (S01E03) 

Ono celá tá atmosféra bola na jedničku, synovec slečny Marplovej rozhodne šarmantnejší ako ten vo filme Rozbite zrcadlo z roku 1980, ktorý som zhliadla nedávno. Sú tu aj milé momenty, ktoré sa zas striedajú s tými napínavejšími a hrôzostrašnejšími. Ale neviem či je to tým, že som z nedostatku času film dopozerala na dva krát, no ten druhý krát ma už dosť podráždila blahosklonná usmievavá tvár slečny Múdrej ( teda Marplovej ) keď vysvetľuje prípad, ktorého riešenie bolo síce zaujímavé a možno aj logicky zapadajúce, ale asi si ho náhle vycucala z prsta. Či snáď mala nejaké naozaj jednoznačné dôkazy okrem svojich tvrdení? Nemôžem si pomôcť ale podobné neresti dokážem odpustiť jedine Poirotovi, ktorý je srdcovkou a chýbal mi aj tentokrát. (SPOILER: to že jej priateľku zrazu osvietilo a označila vraha výkrikom - to je on! skade nabrala tú istotu? Len z príbuznych okolností? Z pohľadu do okna vlaku na začiatku filmu vraha rozhodne vidieť nie je, max sa dá hádať že je to muž a obviniť niekoho len vďaka podobnej situácii...to snáď nie. A ak by ho tak jednoznačne vedela spoznať stačilo by snáď priame zoznámenie s okruhom rodiny. Ale chápem, že to by nemalo ten efekt. Tiež je škoda, že v príbehoch Agathy obvykle ten najsympatickejší a teda najnenápadnejší je vrahom- fakt som tentokrát dúfala, že to nebude ten milý doktor. Ale aby doktor zabil svoju ženu pričom určite ho poznalo dosť ľudí a nikto by po nej ani nepátral....., či ženy miznú bežne len tak zo dňa na deň? A narafičiť to na cudziu rodinu a cudziu ženu, ktorá žije niekde inde? Fakt sa smejem aké je to nezmyselné. Súhlasím tu teda s komentármi nesúcimi sa v podobnom duchu. Ale je to Agatha, sama by som nevymyslela ani pol dobrej detektívky, takže už som ticho). ()

Ohlásená vražda (2005) (S01E04) 

Dosť som sa v tom strácala, ale inak fajn. ()

Súvisiace novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (viac)

Reklama

Reklama