Reklama

Reklama

The Monster

  • Austrália The Monster
Trailer

Kathy (Zoe Kazan) je mladá žena, ktorá spolu s dcérou Lizzy po zrážke s divokou zverou havaruje. Byť zaseknutý vo vlastnom aute uprostred hlbokých hôr nie je žiadnou výhrou. Obzvlášť, keď sa v blízkosti pohybuje "tvor", pre ktorého je akákoľvek bytosť iba obyčajnou korisťou. Už tak dosť komplikovaný vzťah medzi matkou a dcérou podstúpi skúšku ich vzájomnej náklonnosti, ktorá preukáže až neočakávane silné rodičovské puto, o ktorom ani jedna z nich netušila.
(*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (75)

Psychor 

všetky recenzie používateľa

Monster příliš důvodů ke chvále nenabízí a zkušený fanoušek hororu ho pravděpodobně shledá poněkud nudným. Za největší nedostatek snímku lze bezpochyby považovat absenci napětí. Oceňuji, že režisér Bryan Bertino nechtěl nic uspěchat a příšeru ponechal polovinu stopáže schovanou ve stínech, avšak sázka na pozvolné budování atmosféry se mu vzhledem k jeho nedostatečným schopnostem přesto nevyvedla. Když se monstrum nakonec objeví v plné kráse, divák pouze zakroutí hlavou, jelikož tato nepovedená zmenšenina Godzilly strach opravdu nenažene. Kvalitu hororu alespoň částečně zachraňují sympatické postavy, kvalitní herecké výkony a obstojné dialogy. Druhou hvězdu udělím za snahu. Jakožto zdejší hororový expert jsem si totiž v rámci zpětné analýzy snímku velmi dobře povšiml, že Bertino do něho vkládá i část sebe samého a rozhodně se tedy nejedná o horor šitý horkou jehlou, jenž je natáčený jen kvůli vidině honoráře. ()

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Stačilo by zopár náznakov a pochopil by som, že matka je nenapraviteľná socka, ktorá sa nedokáže plnohodnotne postarať o dieťa ani o seba. Namiesto návratov, v ktorých sa dcéra túli k opitej matke ležiacej pri ogrcanej hajzlovej mise, to mohlo ísť dynamickejšie vpred jedným smerom v čase. Ten úvod bol zdĺhavý. ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Rámcový príbeh o vzťahu matky a dcéry je zaujímavejší, ako ,,vedľajšia,, línia boja s titulným bubákom. A keďže sa prelínanie minulosti so súčasnosťou aj napriek primeranej minutáži vôbec nevlečie a navzájom skvelo dopĺňa, s kľudným svedomím to označím za jeden z najlepších ,,dramatických,, hororov desaťročia. Mínusy vidím jedine vo výzore a trikovom spracovaní Monštra a v závere, kde sa s malej, ufňukanej a vystresovanej dievčinky stane Ellen Ripleyová. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Musím uznať, svoju atmosféru to malo. Opustená cesta, všade samý les, v lese striehne bubák a v aute sú dve vystrašené babenky... no čo už si viac v horore, ktorý ťaží predovšetkým z napätia a atmosféry, želať? Len škoda, že výbornú atmosféru sústavne narúšali flashbacky do minulosti oboch hrdiniek, o tom, ako si navzájom nerozumeli. To sa sem nehodilo a len to narúšalo budovanie atmosféry. Väčšinou keď začínala hustnúť prišiel nejaký takýto výlet mimo realitu, čo zbytočne dávalo priestor na vydýchnutie. Samotný bubák mohol byť tiež lepšie urobený, ale zase nebola to ani žiadna katastrofa, minimálne zvuky, ktoré sa šírili okolo neho boli fajn. Priemer. 60/100 ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Jako by se rejža nemohl rozhodnout, jestli natočit sociální drama z prostředí bílé spodiny, nebo nějaký temný příšerácký krvák. A jelikož asi neměl ani k jednomu tématu dost látky, spíchnul oba tyhle různorodé žánry k sobě a výsledkem je docela zajímavý hybrid. Leckdo si určitě bude stěžovat na rušivost všelijakých těch flashbacků o vztahu matky s dcerou, ale mně se zprvu právě tahle psychologizující rovina líbila, a navíc díky ní není Monster jen tak obyčejným tuctovým horrorem. To mě spíš zarazila jiná věc - sice vím, že Amerika je země neomezených možností, ale zdá se mi nepravděpodobné, že by tam měli pouliční osvětlení i na nějakých vedlejších lesních silnicích v nějakých prdelákovech. Ale to by pak v tom filmu nebylo nic pořádně vidět, že jo. A taky je to určitě pravděpodobnější, než že se vypitá egoistická asociálka v pár okamžicích přetransformuje v oddanou a sebeobětující se matku, nebo že malá holka spálí příšeru desinfekčním sprejem jako plamenometem. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (2)

  • Film bol prvotne pomenovaný ako "There Are Monsters". (R...)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené