Reklama

Reklama

Film podľa skutočnej udalosti popisuje citovo podmanivú cestu ženy, ktorá je odhodlaná udržať svoju výstrednú a disfunkčnú rodinu pohromade tvárou v tvár zdanlivo neprekonateľným prekážkam. Poháňaná vynaliezavosťou a celoživotným snom Joy nakoniec triumfuje ako zakladateľka miliardového biznisu a dokonca sa jej podarí transformovať vlastný život aj život svojej rodiny. (Barracuda Movie)

(viac)

Videá (20)

Trailer 1

Recenzie (299)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Toto dielo disponuje dobre stráviteľnou dynamickosťou, pocit premárneného času sa v priebehu sledovania nedostaví. Napriek rovnakému hereckému obsadeniu, ktoré režisér stiahne do väčšiny svojich filmov, nehrozí déjà vu. Russellova múza Jennifer Lawrence opäť stvárňuje iný charakter a opäť strháva na seba pozornosť. Tento filmový portrét potreboval presvedčivú predstaviteľku a Lawrence túto kvalitu zabezpečila. Navyše dostala šancu zosobniť postavu nielen v jej veku, ale aj o generáciu staršiu. Bradley Cooper síce nedostal taký priestor ako ona, ale jeho úloha je zásadná. A do tretice Robert De Niro, ktorému už prischli úlohy otcov. Táto postava má však šťavu a potrebnú dávku tragikomiky. Hollywoodska rozprávka o poníženej a neskôr oslavovanej Popoluške z 90. rokov 20. storočia, ktorú namiesto očarujúceho princa čaká veľký majetok. ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Máme tu životopisné filmy o geniálních matematicích, astrofyzicích, letcích... a taky tu máme životopisný film o ženě, co vynalezla samoždímací mop. Nakonec ale proč ne. Joy je povedené drama s komediálními prvky o cestě za americkým snem. To už tu sice několikrát bylo, ale tohle nevtíravé odlehčené podání mi sedlo, i když nemůžu říct, že by to byl film, který vyloženě nadchne. ()

Reklama

Hild 

všetky recenzie používateľa

Zbytečně překombinovaný, postavy naprosto nepřesvědčivé, Russell v mnoha dialozích zbytečně tlačí na pilu a celé to pak působí strašně nepřirozeně. Humor nefunguje, není trapný, ani hloupý, prostě je takový nijaký. Žádnou postavu jsem si nestihla oblíbit. Není to komedie a na drama se tam toho zase děje až moc málo. Je to škoda, protože film má pár skvělých okamžiků (první vystoupení v televizi), ze kterých přímo číší potenciál a Russell na to bez debat měl, jen to chtělo pevnější ruku při psaní scénáře. To, že to docela rychle uteče je jen zásluhou výborných herců, především Jennifer Lawrence, která mě opět dostala svou přirozeností. Není to vyloženě špatný film, jen se obávám, že na něho pár dnů pro zhlédnutí úplně zapomenete. ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa

Film o tom jak vynalézt,vyrábět a prodat mop.Pravda moc jsem od toho neočekával a to bylo moc dobře.Děj byl zvláštně nevyrovnaný,první půle mě tak uspávala,že jsem uvažoval o tom,že se radši podívám na něco jiného.Vydržel jsem a vyplatilo se!V druhé části se příběh neuvěřitelně rozjel a já jsem si nervózně okusoval nehty,když se hlavní hrdinka rozhoduje,jestli si na televizní propagaci svého výrobku vezme kalhoty nebo sukni a když pak čeká,jestli se prodej rozběhne,nebo dojde ke krachu.Takto tuhým scénářem se tentokrát nedokázala probít ani ostřílená herecká sestava.Alespoň u mě se to nepovedlo. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Nemohol som sa dočkať tohto filmu po tom, čo som videl trailer a videl som opätovnú spoluprácu Davida O. Russella s Jennifer Lawrence, Bradley Coopera a Roberta De Nira. Od traileru jedno z najväčších očakávaní a napriek tomu, že to vyzeralo, že sa k filmu dostanem až budúci rok, tak sa mi podario k nemu dostať ešte na koniec tohto roku. A musím povedať, že som tomu len rád, lebo "Joy" je aj ideálnym filmom k vianočným sviatkom. Jennifer Lawrence nesklamala a je podľa mňa v jednej zo svojich najlepších rolí a svoju postavu zvláda excelentne. Rovnako je zaujímavý aj scenár, kde vidíme ako musí bojovať proti všetkým a všetkému. A niekedy človek nájde najlepších priateľov a ľudí, ktorí budú pri nej stáť úplne inde, než by si mohla spočiatku myslieť. Čakal som ale na druhú stranu, že vo filme uvidíme viac Bradleyho Coopera, ktorý tu má oveľa menšiu rolu než som čakal a možno som čakal, že ma téma biznisu v tomto filme viac zaujme. Ale napriek tomu sa teším, až si "Joy" pozriem znovu. Film ma rozhodne nesklamal. Ak budete mať možnosť, využite ju a čeknite si tento film. Hodnotenie: B+ ()

Galéria (79)

Zaujímavosti (15)

  • Joy Manganová, o které film je, se podílela na filmu jako producentka. (M.B)
  • Babička Joy Mimi (Diane Ladd) byla za vypravěčku příběhu vybrána až po natočení všech jejích hraných scén. (IlMagnifico)

Súvisiace novinky

Co čeká Jennifer Lawrence?

Co čeká Jennifer Lawrence?

14.10.2015

Jen málokdo by asi polemizoval o tom, že je teď nejviditelnější mladou herečkou Jennifer Lawrence. Hvězda Hunger Games a X-Menů se od svých 22 let chlubí Oscarem, nijak ji to ale nevede k tomu, aby… (viac)

Reklama

Reklama