Reklama

Reklama

Film podľa skutočnej udalosti popisuje citovo podmanivú cestu ženy, ktorá je odhodlaná udržať svoju výstrednú a disfunkčnú rodinu pohromade tvárou v tvár zdanlivo neprekonateľným prekážkam. Poháňaná vynaliezavosťou a celoživotným snom Joy nakoniec triumfuje ako zakladateľka miliardového biznisu a dokonca sa jej podarí transformovať vlastný život aj život svojej rodiny. (Barracuda Movie)

(viac)

Videá (20)

Trailer 2

Recenzie (299)

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

No, Vianočná klasika z toho nebude. Mimo status "Skutočný príbeh na nedeľu večer," drží Joy iba Lawrencka a slušná réžia, ktorá ide skrz ohurovanie naproti divákovi a celkom jej to vychádza. A do priemeru to zas ťahajú tie rodinné trable, alebo násilné zdramatizovanie deja úmrtím najzbytočnejšej postavy celého filmu. Možno v Tv... ()

classic 

všetky recenzie používateľa

J. Law. - opäť spojila svoje sily so svojim - dvorným režisérom - O. Russellom - po tretíkrát, a nie je to také zlé, ako sa hovorí. Spoločne prinášajú - zaujímavý a zložitý pohľad do života jednej utrápenej ženy, ktorá dostane nápad, s ktorým chce preraziť, priniesť niečo nové a prospešné, oklamať a premôcť osud, aký mať nechce, urobiť čosi so svojim životom, pokiaľ sa dá, inak by zostala v pozícii svojej matky, ktorá trávi čas - pozeraním americkej telenovely, z ktorej jej šibe. Najnovší film dvojice Lawrence / O. Russell - prináša opäť starých známych, ktorí si rozumejú, ( mám na myslí v súkromí, na plátne to medzi nimi iskrí - Jen a Bob ), t.j Bradley Cooper - patrí medzi spoľahlivých súčasných hercov, ktorí si vyberajú kvalitné úlohy, ale jeho talent a herecky priestor, je nevyužitý, alebo Bobby De Niro, je už pomerne otravný ?! Možno by mala Jen - zvážiť, či má aký - taký zmysel pokračovať v nakrúcaní spoločných filmov s týmito hercami a režisérom, lebo táto herečka, myslím, že nechce byť zaškatuľkovaná, jej herecký repertoár, je pestrý, ani by nemala pokračovať v úlohách, ako sú - Hunger Games, má naviac, ako som si myslel, má TALENT, a to je najpodstatnejšie, čo potrebuje dnešný herec, pokiaľ chce preraziť, Lawrence ho má, kde podotýkam, že si dať dlhšiu pauzu, by bolo múdre. Tento film - asi ani nie je na 4. hviezdičky, také lepšie 3. - áno, len ja som si myslel, že film bude totálny výplach - ( podľa recenzii... ), ale zistil som, že najlepšie bude to, urobiť si na film - názor sám, podľa nikoho sa neriadiť, a tak má ten človek potom väčší rozmer. Ešte raz opakujem, nie je to nič svetoborné, nič extra pozitívne, či nebodaj strhujúce z Jeninho výkonu, pravdaže - som s ním spokojný, i keď viem, že Oscara mať nebude, Golden Globe - áno, skrátka - táto herečka môže byť ešte kvalitným prispením do súčasnej kinematografie, ktorá neoplýva kvalitou, ale kvantitou, potrebuje zbierať filmové ceny, kde by som jej poradil - vyberať si lepšie režisérov a scenáre, má vysoký tvorivý potenciál... ()

Reklama

Thomick 

všetky recenzie používateľa

Kdyby už dávno neměl celou Akademii nasoukanou ve svý zadnici, myslel bych si, že je David O. Russell regulérní začátečník, co se učí, ne zrovna zdařile experimentuje a stále marně hledá vlastní rukopis. Jenže on ji tam má, a nejspíš bude mít i nadále, protože Joy opět zejména zpočátku nabízí koncentrovanou hysterii (postava se tam dokáže rozčílit i nad životem cikády), nekontrolovanej chaos, minimální dávku humoru a nepatřičný absurdno (/surreálno), což akademikům bůhvíproč imponuje, respektive imponovalo už v minulosti. Časem se to teda zaplaťpánbů jakž takž srovnalo a zhruba uprostřed se Russell za vydatný pomoci perfektní Lawrence nadechuje ke svý nejsilnější pasáži vůbec, nakonec to ale jako životopisnej celek pořád příliš nezapůsobí. Tak jako tak - for what it's worth - za posun vpřed jednoho slabýho režiséra Hollywoodu se tenhle kousek považovat dozajista dá. ()

evulienka3 

všetky recenzie používateľa

Nikdy by ma nebolo napadlo, že za jedným dnes už bežným mopom sa môže skrývať taký zaujímavý príbeh. A ten skutočný príbeh zaujímavý určite aj bol. Prvú hodinku filmu to vyzeralo, že aj film bude skvelý. Výborne vykreslené charaktery aj zaujímavá mopová story, lenže potom to v druhej polovici stratilo dych, ľahkosť a hlavne švih. Jednoducho povedané, prestalo ma to baviť. Jennifer bola fajn a to ja ju fakt veľmi nemusím a zbytok obsadenia tiež nezaostával. Takže suma sumárum veľmi slušný priemer. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Tohle je podnikání. Žádné zeširoka vzaté skákání v čase, ale naservírování počátečního pekla ve světě byznysu v přímém přenosu s famózní Jennifer Lawrence. Scéna po scéně, záběr po záběru. Všechny emoce jsou na místě a má to neskutečnou energii. Pro jedince co se svým nápadem začínali podobně strastiplnou cestu je to dvojnásobný nášup. K nepochopení je pak úvodní nahořkle "woodyallenovský" rozjezd, který je plný prapodivných individuí a zvláštních režisérských postupů - je potřeba cca 30 minut posečkat. Ke konci ale čím dál lepší a jasnější, stejně jako životní cesta hlavní představitelky. Jennifer si krade některé scény vyloženě pro sebe, neskutečné, měla dostat Oscara spiš než Brie Larson, která byla holt v méně komerčním bijáku. ()

Galéria (79)

Zaujímavosti (15)

  • Natáčelo se ve městech Boston, Haverhill, North Reading a Wilmington ve státe Massachusetts. (hansel97)
  • Původní verzi scénáře napsala Annie Mumolo. V jejím podání se mělo jednat o striktně životopisný snímek vyprávějící o Joy Mangano a jejím vynálezu tzv. zázračného mopu. Jakmile se k látce dostal David O. Russell, přidal do filmu řadu nových postav a stávající si do značné míry upravil. V konečném výsledku je tedy film Joyiným životním příběhem pouze inspirovaný. (IlMagnifico)

Súvisiace novinky

Co čeká Jennifer Lawrence?

Co čeká Jennifer Lawrence?

14.10.2015

Jen málokdo by asi polemizoval o tom, že je teď nejviditelnější mladou herečkou Jennifer Lawrence. Hvězda Hunger Games a X-Menů se od svých 22 let chlubí Oscarem, nijak ji to ale nevede k tomu, aby… (viac)

Reklama

Reklama