Reklama

Reklama

Spodina

(festivalový názov)
Trailer 1

Obsahy(1)

Surový, násilný a šokujúci Scum je podmanivý príbeh, zasadený do nápravného zariadenia. Rozpráva o živote v polepšovni, kde násilie a brutalita je cestou, ako si vybojovať cestu na vrchol a vládnuť ako “Daddy“. Rovnako si získa rešpekt chovancov a sadistických dozorcov. Jeden z najspornejších filmov aké boli kedy vyrobené v UK je tiež filmom, ktorý zapríčinil rozruch pri jeho zverejnení. Hlavnú rolu hrá Ray Winstone, ako Carlin, pripravený sa presadiť aj napriek nepriazni a stať sa šéfom v systéme, ktorý chce zničiť. (humpass)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (35)

Daddko 

všetky recenzie používateľa

Jeden z najlepších o šikane mladistvých v nápravných zariadeniach, tentokrát Anglicko. Natočil niekto CZ/SK film  po ´89 o šikane v ČSĽA či už furťáckej alebo mazáckej ? A bolo jej na dennom poriadku. Niekedy až totálna dehonestácia človeka, a to už musel byť mimoriadny dôvod na odvoz do nemocnice aby sa mimoriadna udalosť vybubnovala. Ututlať všetko ak sa dalo. Kto chcel mať ministerských, kontrášov a starých politukov "pan tátov" na Útvare aby do všetkého pchali nos ? ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Mno jo, basy su drsne, ci uz tie spanielske, indicke, talianske, ruske alebo co aj viem hoci aj bitske, drsnost, surovost a vytrznosti vladnu pokial viem vsade. Ked si vsak odmyslim toto, je to len nudna britska konzervacka iduca na zaklade vzorca - dialogy - nuda - dialogy -nuda -dialogy - uchylka - nuda. Nicim zaujimavy britsky film, herci mi nehovoria nic, reziser Alan Klark uz asi okrem tohoto nic schopne nenatocil : 50 % ()

Reklama

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Hned od první scény bylo jasný, že tohle nápravný zařízení rozhodně nebude žádná procházka růžovym sadem. A to se potvrdilo až do úplně poslední scény. Film je syrovej, surovej a plnej násilí od začátku do konce. Žádnej happy end se tady nekoná. Ale je to hlavně o tý beznadějný atmosféře, dějově to je trochu slabší a často předvídatelný. Momentálně má film 75% a s timhle hodnocenim se celkem shodnu. ()

Ivoshek 

všetky recenzie používateľa

Příběh z kriminálu pro mladistvé (takové tvrdší polepšovny, chcete-li)... Není to v ústavu veselé prostředí, což je - a na to režisér, zdá se mi, místy zapomíná - dáno zejména jeho chovanci, kteří se tam neocitli náhodou. Na druhé straně, mohou si užít řadu zajíamavých aktivit, jako je např. ping-pong, poznávat jiné kultury, pěstovat květiny a v neposlední řadě i na nějakou tu romanci ve skleníku dojde. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Jedným z cieľov filmu z prostredia nápravného zariadenia pre mladistvývh je šokovať, čo sa mu aj darí, minimálne v scénach s buzerantským znásilnením a samovraždou za pomoci žiletky. Film síce nepôsobí vierohodne, veľa vecí je zbytočné preexponovaných - šikana dozorcov i spoluchovancov, filozofovanie staršieho chovanca, nezáujem o ich problémy ani z pohľadu psychiatričky; na druhej strane to vtlačí do kresla a nuda hroziť vonkoncom nebude. Film nemá žiadnu hlavnú postavu, aj keď moralizuje dianie z pohľadu kvarteta chovancov, chýba mu tiež hudobný doprovod. Mladý Ray Winstone boduje, len mi nebolo jasné, prečo sa jeho postava pri prvej bitke vôbec nebráni a rešpekt si vynucuje až po čase. Silný snímok, ktorý v hlave zostane aj po pozretí. ()

Galéria (21)

Reklama

Reklama