Reklama

Reklama

Šingeki no Bahamut

(seriál)
  • Japonsko 神撃のバハムート (viac)
Trailer 1
Japonsko, (2014–2017), 15 h (Minutáž: 25 min)

Hudba:

Jošihiro Ike

Hrajú:

Risa Šimizu, Gó Inoue, Hirojuki Jošino, Mijuki Sawaširo, Kendžiró Cuda, Teššó Genda, Šózó Iizuka, Ajumi Fudžimura, Jošiaki Hasegawa, Šótaró Morikubo (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(36)

Obsahy(1)

Mistarcia je kouzelný svět, kde žijí pohromadě lidé, bohové a démoni. Kdysi dávno se objevil strašlivý drak Bahamut a hrozilo nebezpečí, že zničí celou zemi, ale lidé, bohové a démoni překonali vzájemné rozdíly a spojili se proti společnému nepříteli, kterého se jim sice nepodařilo zabít, ale dokázali jej porazit a uzavřít v energetickém poli. Klíč k tomuto vězení byl rozdělen na dvě části a aby nikdy nebyl spojen a drak nemohl znovu povstat, byla jedna část dána bohům a druhá démonům. O dva tisíce let později i přes různé drobné spory mezi jednotlivými frakcemi stále vládne relativní klid a mír, ale jen do okamžiku než démonka Amira ukradne bohům jejich polovinu klíče... (Jeoffrey)

(viac)

Recenzie používateľa Shredder k tomuto seriálu (2)

Šingeki no Bahamut (2014) 

Draci, bohovia, demoni, anjeli, trebuchety, rytieri, zlodeji, lovci odmien, kuzla, vyvolavanie demonov, zombie, pirati, morske obludy, dobijanie hradov, rytierske suboje a dalsie prvky robia z Bahamuta povinnost pre vsetkych fanusikov fantasy, magie, dobrodrustva a road tripov. Serial neprichadza s nijak originalnym nametom, co vsak nie je prilis podstatne, kedze vysledny dojem to nekazi. Animacia nie je velmi detailna, ako tomu je pri vacsine novsich anime zvykom. Zaroven je vsak serial vizualne poutavy a velkolepy, vsetky monumentalne bitky pripominaju uvodnu scenu z LOTR (popripade druheho Gintama filmu). Opat plati, ze ak niekto ocakava nieco inovativne, asi sa sklame, kedze serial si poziava jednotlive elementy, kde len moze, predovsetkym cerpa zo vsetkych moznych fantasy knih a filmov, novsich aj starsich. Ak to divakovi neprekaza a rad si pozrie, ako sa do seba pusti armada demonov a armada magickych rytierov vedena Janou z Arku, za doprovodu gigantickych golemov a dalsich stvoreni, potom bude prenho Shingeki no Bahamut nieco ako skryty poklad. ()

Virgin Soul (2017) (S02) 

Na prvu seriu som narazil uplne nahodne cez odporucania na MAL. Serial mal grady a ubehol rychlo, no zaroven bol neskutocne plytky, vsedny a neuveritelne konvencny a bezpriznakovy. Virgil Soul je prijemnym prekvapenim a vo vsetkych smeroch upgrade. Z trivialnej jednohubky sa RoB meni na zapamatatelne anime, s komplikovanejsim dejom, viacrozmernymi postavami, lepsimi akcnymi sekvenciami, peknou animaciou aj zaujimavejsim univerzom. Neda sa vsak povedat, ze vsetko je uz na 100%. Presun pozornosti na novu hlavnu postavu Ninu, nebolo prave to najstastnejsie rozhodnutie. Naivne dievcatko s velkym srdcom, ktora nema ziadne povahovahe vady a neustale predvadza iritujuci afekt moze byt spociatku mily, no rychlo sa zunuje.Ostatne postavy casto konaju nelogicky, menia svoj charakter zo sekundy na sekundu, robia hlupe rozhodnutia a ignoruju realitu.Tazko sa s niekym stotoznit a preto sceny ktore maju byt emocne silne ci napinave nemaju tu spravnu intenzitu. Dej je plny logickych chyb po ktorych len krutite hlavou a sa casto neposuva v tom spravnom tempe, ale akoby sa tocil v kruhoch. Co tym chcem povedat je, ze napriek kvalitativnemu zlepseniu by som stale nezaradil Rage of Bahamut medzi spickove anime, ktore divakovi poskytuju urcity "wau" efekt. ()

Reklama

Reklama