Reklama

Reklama

Zázrak

  • angličtina Miracle (festivalový názov)
všetky plagáty
Krátkometrážny / Dokumentárny
Československo, 1975, 15 min

Obsahy(1)

Janě a Petrovi Kettnerovým se v roce 1974 narodil syn Jan. Helena Třeštíková byla se svým štábem po boku Jany několik měsíců před porodem, u porodu samotného a sledovala následnou proměnu dívky v matku. (Snorlax)

Recenzie (3)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Hudba: Zdeněk Liška. Debutový film prvej dámy českého dokumentárneho filmu predurčuje jej neskôr veľmi obľúbenú metódu časozberu, ktorej podstatou je zachytenie života jednotlivca alebo jeho rodiny (prípadne skupiny) v priebehu dlhšieho časového obdobia, pričom medzi jednotlivými vstupmi je určený časový rozdiel (raz za mesiac, za rok alebo aj raz za dvadsať rokov ako tomu bolo pri známych Manželských etudách). Tu sa zachytáva časový úsek niekoľkých mesiacov pred pôrodom a po ňom. Popri sprievodnom slove tu dostáva dosť priestoru matka na vyslovene svojich pocitov spojených s maličkým potomkom. Nesledovalo sa to zle, len trochu bolo cítiť rozkolísanosť celku, kedy sa mikrofonický komentátorov hlas s emočným nábojom hlásiča na železničnom nástupišti snaží vyslovovať vznešené vety o láske, poslaní ženy a jej materstve, do čoho sú pozapletané úprimné pocity matky a všetko je o podkreslené Liškovou hudbou - zvláštnym to mačkopsom, snažiacim sa vyhovieť zrejme obom polohám Zázraku, ktorý bol síce štandardným dokumentom, no o žiaden filmový zázrak veru nejde. ()

swamp 

všetky recenzie používateľa

Aneb co bylo před Manželskými etudami... Je zajímavé sledovat někoho, kdo je ještě dítě, a přitom už má své vlastní dítě a neumí nakládat s emocemi apod. ()

Reklama

Reklama