Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hra Martina Čičváka Kukura, priamo inšpirovaná pôsobením, postojom a osobnosťou herca Juraja Kukuru, je ostrou kritikou súčasného stavu slovenskej kultúry, v ktorej sú umelecké zretele čoraz viac marginalizované a do popredia vystupujú iné faktory... Divadelný riaditeľ a mladý režisér spolu čakajú na herečku, ktorá sa má vyjadriť, či prijme alebo neprijme ponúknutú rolu. Z kritiky poklesnutej televíznej tvorby, ktorá kazí divácky vkus i morálku hercov, prerastie monológ divadelného riaditeľa do rozmerov bilancovania svojho života v kultúre a formulovania postojov vo vzťahu k divadelnému umeniu, spolupracovníkom, kolegom i sebe samému... Inscenácia bola nominovaná na tri ocenenia Dosky 2011(Jana Oľhová za najlepší ženský herecký výkon, Ivan Martinka a Martin Čičvák za objav roka). Inscenácia s voľným podtitulom "kapitalizmus", ktorý jej pripísal spisovateľ Pavel Kohout, je súčasťou tzv. Občianskeho cyklu pôvodných slovenských hier so spoločensko-politickým obsahom, medzi ktoré patria Tiso, Dr. Gustáv Husák a Komunizmus... Réžia: Rastislav Ballek, Martin Čičvák; dramaturgia: Martin Kubran; inscenačná spolupráca: Martin Čičvák; scéna: Hans Hoffer; kostýmy: Marija Havran; návrh a realizácia bábky: Ivan Martinka; masky: Juraj Steiner. (STV)

(viac)

Recenzie (4)

migl 

všetky recenzie používateľa

Kukura je vynikajúco podaná osobná kritika J.Kukuru o súčasnom stave Slovenskej kultúry a televíznych sračiek ktoré sa na nás valia z TV, ktoré kazia(už sa ani viac skaziť nedá) divácky vkus i morálku hercov. "Ľudia dnes nechodia do divadla kvôli divadlu,ale pozerať sa na hercov ktorých poznajú zo svojich obľúbených TV seriálov" ()

agassi68 

všetky recenzie používateľa

Holt špička dramatického herectva tento Kukura. A nebojí sa veci pomenovať pravým menom. Má takú charizmu, že doteraz mám pred očami jeho výkon v inscenácii Mário a kúzelník a to som mal len osem rokov.. ()

rivah 

všetky recenzie používateľa

Kukura je divadelní zvíře, tygr na jevišti, máte strach, že se na vás vrhne. Takového herce v Česku nemáme... A ta kritika malosti slovenské kultury sedí stejně tak na stav té české, bohužel. ()

Reklama

Reklama