Reklama

Reklama

Guľometný pás

(TV film)
všetky plagáty

Obsahy(1)

Nemecký vojak navštívil malú drevenú chalúpku, kde žili dvaja bratia s matkou a jej vnúčikom Tonkom. Pri odchode si zabudol  zobrať guľometný pás. Syn Martin sa rozhodne odniesť zbraň do hôr k partizánom. Keď sa však Nemec nečakane vráti, začne sa zbytočná tragédia, v ktorej dôjde okrem iného k nešťastnému zlyhaniu ľudských faktorov. (Volodimir2)

(viac)

Recenzie (3)

Flego 

všetky recenzie používateľa

Krátka televízna vojnová dráma rieši morálny problém odvahy a statočnosti počas druhej svetovej vojny. Stredobodom pozornosti sú rozdielni bratia a ich hrdinská matka. Film patrí medzi prvé televízne projekty slovenskej televízie, je silno poznamenaná divadelným pátosom, má však slušné spracovanie a rýchly spád. Druhý komentár. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Polozabudnutá vojnová jednohubka s povstaleckým motívom a s triom známych hercov, ktorá by sa nestratila ani medzi celovečernými filmami. Hlavne teda zápletkou; spracovanie je typicky televízne - sparťanské. ()

Pepi74 

všetky recenzie používateľa

Když pominu jak je možné, že německý voják zapomene pás do kulometu u civilů je to zajímavý kraťůčký film. A to je možná škoda. Toto téma by si klidně hodinové zpracování zasloužilo a také by se vše nemuselo odehrávat v papírových kulisách. Ale za závěr na svou dobu podivuhodný 4*! ()

Reklama

Reklama