Reklama

Reklama

Od Caligariho k Hitlerovi

  • Česko Od Caligariho k Hitlerovi (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dokumentárna výprava do čias Weimarskej republiky, jednej z najpodstatnejších etáp svetovej kinematografie. Weimarská republika (1918–1933) bola najslobodomyseľnejším štátnym útvarom, ktorý kedy na nemeckej pôde vznikol. Bola to éra sprevádzaná rozkladom, krízou i kultúrnym rozkvetom. Išlo tiež o najpodstatnejšie obdobie nemeckej kinematografie, čas plný objavov a divov. „Siedme umenie" vtedy získalo silné estetické základy, ktoré pretrvávajú dodnes. Dokument Od Caligariho k Hitlerovi je fascinujúcim pohľadom na obdobie, ktoré dalo svetu filmy ako Nosferatu, Metropolis, či Modrý anjel. (Film Europe)

(viac)

Recenzie (7)

Filmpress.sk (Marcel Šedo)

"Film výborne ukazuje, že akákoľvek chaotická doba vyplavuje na povrch to najhoršie zo spoločnosti a rôzni extrémisti sa snažia chopiť moci. Aj v našej mladej kinematografii sme mohli a môžeme vidieť rôzne typy týchto filmov, od tých zobrazujúcich manipulovanie (Kandidát, Zlo), cez tie zobrazujúce…" viac

Súvisiace novinky

To nejlepší z festivalů v kinech

To nejlepší z festivalů v kinech

28.09.2015

Velké filmové festivalové echo Be2Can 2 se bude konat od 7. do 14. října paralelně v České republice a na Slovensku. Druhý ročník přehlídky filmů ze špičkových mezinárodních filmových festivalů… (viac)

Reklama

Reklama