Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je rok 1992 a Československo sa rozpadáva. Detektív Krauz z Oddelenia vrážd sa dostáva k prípadu umučeného kostolníka. Jeho smrť mala ostať tajomstvom, ale klinec zatlčený v lebke núti Krauza pátrať aj napriek všetkým varovaniam. Pravdu o prepojení ŠtB a Cirkvi svätej môže priniesť len muž prezývaný Červený kapitán. Stretnutie s týmto „expertom na finálne výsluchy" ale málokto prežije... (Forum Film SK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 4

Recenzie (406)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Katastrofálne dabovaný Maciej Stuhr o filme a svojej postave povedal, že to je taký slovenský James Bond. No zbohom. Ak by bol Bond naozaj ako tento film, tak žiadna sága bondoviek by nikdy nevznikla a zo Seana Conneryho by bol azda len televízny herec. Akčné scény pripomínajú skôr paródiu na akčných hrdinov a záverečné skákanie pod vlak ako z nejakej kabaretnej show či nacvičovanie kľukov na hodine pilates. Červený kapitán v tomto podaní nie. Keď už nejaký taký rudý hrdina, tak radšej Ovečkin. ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

S predlohou to má spoločné len veľmi málo, takmer nič, čo je na jednu stranu dobré, lebo sa vypustila tá rozprávková templárska téma a aj veľa zbytočných vedľajších liniek (policajní kámoši z Moravy, veštkyňa so samopalom...), no na to, že sa to zameralo na tému ŠTB tomu chýba silnejší a konzistentnejší príbeh, uveriteľnejšie postavy a lepšia atmosféra. Tiež sa vytratil odľahčený tón z knihy a tak to celé pôsobí nemastne-neslane a nezaujímavo. Stuhr a Kaiser boli fajn, zvyšok osadenstva už menej. Suchánek úplne nevhodne obsadený. Vizuálna stránka nie je zlá, no zvyšok je dosť nezvládnutý, takže podpriemer. ()

Reklama

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

Ukázka koprodukčního, ale přesto klasicky českého filmu. Vizuálně, technicky kvalitní snímek, kterému chyběla dramaturgie při psaní a revizi scénáře, který absentoval a nahradily ho jen názvy kapitol, u kterých si někdo domýšlel děj tak, aby celek vlastně o něčem byl. Film, ke kterému by se měl divákům dávat manuál. Sice jsem děj pochopil, ale pro mě prostě nepřinesl nějaký ucelený příběh, jen jakýsi zcenzurovaný spis, kde si musíte domýšlet ty začerněné věty a slova. A ty postsynchrony byly naprosto úděsný, že mnohdy nebylo vůbec rozumět, co kdo říká. Předábovávat Poláky ještě chápu, těm by asi většinou nebylo rozumět a nedávalo by moc smysl je v Československu mít a dělat, jak jim všichni bez potíží rozumí, ale předabovávat i Slováky v ději, který se odehrává v Československu, kde alespoň někdo musel slovensky mluvit, je fakt vrchol debility. Veď tam snad nikto nehovoril po slovensky, to čo bolo za Československo vo filme? ()

larelay 

všetky recenzie používateľa

a tak slubne to vyzeralo. ale... nuz, ale na ale sa tu nehrame a aj nieco co vyzera slubne, moze skoncit fiaskom. herecky okay, atmosfera super, ale tie postsynchrony a sialeny strih, kedy mate pocit, ze vam uslo nieco podstatne, tak to je velky pruser. mimochodom, uz som spomenula postsynchrony? katastrofa! ciste peklo. ()

Ampi 

všetky recenzie používateľa

Jako by to byl takový prequel k seriálu Rédl. Příjemně jsem opět míle překvapen díky talentovanému Maciejovi Stuhrovi a také díky Oldřichu Kaiseru. A právě díky hereckým výkonům přidávám jednu hvězdu navíc. Bohužel jsem neviděl verzi s československou jazykovou stopou, což bych rád vzhledem k naučené slovenštině Macieje Stuhra ocenil více. Trochu mne překvapilo, že vzhledem k rozpadu ČSFR se představitele filmu této události skoro vůbec nevěnují. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (30)

  • Arcibiskup vo filme je v knihe spomenutý priezviskom Jastrab. Dominik Dán totiž postavy podobné s realitou v románoch šifruje veľmi okato (Mlynská dolina – Pekárska dolina, SIS – ISI, Róbert Remiáš – Róbert Eliáš a podobne). Tvorcovia filmu meno arcibiskupa zámerne vynechali. Ide o postavu podobnú s arcibiskupom Sokolom, ktorý mal koncom 90. rokov aféru s otvorením zväzkov ŠtB, kde figuroval ako spolupracovník. Román a teda aj filmová línia ohľadom spisu ostala zachovaná. (giaruj)
  • Maciej Stuhr sa na otázku o tom, že jeho postava je unavený, opitý, vyhorený, utrápený človek vyslovil: "Je to veľmi pekný slovenský James Bond. A je to typický Slovák, po dedovi aj pradedovi, z mäsa a kostí, a tak si občas musí dať aj pivo..." (Arsenal83)
  • Filmaři si na natáčení najímali vozidla z Muzea socialistických vozů Velké Hamry - Svárov. (Mirajs)

Súvisiace novinky

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

22.07.2021

Letos se v obou Těšínech budou slavit prázdniny s filmem. Na přelomu července a srpna se po pandemické přestávce diváci setkají naživo v rámci filmové přehlídky „Kino na hranici”. Co je čeká? „Loňský… (viac)

Ladislav Chudík 1924 - 2015

Ladislav Chudík 1924 - 2015

29.06.2015

Po těžké nemoci ve věku 91 let zemřel v bratislavské nemocnici herec Ladislav Chudík. Syn hutnického mistra projevoval zálibu v recitaci a herectví již na gymnáziu a později v ochotnickém kroužku.… (viac)

Reklama

Reklama