Reklama

Reklama

The Windmill Massacre

  • Veľká Británia The Windmill Massacre (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Partia turistov sa vyberie z Amsterdamu na výlet po okolitých veterných mlynoch, ktoré sú pre návštevníkov Holandska pôsobivou atrakciou. Zo začiatku je atmosféra príjemná, čomu pomáha aj usmievavý sprievodca. Keď sa začne stmievať, nastanú nečakané problémy. Autobus sa pokazí a najbližšia dedina je vzdialená viac ako hodinu chôdze. Výletníkom ponúkne nádej vzdialený mlyn. Ešte však ani nestihnú vystúpiť z autobusu, už ich zo vzdialeného lesíka pozoruje muž so zbraňou v ruke. Začína sa nečakané dobrodružstvo, z ktorého nikto nevyviazne živý. (Marceloo)

(viac)

Videá (1)

Trailer 2

Recenzie (49)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Tak nejak som na vážkach. Prvky slasher subžánru dodržané (až na tie cicky), avšak z môjho pohľadu bol príliš badateľný nižší rozpočet. Nenarážam tentokrát na gore, ktoré bolo až na pár záberov na kadejaké atrapy, či smiešne striekajúcu krv primerane zvládnuté, no celkový pohľad kamery mi kvalitou spoločne s kástingom pripomínali skôr televíznu epizódu než "seriózny" celovečerný snímok. Vsádzať všetky karty na "jediný" hororový prvok mi nepríde príliš rozumné, pričom sa tvorcovia zrejme domnievali, že práve "ten" potiahne celú kvalitu snímku. Čo sa týka príbehu ako takého, je zbytočné o ňom polemizovať, ten je totiž viac krát zneužitý ako posledná pobehlica z E-55. Na originálny slasher si teda budeme musieť ešte počkať, ale vyslovene zlý tento malý horor z krajiny tulipánov nie je. Tá maska záporáka bola prevedená takmer na výbornú, ale nie je to náhodou kópia ksichtu toho zmutovaného degeša z "Resident Evil 3 Nemesis", ktorý postavou pripomínal Golema? - 55% ()

Asia_Power 

všetky recenzie používateľa

Boží mlejny melouuu pomalu a jistěěě, někteřííí to vědííí (ty co už chcipli) a další to zjistěěěj (ty co chcípnou) . Pány a dámové máme zde horor od bludných holanďanů a to ze žánru slasher. Příběh je jasnej - Skupinka lidí, kde každej provedl něco špatnýho, jede číhnout na mlejn, kde budou pykat za své hříchy. Co řvete? Že jsem prozradila, že ta skupinka nejsou hodní lidičky? Klídek za a) je to banda kokotů, kterým přejete jen a pouze smrt a za b) to člověk "odhalí" po pěti max deseti minutách filmu, pokud není úplnej debil. Že jste to neodhalili? Tak pak za a) Jste úplný debilové a těm se neomlouvám a za b) Proč čtete komentář dřív než vidíte film? Nestačí vám hodnocení? Jo moment...bod A vlastně vysvětluje proč to čtete, takže opět bez omluvy. Zpátky k filmu - Někteří tady vehementně chválí gore... Ty vole to je dobrej joke :-DDD takový hovno tam, no já chcípnu, to snad i ten Uwe Boll má to gore vymazlenější a jeho chudáka nikdo nechválí. Co se týká napínavých scén, tak tam můžete být klidní, žádné nejsou. Ne kecám, jedna je. Když se fotr se svým synkem co vypadá jak Harry Potter bez brejlí a po úderu palicí do hlavy, snažej spolu vyfotit a vy víte, že už jednou jim selfie překazil příchozí hovor. Já byla táááák napnutá, jestli ten mobil zazvoní i podruhý to by jeden nevěřil. Ale nebojte, neprozradím to. Jen se koukněte jestli to selfie dopadlo. Co se zabijáka týče, ten vypadá dobře a proto je pro mě záhadou, proč v takový sračce je někdo, kdo dle looku vypadá jak z jinýho filmu. Si vemte kdyby třeba Míša Myersů vraždil v Babovřeskách nebo Kameňáku. Prostě to kurva nesedí. Takže je to jasný, tvůrci vymysleli vrahouna, nadšením, že se fakt poved, sežrali hooodně moc koláčků, vyhulili jednu pěstírnu a z rauše se probrali až po uvedení filmu, kdy se ten průser už nedal zastavit. Alepoň mi udělalo radost, že hlavní "hrdinka" si to na konci nechala projít hlavou a totálně vyhořela. ()

Reklama

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

,,Máte lístek, slečno?" ,,Někde v tašce..." ,,Ach, to nevadí, jeden hříšník navíc...dělám si srandu...pojďte." Úvod je nesourodá mozaika, jejíž cílem je seznámit diváka s hlavními postavami příběhu. Pak všichni nastoupí do výletního autobusu, aby si prohlédli větrné mlýny...autobus se porouchá...a v křovinách číhá kdosi s kosou. Ano, filmů o místě, kam se turisti dostanou, je celá řada. Ale mám slabost pro větrné mlýny, hlavně, když se v pozadí křižují blesky a noc je stále mladá, když déšť bičuje temnou krajinu a z dálky se ozývá chrastění řetězu. Houstnoucí atmosféra, rychlá práce s kosou, střeva ven, hlava letí, hák letí, z prořízlé tepny vodotrysk....Příjemná oddychovka pro temný večer, když se měsíc skryje za mraky a vítr sviští korunami holých stromů. ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Partia turistov sa vyberie z Amsterdamu na výlet po okolitých veterných mlynoch, ktoré sú pre návštevníkov Holandska pôsobivou atrakciou. Zo začiatku je atmosféra príjemná, čomu pomáha aj usmievavý sprievodca. Keď sa začne stmievať, nastanú nečakané problémy. Autobus sa pokazí a najbližšia dedina je vzdialená viac ako hodinu chôdze. Výletníkom ponúkne nádej vzdialený mlyn. Ešte však ani nestihnú vystúpiť z autobusu a už ich zo vzdialeného lesíka pozoruje muž so zbraňou v ruke. Začína sa netradičná atrakcia pred návštevníkov Holandska, z ktorej nikto nevyviazne živý. - Milujem tieto horory z Európy, ktoré sa len tak objavia počas týždňa a perfektne potešia. The Windmill Massacre je dokonalým naviazaním na jeden Camp Slasher z roku 1981, ktorý pripomína hlavne vrahom a jeho maskou. Paradoxne na mňa postavy pôsobili naozaj nesympaticky, takže som sa nemohol dočkať momentu, kedy začnú padať jeden po druhom. Vraždy sú kreatívne, na gore je vidieť velkú snahu a finálny nápad a vyvrcholenie sú inteligentne podané a majú rozumný základ, čo sa u Slasheru velmi často nestáva, takže spokojnosť je naozaj velká. Jediné, čo môžem vytknúť, je snáď len zbytočné pridanie slabých CGI efektov a miestami ubrané tempo, ale inak je to zatial jeden z najlepších hororových počinov roku 2016 a určite sa oplatí venovať tomuto projektu pozornosť, pretože ide o velmi vydarený horor pomerne neskúseného režiséra z príjemného a neopozeraného prostredia. ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

The Windmill Massacre je x-tou variáciou na tému, ktorou sa v predošlých rokoch viac či menej úspešne zaoberali už horory ako Dead End, Reeker, Wind Chill, Kingdom Come a pod.., aj keď tentokrát situovaný do neopozeraného prostredia holandského vidieka a s rešpekt budiacim zabijakom, ktorý predvedie aj zopár brutálnych mordov. Holanďania sa každopádne ukázali v dobrom svetle a svojim Masakrom vo veternom mlyne predčili väčšinu americkej žánrovej produkcie z roku 2016. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (2)

  • Režisérovi Nickovi Jongeriusovi dodal inšpiráciu strašidelný mlyn, ktorý stál asi 500 metrov od domu, kde prežil detstvo. (Marceloo)
  • Režisér Nick Jongerius je ochotný dať príležitosť natočiť sequel k tomuto hororu ambicióznemu režisérovi a sám mu je ochotný pomôcť ako producent. (Marceloo)

Reklama

Reklama