Reklama

Reklama

BoJack Horseman

(seriál)
  • USA BoJack Horseman
Trailer
USA, (2014–2020), 33 h 27 min (Minutáž: 25–27 min)

Hudba:

Jesse Novak

Hrajú:

Will Arnett, Alison Brie, Amy Sedaris, Paul F. Tompkins, Aaron Paul, Minae Noji, Aisha Tyler, Olivia Wilde, Patton Oswalt, J.K. Simmons, Kristen Schaal (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(6) / Epizódy(77)

Seznamte se s nejoblíbenějším koněm ze sitcomů 90. let, jen o 20 let později. Sice je to bručoun, ale srdce má z... no ze zlata přímo ne, ale něco na ten způsob. Z mědi? (Netflix)

Recenzie používateľa panki9922 k tomuto seriálu (31)

BoJack Horseman (2014) 

Pod pokrývkou animovanej komédie, sa skrýva v prvom rade brilantný scenár. Ten vás prinúti často zamyslieť sa nad svojimi názormi, hodnotami (nastaví vám zrkadlo), dokáže krásne plávať v melancholickej (až depresívnej) rovine a vtipne glosuje či pripomína súčasné politické a filmové dianie vo svete. Niektorí môžu namietať, že BoJack celých 6 sérii "žmýkal" tú istú tému - vplyv okolia (najmä rodiny) na vývin jedinca a že sa tým snaží ospravedlniť konanie všetkých zlých vecí, ktoré kedy kto urobil. Lenže ono je to z časti fakt a z časti to sám BoJack v poslednej sérii doplnil tým, že prevzal zodpovednosť za svoje konanie. Výnimočný je BoJack v udržiavaní si vysokej kvality až do samého konca. Má excelentné závery sérii (predposledné časti), s krásnym hudobným doprovodom (top intro soundtrack). Je komplexným seriálom. Ponúka hlavného protagonistu, s ktorým si veľmi rýchlo vytvoríte spojenie a jeho cestu plnú najmä pádov budete sledovať s neuveriteľným napätím a chuťou (pretože taký vie byť život každého z nás, viac či menej). Obsahovo pôsobí veľmi reálne, formou inovatívne a komicky. Možno nikdy nedôjde celosvetového úspechu a sledovanosti ako Simpsonovci, ale to asi iba preto, že sa málo komu chce sledovať tak smutný, no pritom tak reálny obraz našej spoločnosti (či životov). "You know what the problem is with everybody? They all just want to hear what they already believe. No one ever wants to hear the truth." ()

BoJack nenávidí armádu (2014) (S01E02) 

"You know what the problem is with everybody? They all just want to hear what they already believe. No one ever wants to hear the truth." Skvelo vypointovaný diel. Kritika McDonald's, oslavy vojakov ako automatických hrdinov, hatingu za to, že niekto povie unpopular opinion even if he's right a i. Navyše seriál perlí slovným hračičkami a sú skvelé. Zatiaľ ma Bojack veľmi príjemne prekvapuje. ()

Depresivní konec (2014) (S01E11) 

Skvelá epizóda. Lepšia než trip v Scorseseho Vlkovi z Wall Street. A ten záver! Trochu strašidelné, keď si človek uvedomí že si pripadá podobný v istých veciach s Toddom či samotným BoJackom. Ale asi práve preto ma to zatiaľ neskutočne baví :) ()

Série 2 (2015) (S02) 

Veľká radosť vo mne. BoJack v druhej sérii lepší ako v prvej. 11ta epizóda skvelá. V tejto sérii som si ešte viac ako v prvej uvedomil, aké dôležité je pozerať Horsemana v anglickom originály. Akokoľvek dobrý dabing/titulky by Netflix poskytol, nenahradí to slovné hračky a puny ktoré sa v BoJackovi tak často vyskytujú a sú výborné. Páči sa mi vývoj a cesta hlavných postáv, neustále padanie na hubu a snaha vymaniť sa zo samoľúbosti, depky či životných omylov. Ako by povedal Todd - Hooray! 9/10 ()

Slepice (2015) (S02E05) 

Tie závery epizód má BoJack veľmi často silné. Či už emocionálne, alebo satyrickou reakciou na situáciu z reálneho sveta. V tomto diely napr. na taky bežný KFC reťazec :) A to sa považujem za človeka, ktorý tieto veci absolútne nerieši a patrím medzi 6 biliónov obslužných zákazníkov... ()

Hank po setmění (2015) (S02E07) 

Zaujímavý pohľad na #Metoo hnutie a prvýkrát máme možnosť sledovať serióznejšiu tvár u Mr. Peanutbuttera. ()

Pojďme to zjistit (2015) (S02E08) 

Doposiaľ najlepšia časť druhej série. Paródia na fungovanie takej priemernej TV show rangu Lets Dance a ešte omnoho viac. Tá vážna poloha Mr. Peanutbutterovi sedí. Nech žije Elijah Wood! Potešila aj krátka narážka na How I Met Your Mother :) ()

Natáčení (2015) (S02E09) 

Ďalšia movie reference, tentokrát na Shawshank. To je ale nepodstatný, aj keď veľmi potešujúce detail. Core dielu divákovi ponúka veľkú depku tak, ako to vie najlepšie. ()

Ano a (2015) (S02E10) 

Ak by mi niekto pred troma dňami povedal, že dokáže byť animák takto nádherne komediálny a zároveň smutný, seriózny, so šťavnatými charaktermi s ktorými sa divák dokáže stotožniť, pretože ich trápia veci tie isté, ako nás, neveril by som mu ani nos medzi očami. Tobôž nie, ak by dodal, že hlavnou postavou bude kôň. ()

Útěk z Los Angeles (2015) (S02E11) 

Ty krááááááááááááávo. Tomu hovorím siahnuť si na absolútne morálne dno BoJack. Doposiaľ top epizóda. ()

Osamění (2015) (S02E12) 

"It gets easier. Every day, it gets a little easier. But you gotta do it every day. That's the hard part. But it does get easier." A. K. A. motivačný preslov od opice aplikovateľný (nie)len na športovú tématiku. ()

Ryba na suchu (2016) (S03E04) 

"In this terrifying world, all we have are the connections that we make." Word! ()

Nejlepší věc, co se kdy stala (2016) (S03E09) 

"You are the opposite of the onion, because if I will cut you, I am not gonna cry!" Výborný diel, kde je v popredí "rap battle" medzi Carolyn a BoJackom a v pozadí sa stihne seriál vtipne pozrieť na kritikov všehodruhu, stereotyp Talianov v USA či korporácie. ()

To už je moc, chlape! (2016) (S03E11) 

Názov epizódy vystihuje úplne presne pocity diváka po skončení epizódy. Myslel som si, že tak skoro nebudem znova pasovať nejakú epizódu za doposiaľ najlepšiu, ale táto to zvládla úplne bez problémov. ()

Série 4 (2017) (S04) 

Kandidovanie Mr. Peanutbuttera za guvernéra nebolo vždy nejak extra trefné alebo vtipné, ale to je asi jediná výtka k tejto sérii. Veľmi potešili diely venované čisto Toddovi (Hooray!), Princess Carolyn (Ruthie) a Beatrice. Koniec koncov, tie boli spolu s posledným aj najlepšie. Štvrtá séria teda o trochu slabšia ako druhá a tretia, ale stále je to vysoký nadštandard a možno trochu zvráteným spôsobom aj radosť sledovať? Pretože tej radosti si človek s BoJackom veľa neužije :) Užije si ale svieži závan každodennej reality asi každého z nás. 8,5/10 ()

Pán Peanutbutter kandiduje (2017) (S04E01) 

Satyra na súčasné politické dianie takmer kdekoľvek na svete. Nie je tak dôležité, či ste do funkcie vhodný kandidát, dnes je dôležitejšie, aby ste boli najpopulárnejší kandidát. ()

Hurá! Epizoda o Toddovi! (2017) (S04E03) 

"I do love getting my pictures taken. It is a proof I exist." Njaviac sa mi páčilo, ako rýchlo Todd vyriešil stereotyp vychrtlých modeliek a "divnej" módy. ()

Ruthie (2017) (S04E09) 

Princess Carolyn had a bad day. Really bad day. ()

Šíp času (2017) (S04E11) 

A máme tu ďalšiu epizódu, ktorá sa dostáva na špicu. Prečo bol Sugarman taký aký bol už radšej vidieť nechcem, pochopil som, čo chceli tvorcovia týmto dielom ukázať. Ešte viac vás záverečná pointa zaklincuje, keď si to prepojíte s vlastným životom :) ()

Súvisiace novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (viac)

Reklama

Reklama