Reklama

Reklama

Papierové mestá

  • Česko Papírová města (viac)
Trailer 2

Po úspešnom filme Na vine sú hviezdy prichádza do kín film Papierové mestá, ďalší snímok natočený podľa románu spisovateľa Johna Greena... Hrdinom príbehu je Quentin Jacobsen (Nat Wolf), normálny trochu bojazlivý chlapec, ktorý má od detstva rád svoju susedku s menom dlhým ako jej nohy: Margo Rothovou Spiegelmanovou (Cara Delevingne). Quentin je pravidelným svedkom jej neuveriteľných dobrodružstiev a takisto jej tajným ctiteľom. A to až do jednej noci, keď mu Margo zaklope na okno a vytiahne ho na podivuhodnú trestnú výpravu namierenú proti jej bývalému priateľovi spojenú s vtipnou a niekoľkonásobnou pomstou. Vďaka tejto nočnej výprave sa Quentonovi  nie len splní sen o zblížení s tajnou láskou, ale prežije aj dobrodružstvo, ktorému sa skôr vyhýbal. Lenže druhý deň ráno ich dobrodružstvo skončí a nastane nový deň. Margo v škole chýba. A aj ďalšie dni. Quentin začne pátrať a skoro si uvedomí, že Margo miluje záhady a takisto, že pre neho zanechala určité stopy a zašifrované odkazy. Ako veľmi ju vlastne pozná? A čo sú to tie papierové mestá o ktorých Margo hovorila? A tak ho vďaka Margo čaká ďalšia dobrodružná výprava, na ktorej ho tentokrát sprevádzajú jeho najlepší kamaráti. Ale už to nie je výprava za pomstou, ale cesta za záhadou menom Margo Roth Spiegelmanová a možno takisto za veľkou láskou. (Barracuda Movie)

(viac)

Videá (18)

Trailer 2

Recenzie (336)

Djoker 

všetky recenzie používateľa

Střední škola nikdy nezklame. Green stvořil zábavnou partičkou outsiderů, kterou cloumají hormony. Třešničkou na dortu má být záhadná Margo, kterou hraje modelka s obočím neandrtálce Delevingne. Naštěstí pro diváky dostane prostor hlavně na začátku a poté až v úplném závěru, který je v rámci žánru překvapivě originální a velmi emotivní. Hlavní hvězdou je ale jednoznačně. Wolff. ()

TedGeorge 

všetky recenzie používateľa

Já to prvních cca 40 minut strasne nenavidel. Pak se ve vane projevila ta kamaradka a ja to zacal mit opatrne rad. Road movie ke konci uz hodne fajn. Skoro bych i premyslel i o opatrnem doporuceni a 7/10, ale pri vzpomince na dementniho Nata Wollfa a pro me nevysvetlitelne popularni a vseobecne mizerne Cara Delevigne jsem na 6/10 a doporucovat to nebudu. Radeji se podivejte na Earla s mrtvou holkou. Earl neni bezchybnej, ale ma srdce. Tohle je teenage pohadka s jednou super babou, jednou normalni, jednou otravnou a mrtvolnymi muzi v hlavnich rolich. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Paper Towns" boli z mojej strany vskutku očakávané, nakoľko minuloročný "The Fault In Our Stars" ma celkom príjemne prekvapil uveriteľným príbehom, dobre spracovanou drámou a veľmi sympatickými postavami, kvôli ktorým som si dokázal film celkovo veľmi užiť. V tomto prípade ide o veľmi podobnú situáciu, nakoľko tu opäť máme skvelé postavy a zaujímavý príbeh, no rovnako musím povedať, že ma film vo svojich záverečných momentoch veľmi príjemne prekvapil. Nemusí byť rozprávkový happyend nato, aby naši hrdinovia boli šťastní, nie je nutné nám všetko prezradiť. A film veľmi inteligentne tieto myšlienky využíva vo svoj prospech a funguje to. Plus fantastický humor, kde skutočne cítime súdržnosť našich hrdinov a najmä ich spoločná misia ich možno skutočne spojí viac než by si človek myslel. Osobne mám s filmom asi len jediný problém a to je možno úvodných pár minút, kým sa doňho musíme dostať, a človek asi prvú polku filmu vôbec nevie kam chce smerovať. Na druhú stranu ale zase je fajn premýšľať a očakávať. "Paper Towns" je veľmi dobrým filmom na leto, som veľmi rád, že som ho videl, a viem si predstaviť, že by som si ho niekedy pozrel znovu. Ak uvažujete o zhliadnutí, tak si kúpte v najbližšom kine lístok. Budete spokojní. Hodnotenie: B ()

DwayneJohnson 

všetky recenzie používateľa

Vůbec nic jsem neočekal, ale o to bylo moje překvapení a to hlavně na konci příjemnější. Vkusná, netuctová pohodovka se sympatickými herci a pro mě trošku neočekávaným koncem. A byl jsem za něj moc rád, stejně jako za song od Bona Ivera, který mě úplně rozrhřál. Kdyby mi bylo. ... náct, asi bych topkoval, nebo lepil plakáty na stěnu, takhle asi zůstane jen u jedné, nenápadné vzpomínky, že i v tomhle žánru, čas od času najde se film, který potěší i starého pardála Dwejna. Stejně jako Paper Towns. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Jak moc úprimný nezávislák je, keď dokáže skandovať Pokemon? Jak sa to vezme. Tá neustála snaha byť ďalšou generačnou výpoveďou a la Perks of Being a Wallflower, tá hraje proti, ten obrovský odrb s Carou na plátne (ani ne 20 minút), ten hraje tiež proti. A hlášky, tie hrajú za. She was the girl monológ, gotta catch em all... akože: Nie som zrovna inteligent, ale mám tak veľké srdce. Príjemné ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (13)

  • „Papírové“ město Agloe skutečně na mapách existuje. Jako papírové město (paper town, copyright trap) jej najdeme na mapách Google. Z papírových map již bylo odstraněno. (rakovnik)
  • Ve filmu potřebuje vyřídit Margo (Cara Delevingne) 9 věcí, aby se pomstila spolužákům. V knižní předloze jich však řeší 11. (Lajty)

Súvisiace novinky

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (viac)

Reklama

Reklama