Reklama

Reklama

Brigitte Bardotová - nepochopená

(TV film)
  • Česko Brigitte Bardot: Nepochopená (viac)

Obsahy(1)

Brigitte Bardotová bola symbolom sexuálne príťažlivej herečky, ktorá sa neskôr stala symbolom emancipovanej, nezávislej ženy. Bardotová je dnes emblémom ženskej emancipácie a sexuálnej slobody. Film sa zaoberá pomerne málo známymi stránkami života tejto bývalej veľkej filmovej hviezdy a odkrýva pozadie mýtu o Bardotovej. Vidíme aj jej tienistejšie stránky - ale čo sa skrýva za jej slnečnými blond vlasmi? (STV)

(viac)

Recenzie (13)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Veľké filmové vyznanie lásky k Brigitte Bardot, nahovorené z prvej osoby, z toho musí byť každý jej fanúšik úplne hotový. Ja fanúšikom nie som, ale tiež som bol očarený. Jej krásou, ale aj pohnutým osudom, takým typicky hereckým, prelietavým, občas nepochopiteľným. Svoje úlohy nehrala, ale ich skutočne prežívala, vrátane samovraždy z filmu Pravda. Výborný dokument, životopisný celkom iným spôsobom, takže nenudí ako mnohé iné životopisy. ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

Pokus o umelecké stvárnenie milostného života. Pozeralo sa to fajn, komentár bol oduševnelý, len celé to pripomínalo skôr príbehy Rosamunde Pilcherovej, či tragicko smutné ľúbostné príbehy z červenej knižnice. Jasné, že to všetko bolo na základe skutočnosti, o tom sa nepriem. Len k názvu dokumentu by skôr ladila rebelská časť osobnosti BB - hrdej ochrankyne zvierat a kritičky umelého systému hviezdnej kinematografie. Dokument sa sústredil na jej vzťahy, ktoré síce zahŕňali viacero ikonických dobových osobností (Godard, Trintignant, Gainsbourg, Vadim), ale stále išlo len o štandardné hry citov a vášní. Pod túto nežnú pokrievku sa tvorcom ísť nechcelo. Ostalo to v opare neveľmi nového prinášajúceho, no slovne čarujúceho artu o podobách lásky dobového sex-symbolu. Poznámka: Úplne inú kávu predstavuje napr. obdobný film o nemeckom režisérovi Fassbinderovi, ktorý v deň svadby, v svadobnú noc podviedol svoju manželku s nejakým chlapom. ()

Skuby47 

všetky recenzie používateľa

Dokument se asi těžce natáčí o někom, kdo nespolupracuje. Tento velmi umělecky a poeticky podaný pohled na zajímavý život krásné herečky a její zvláštní osobnost je určen především pro diváky její generace, kteří znají její filmovou tvorbu a mezi které se taky počítám. Současná mládež tuto kdysi slavnou hvězdu už nezná, a když, tak jen jako bojovnici za práva zvířat. Sláva je věc velmi pomíjivá a je dobře, že alespoň dokumentaristé nezapomněli. ()

Galéria (9)

Reklama

Reklama